Ο Fairleigh Dickinson, σπάνια στο τουρνουά NCAA, αναστάτωσε τον Purdue σε ένα σοκ

COLUMBUS, Οχάιο – Fairleigh Dickinson, ο Νο. 16 σπόρος στο ανδρικό μπάσκετ κολεγίου, παρέδωσε ένα εκπληκτικό τουρνουά NCAA αναστατωμένο από την κορυφαία κατάταξη Purdue και τον 7-πόδι-4 μεγάλο άνδρα του Zach Eddy την Παρασκευή. Το March Madness είναι το αουτσάιντερ.

Το παιχνίδι έφερε ενθουσιασμό και φρενίτιδα στο Nationwide Arena, το σπίτι των Blue Jackets στο NHL, όπου χιλιάδες οπαδοί του Purdue από τα σύνορα στην Ιντιάνα συνέρρεαν για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους που κέρδισε το πρωτάθλημα Big Ten να ξεκινά μια μεγάλη πορεία προς το Final Four.

Αντίθετα, όταν ακούστηκε ο τελευταίος βομβητής, οι παίκτες του Fairleigh Dickinson έτρεξαν στο κέντρο του γηπέδου, φώναξαν άγρια ​​και σχημάτισαν σάλο μπροστά στους θαυμαστές τους χρησιμοποιώντας κάμερες κινητών τηλεφώνων για να καταγράψουν την πιο σημαντική νίκη στην αθλητική ιστορία του σχολείου. Οι προπονητές και το επιτελείο της ομάδας πήδηξαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους στάθηκε εκεί και παρακολουθούσε.

“Δεν μπορώ καν να το εξηγήσω. Είμαι σε σοκ αυτή τη στιγμή”, είπε ο νεαρός επιθετικός Σον Μουρ, ο οποίος ηγήθηκε του Φέρλι Ντίκινσον με 19 πόντους, μετά τον τελικό του αγώνα, με την ομάδα του να βρίσκεται στην κορυφή 63-58. “Μπορούσα” μην το πιστέψεις.”

Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ένας νούμερο 16 νικάει ένα Νο. 1 τουρνουά μονού αποκλεισμού ανδρών από τότε που το University of Maryland Baltimore County κέρδισε τη Βιρτζίνια με 20 βαθμούς το 2018. Από την πλευρά των γυναικών, το Χάρβαρντ που κατατάχθηκε στη 16η θέση νίκησε το Νο. 1 Στάνφορντ στο τουρνουά του 1998.

Η FDU, που βρίσκεται στο Teaneck, NJ, απέναντι από τον ποταμό Hudson από το Άνω Μανχάταν, δεν είχε προκριθεί ποτέ στον δεύτερο γύρο του τουρνουά πριν από την Παρασκευή. Οι Knights έπρεπε να νικήσουν το Texas Southern σε ένα παιχνίδι play-in την Τετάρτη για το δικαίωμα να παίξουν τον νικητή Purdue στο Big Ten Tournament την Κυριακή.

«Αν τους είχαμε παίξει 100 φορές, θα μπορούσαν να μας είχαν νικήσει 99 φορές», είπε ο πρωτοετής προπονητής της FDU, Τόμπιν Άντερσον, μετά το παιχνίδι. Η ομάδα του – κοντός, νεαρός και αουτσάιντερ 23 πόντων – «πρέπει να είναι μοναδική», είπε. «Πρέπει να είμαστε αντισυμβατικοί».

Ο Purdue αγωνίστηκε σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Συνήθως απότομα από μεγάλη απόσταση, οι Boilermakers σούταραν λιγότερο από 20 τοις εκατό από τη γραμμή των 3 πόντων. Και ενώ ξεπέρασαν τον στενό αντίπαλό τους, η FDU άρπαξε 11 κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ που επιβράδυναν τον Purdue καθώς προσπαθούσε να ανακτήσει τον έλεγχο.

READ  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυξάνει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί

Ο Purdue επέτρεπε συχνά την εναλλαγή μικρών γκαρντ της FDU, οι οποίοι μπήκαν και έβγαιναν στα παιχνίδια σαν ομάδα χόκεϊ, γλιστρώντας γύρω από τις οθόνες για να βλέπουν εύκολα το καλάθι. Ωστόσο, η FDU, η οποία οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ήταν ασυνεπής, με σουτ λιγότερο από 40 τοις εκατό.

Αλλά η άμυνά του έτρεξε περισσότερα από 250 παιχνίδια ενάντια στην περίτεχνα σχεδιασμένη επίθεση του Purdue, συμπεριλαμβανομένων των συνηθισμένων πιέσεων σε όλο το γήπεδο και των διπλών ομάδων από τον Eadie.

«Πολλές φορές έχουν έναν τύπο που φρουρεί από πίσω και έναν τύπο που κάθεται στην αγκαλιά μου», είπε ο Έντεϊ, ο παίκτης της εθνικής χρονιάς, με απογοήτευση μετά το παιχνίδι. Ολοκλήρωσε με 21 πόντους και 15 ριμπάουντ, μια κανονικά επιβλητική στατιστική γραμμή που δεν είχε νόημα την Παρασκευή το βράδυ.

είπε ο Matt Painter, προπονητής του Purdue από το 2005. «Έπαιξαν καλύτερα από εμάς», είπε. «Προπονήθησαν καλύτερα από εμάς».

«Είναι υπέροχοι», είπε ο ζωγράφος.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Purdue χάνει διψήφια ποσοστά στο NCAA Tournament, σημάδι ότι η ήττα της Παρασκευής μπορεί να μην ήταν πλήρης. Αλλά η ήττα της από την FDU ισοδυναμεί με τη χειρότερη ήττα για έναν οργανισμό που δίνει προτεραιότητα σε τοπικές, μη αναγγελθείσες προσλήψεις χωρίς τη διαφημιστική εκστρατεία του NBA των κορυφαίων παικτών που προσελκύονται από άλλες δυνάμεις στο κολεγιακό μπάσκετ. Η Purdue, η οποία έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη παικτών για χρόνια, έχει απορρίψει σε μεγάλο βαθμό την πύλη μεταγραφών με την οποία άλλα κορυφαία προγράμματα έχουν ανταλλάξει για να εμβαθύνουν τα ρόστερ τους.

Αυτή η ιδέα ήταν ένα επίμονο σημείο υπερηφάνειας για τον Painter, ο οποίος έχει φτάσει στη φάση των 16 έξι φορές, αλλά δεν προκρίθηκε ποτέ στο φάιναλ φορ. Η ομάδα του “έκανε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο” αυτή τη σεζόν, είπε την Παρασκευή.

Αφού κατατάχθηκαν στην κορυφαία ομάδα της χώρας για συνολικά επτά εβδομάδες αυτή τη σεζόν, τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το πρόγραμμα έφτασε στην κορυφή, οι παίκτες του Purdue πίστευαν ότι ήταν σε θέση να κερδίσουν ένα εθνικό πρωτάθλημα. Ο Mason Gillis, ένας βασικός φορ, είπε την Πέμπτη όσο η ομάδα του είναι έτοιμη για το FDU “Έχουμε τα κομμάτια”, είπε με σιγουριά.

READ  Ειδήσεις, δεδομένα και έσοδα από το WEF

Η FDU έχει μια από τις πιο απίθανες νίκες στο κολεγιακό μπάσκετ. Είναι η πιο κοντή ομάδα στην Κατηγορία I — 363 από τις 363 ομάδες — με μέσο όρο μόλις 6 πόδια-1. Σχεδόν κάθε παίκτης του Purdue κέρδισε σημαντικό ύψος, συμπεριλαμβανομένου του Eddy, ενός γκαρντ που ήταν ένα ολόκληρο πόδι πιο κοντός.

Η FDU τερμάτισε 4-22 την περασμένη σεζόν και κατετάγη στην έκτη θέση στην ψηφοφορία προπονητών προ-σεζόν του συνεδρίου της. Ανέβηκε με 20 νίκες τη φετινή σεζόν. Οι Knights διεκδίκησαν την αυτόματη προσφορά του Northeast Conference, αλλά στην πραγματικότητα δεν κέρδισαν το τουρνουά του συνεδρίου τους. Έπεσαν στους τελικούς στο Merrimack, το οποίο μεταβαίνει από το Division II και δεν προκρίθηκε για το τουρνουά NCAA.

Ο Άντερσον, ο προπονητής της FDU, προειδοποίησε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να ταιριάξει με τον Περντού σε μια μετα-αγωνιστική γιορτή μετά τη νίκη της Τετάρτης, μια πεποίθηση που κατέταξε τον Περντιέ μπροστά από τον ανταγωνισμό. «Όσο περισσότερο παρακολουθώ τον Purdue, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε», είπε ο Άντερσον στα αποδυτήρια της ομάδας μετά τον αγώνα της Τετάρτης.

Είπε την Παρασκευή ότι ένιωθε άσχημα για το αντιληπτό ελαφρύ. Αλλά οι παίκτες του πρότειναν να ελεγχθεί ο προπονητής τους. «Δείξαμε γιατί είμαστε εδώ», είπε ο 5-πόδι φύλακας Demetrius Roberts, ο οποίος έτρεξε γύρω από τους ψηλότερους φρουρούς του Purdue καθοδόν προς 12 βασικά σημεία.

«Όλοι έχουμε ένα τσιπάκι στον ώμο μας», είπε ο Άντερσον.

Πριν από ένα χρόνο, ο Άντερσον ήταν ο επικεφαλής προπονητής στο St. Thomas Aquinas, ένα σχολείο Division II στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, όπου προπονούσε τον Moore. Ο Ζωγράφος επαίνεσε τον Άντερσεν ως «μύλο» μετά την ανατροπή της Παρασκευής.

Οι θαυμαστές του Purdue ήταν περισσότεροι από τους υποστηρικτές του FDU, γεμίζοντας την αρένα με θόρυβο καθώς το εμβληματικό Purdue Pete περνούσε γύρω από το γήπεδο για να εμπνεύσει τους πολλούς οπαδούς του σχολείου. Αλλά καθώς το παιχνίδι προχωρούσε, το FDU το κράτησε κοντά και οι φωνές “FDU” άρχισαν να ηχούν από τους σεμνούς θαυμαστές των Ιπποτών και τους παρτιζάνους του Μέμφις και του Φλόριντα Ατλάντικ. Το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Purdue ανέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα 10 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κάτι που εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τον Eddy, ο οποίος συχνά πετούσε χάλια μπάλες προς τους συμπαίκτες του σαν παίκτης βόλεϊ.

READ  Στοχεύστε στην κατάργηση ορισμένων LGBTQ στοιχείων μετά από αντιδράσεις πελατών

Ο Άντερσον περιέγραψε τη συνταγή για την εξουδετέρωση του Έντι: πνίγοντας τους συμπαίκτες του. Ο Έντι, τόνισε ο Άντερσον, έχει εξίσου καλή απόδοση στις νίκες και τις ήττες του Περντιέ. Η διαφορά έγκειται στο να έχεις μια ομάδα ταλαντούχων παικτών γύρω από τις ED για να τους ελέγχεις από βαθιά ή όταν η ΕΔ είναι διπλής ή τριπλής ομάδας μέχρι το στεφάνι. Όταν το υποστηρικτικό καστ του Έντι παλεύει, η ομάδα του δυσκολεύεται, είπε ο Άντερσον.

Ο Έντι έκανε αρκετά εμφατικά dunk στο δεύτερο ημίχρονο καθώς εργαζόταν για να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, βρυχηθμός μετά τα λέι απ. Οι Boilermakers πήραν προβάδισμα 6 πόντων που ήταν φαινομενικά ανυπέρβλητο. Τα τρομακτικά βλέμματα που έριξαν οι προπονητές του Περντιέ ο ένας στον άλλο φαινόταν εύκολη.

Όμως η FDU, γενναία και αδυσώπητη, σημείωσε 8 αναπάντητα πόντους για να πάρει και πάλι τον έλεγχο. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν ένα τεταμένο μπρος-πίσω, με το σκορ ως επί το πλείστον μέσα σε μία μόνο κατοχή. Ο Φλέτσερ Λόουερ, ο πρωτοετής γκαρντ του Πέρντιου, πέτυχε δύο κρίσιμα σουτ 3 πόντων. Ο Μουρ απάντησε με ένα δικό του τρίποντο με ένα λεπτό να απομένει, σφραγίζοντας ουσιαστικά το προβάδισμα της ομάδας του.

Ο Painter είπε ότι απέτυχε να προσαρμοστεί καθώς η ομάδα του πυροβολήθηκε άσχημα και πάλευε να απελευθερωθεί από τις αμυντικές παγίδες του FDU. «Όταν οι άνθρωποι σε πιέζουν έτσι, πρέπει να παίρνεις λέι απ», είπε. «Πρέπει να πάρεις ανοιχτά σουτ».

Φαινόταν να απορροφά τα κύματα σοκ που έστειλε η ήττα του Purdue μέσω του διαγωνισμού: Πάνω από το 96 τοις εκατό των θαυμαστών επέλεξαν τον Purdue για να κερδίσει το παιχνίδι στο πλαίσιο του ESPN και Έμειναν μηδέν σωστές ανδρικές αγκύλες Επί τόπου μετά το βράδυ της Παρασκευής.

«Θα σε κοροϊδεύουν. Θα ντρέπεσαι», είπε ο Πέιντερ. «Είναι μπάσκετ».

Ο Purdue είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 10 δευτερόλεπτα. Αλλά η FDU έβαλε μια τελική στάση στην άγρια ​​άμυνά της, παγιδεύοντας τον Lauer, ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ απελπισίας που ο Edey έχασε άσχημα καθώς παρακολουθούσε από το χαμηλό δοκάρι.

Ο Λόουερ κάθισε μόνος στο ντουλάπι του μετά το παιχνίδι, κοιτάζοντας μπροστά, έκπληκτος. Ήταν το είδος της βολής που είχε ονειρευτεί, είπε.

Ο Μπίλι Γουίτς συνέβαλε στην αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *