Ο φόνος του Αντνάν Σιέντ που κατηγορείται για «σειριακή» υπόθεση που αποκαταστάθηκε από το δικαστήριο, διατάσσει νέα δίκη

Εφετείο του Μέριλαντ επανέφερε την Τρίτη την καταδίκη για φόνο του Αντνάν Σάιντ, του παρουσιαστή του podcast “Serial”, ο οποίος αθωώθηκε πέρυσι μετά από 23 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της πρώην κοπέλας του στο γυμνάσιο.

Εφετείο του Μέριλαντ αποφάσισε τον Σεπτέμβριο ότι ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο παραβίασε τα δικαιώματα του Young Lee, αδελφού του θύματος Hae Min Lee, να έχει τον Mr. Ο Syed ειδοποιήθηκε να παραστεί στη δίκη όταν ένας δικαστής ακύρωσε την καταδίκη του.

Στο 2-προς-1 συμπέρασμαΤο Εφετείο ανέτρεψε το πρωτόδικο δικαστήριο. Κύριος. Κύριος. Σε αντίθεση με την προηγούμενη ακρόαση, η οποία θα έδινε στον Lee αρκετή ειδοποίηση για να εμφανιστεί αυτοπροσώπως, έγινε μέλος μέσω του Zoom.

Κύριος. Ο Syed, 41 ετών, δεν αποφάσισε αν θα επιστρέψει αμέσως στη φυλακή επειδή το εφετείο ανέστειλε την απόφασή του για 60 ημέρες για να δώσει χρόνο και στις δύο πλευρές να εξετάσουν τα επόμενα βήματα, ο κ. είπε ο Ντέιβιντ Σάνφορντ, ένας από τους δικηγόρους του Λι. .

Κύριος. Για τη συμφωνία με τον Lee, ο κ. Ο Σάνφορντ επαίνεσε το εφετείο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που το Εφετείο δίνει εντολή στο κατώτερο δικαστήριο να διεξαγάγει μια διαφανή ακρόαση στην οποία τα αποδεικτικά στοιχεία παρουσιάζονται σε ανοιχτό δικαστήριο και η απόφαση του δικαστηρίου βασίζεται σε στοιχεία που μπορεί να δει ο κόσμος», είπε ο κ. Σάνφορντ σε δήλωση. .

Κύριος. Η δικηγόρος του Syed, Erica J. Σούτερ, κ. Είπε ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για την επαναφορά της ποινής του Σάιντ στο ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μέριλαντ.

READ  Το «The Way of Water» ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Παγκόσμιο Ταμείο - Προθεσμία

«Δεν υπάρχει καμία βάση για τον εκ νέου τραυματισμό του Αντνάν με την επαναφορά του στην κατάσταση του καταδικασμένου εγκληματία», ανέφερε η κ. Σάτερ σε δήλωσή της. «Προς το παρόν, ο Αντνάν παραμένει ελεύθερος άνθρωπος».

«Ο Αντνάν δεν χρειάζεται αδικία για να διασφαλίσει ότι ο Χάε Μιν Λι θα δικαιωθεί», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας της Βαλτιμόρης, κ. Αυτό οδήγησε την καταδίκη του Syed να ανατραπεί και ο εκπρόσωπος James E. είπε ο Bentley II.

«Θα πρέπει να αφήσουμε τη διαδικασία προσφυγών να συνεχιστεί», είπε ο κ. είπε η Bentley σε δήλωσή της. «Ο κ. Syed και η νομική του ομάδα μπορούν να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μέριλαντ και πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματά τους να το πράξουν έως ότου αυτά τα δικαιώματα εκδικαστούν ή αυτό το αίτημα απορριφθεί.

Ο Douglas Colbert, καθηγητής νομικής που διδάσκει ποινική δικονομία στη Νομική Σχολή Francis King Carey του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, χαρακτήρισε την απόφαση «σοκαριστική και εκπληκτική».

Στην πρώτη του ακρόαση εγγύησης μετά τη σύλληψή του το 1999, ο κ. Εν συντομία εκπροσωπούμενος εκ μέρους του Syed, ο κ. Ο Colbert, σε συνέντευξή του, είπε ότι ήταν περίεργο που το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η κλήση Zoom δεν ικανοποιούσε το δικαίωμα των πλησιέστερων συγγενών του θύματος. ακούστηκε

«Το δικαστήριο σέβεται και τιμά το δικαίωμα του κ. Λι να μιλήσει», είπε. Ωστόσο, μια νέα δίκη σε αυτή την υπόθεση ο κ. Πρόσθεσε ότι η απόφαση του Σιέντ είναι απίθανο να ανατραπεί. «Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς οτιδήποτε καινούργιο να συμβαίνει στη διαδικασία της εκκαθάρισης», είπε ο κ. είπε ο Colbert.

READ  Ανακοινώθηκαν οι αρχικοί του NBA All-Star 2023

Κύριος. Ο Lee υποστήριξε ότι το δικαστήριο του έδωσε μόλις 30 λεπτά ειδοποίηση για να τρέξει σπίτι του, να συγκεντρώσει τις σκέψεις του χωρίς τη συνδρομή του συνηγόρου, να μιλήσει ανοιχτά για τη δολοφονία της αδερφής του και να μην έχει αποδεικτικές πληροφορίες για να απορρίψει το αίτημα του κράτους. Κύριος. Πίστη του Σιέντ.

Κύριος. Ο Lee ζήτησε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο να αναβάλει την ακρόαση για να μπορέσει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως, αλλά η δικαστής του Baltimore Circuit Court Melissa M. Ο Φιν απορρίπτει το αίτημά της. Κύριος. Ο Lee εντάχθηκε αργότερα στην έρευνα του Zoom αφού ένας από τους δικηγόρους του τον κάλεσε στη δουλειά.

«Αυτό δεν είναι podcast για μένα», είπε ο κ. Ο Λι ζήτησε να υψώσει τη φωνή του καθώς απευθυνόταν στο δικαστήριο. «Αυτή είναι η πραγματική ζωή – ένα ατελείωτο όνειρο για 20 και πλέον χρόνια».

Κύριος. Μετά την ομιλία του Lee, ο δικαστής Finn, ο κ. Η καταδίκη του Σιέντ ακυρώθηκε, είπαν οι εισαγγελείς. Δεν κατάφεραν να παραδώσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνα του Σάιντ και ανακάλυψαν νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσής του.

Ο κ. Λι καταδικάστηκε για στραγγαλισμό της φίλης του από το γυμνάσιο και της κάποτε φίλης του, κας Λι, της οποίας το σώμα βρέθηκε θαμμένο σε ένα πάρκο της Βαλτιμόρης το 1999. Ο Σάιντ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης. -Φόνος βαθμού, απαγωγή, ληστεία και ψευδής φυλάκιση.

Το Εφετείο, ο δικαστής Finn, διέταξε τον κ. Διαπίστωσε ότι το αίτημα του Lee απορρίφθηκε, «παρόλο που δεν αποδείχθηκε ότι ήταν απαραίτητο» να διεξαχθεί η ακρόαση εκείνη την ημέρα. Ο νόμος του Μέριλαντ δίνει στα θύματα το δικαίωμα να ειδοποιήσουν και να παρακολουθήσουν μια ακρόαση πριν από την αίτηση εκκένωσης, είπε το δικαστήριο. Κύριος. Ο Λι έχει λάβει επαρκή ειδοποίηση για την ακρόαση για να του επιτραπεί να εμφανιστεί αυτοπροσώπως, να παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία προς υποστήριξη της πρότασης εκκένωσης και να αναφέρει τους λόγους για να υποστηρίξει την απόφασή του», έγραψε το δικαστήριο.

READ  Η Ευρωζώνη διολισθαίνει σε ύφεση μετά τις μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία και την Ιρλανδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *