Ο Nasdaq ανεβαίνει μετά την ισχυρή έκθεση για το ΑΕΠ, η Tesla σημείωσε άνοδο 8%

Ο Nasdaq Composite ανέβηκε την Πέμπτη Η τελευταία παρτίδα εταιρικών κερδών Και το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Οι μετοχές ήταν μικτές, με τον δείκτη tech-heavy να σημειώνει άνοδο 0,8%. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύτηκε 60 μονάδες ή 0,2% υψηλότερα, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4%.

ΑΕΠ Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 2,9% το τέταρτο τρίμηνο., είπε το υπουργείο Εμπορίου. Αυτό είναι υψηλότερο από την εκτίμηση του Dow Jones για 2,8%, αλλά αντιπροσωπεύει μια ελαφρά ψύξη από το τρίτο τρίμηνο.

«Με το σημερινό ΑΕΠ καλύτερο από το αναμενόμενο, οι επενδυτές πιστεύουν ότι μπορούμε να βγούμε από μια αρκετά ομαλή, ήπια ύφεση που δεν θα πρέπει να μας ρίξει σε μια ακόμη βαθύτερη bear market όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει», είπε. Ο Sam Stovall είναι Επικεφαλής Επενδυτικής Στρατηγικής στην CFRA Research.

Εν τω μεταξύ, η σεζόν των κερδών ήταν ισχυρή Τα αποτελέσματα της Tesla Δεδομένου του Nasdaq Άνοδος των αποθεμάτων ηλεκτρικών οχημάτων. Tesla Αύξηση 8% από τη δημοσίευση Καταγεγραμμένα έσοδα και πάγια έσοδα. Οι αποτυχημένοι τεχνολογικοί γίγαντες Microsoft, Apple, Amazon και Alphabet διαπραγματεύτηκαν επίσης ελαφρώς υψηλότερα.

Προέκυψαν και τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών Η Southwest υποχώρησε 5% περισσότερο από το αναμενόμενο Απώλεια Οι διακοπές του πυροδοτήθηκαν από μια κατάρρευση. Αμερικάνικες αερογραμμές Παρά το γκολ στο τέταρτο δεκάλεπτο, έπεσε. Πτωτικά κινήθηκαν και οι United και Delta.

Αλλού-κάπου αλλού, Σιρίτι 3% προστέθηκε μετά τη δήλωση α Σχέδιο επαναγοράς μετοχών 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όλοι οι κύριοι μέσοι όροι δείχνουν εβδομαδιαία και μηνιαία κέρδη. Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, ο Dow και ο S&P έχουν σημειώσει άνοδο 0,9% και 1,2%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,9% αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται σε ρυθμό για τον καλύτερο μήνα του από τον Ιούλιο.

READ  Ένας πράσινος κομήτης εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό για πρώτη φορά μετά από 50.000 χρόνια

Η προσοχή τώρα στρέφεται στη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει αύξηση 25 μονάδων βάσης καθώς μάχεται τον υψηλό πληθωρισμό. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στοιχεία για το πόσα περισσότερα θέλει να αυξήσει η κεντρική τράπεζα πριν μειώσει τα επιτόκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *