Ο Paul Manafort θα πληρώσει 3,15 εκατομμύρια δολάρια για να συμβιβαστεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σχόλιο

Ο Paul J., ένας μακροχρόνιος ρόλος στην πολιτική των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος διαχειρίστηκε για λίγο την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Ο Μάναφορτ συμφώνησε πέρυσι να πληρώσει 3,15 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια πολιτική αγωγή που άσκησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για λογαριασμούς ξένων τραπεζών που δεν είχε δηλώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τις αρχές, ο δικηγόρος του και τα δικαστικά έγγραφα.

Ο δικηγόρος του Μάναφορτ, Τζέφρι Νέιμαν, επιβεβαίωσε τη συμφωνία σε μια σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη την Κυριακή και είπε ότι ο πελάτης του «είναι ευτυχής που άφησε πίσω του αυτό το κεφάλαιο της ζωής του».

Ο διακανονισμός ανακοινώθηκε σε έγγραφο με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου και κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα, όπου ζει ο Μάναφορτ. αναφέρθηκε το Σάββατο από Μπουλντόγκ της ΦλόρινταΈνας μη κερδοσκοπικός ιστότοπος.

Λεπτομέρειες για το πώς και πότε ο Manafort θα πληρώσει τη διευθέτηση δεν αποκαλύφθηκαν στα δικαστικά έγγραφα και ο δικηγόρος του αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες.

Ο διακανονισμός θα τερματίσει μια πολιτική αγωγή που κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον Απρίλιο του 2022 με σκοπό να υποχρεώσει τον Μάναφορτ να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε ποινές και τόκους για «αδυναμία έγκαιρης αναφοράς των οικονομικών του συμφερόντων σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών». Το 2013 και το 2014, ο Manafort φέρεται να απέτυχε να υποβάλει αναφορές ξένων τραπεζών και χρηματοοικονομικών λογαριασμών (γνωστές ως FBAR), οι οποίες απαιτούνται από κάθε πολίτη των ΗΠΑ που έχει περισσότερα από 10.000 $ στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Μάναφορτ κέρδισε εισόδημα από συμβουλευτική εργασία στην Ουκρανία και κατέθεσε χρήματα σε αρκετούς υπεράκτιους λογαριασμούς στην Κύπρο, τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

READ  Ο νικητής του τζακ ποτ του Powerball 1,765 δισεκατομμυρίων δολαρίων Theodorus Struck αποκαλύφθηκε στην Καλιφόρνια

Ορισμένοι από αυτούς τους λογαριασμούς αναφέρουν τον Manafort ως “εξουσιοδοτημένο υπογράφοντα ή πραγματικό κάτοχο του λογαριασμού”, σύμφωνα με την καταγγελία. Ανέφερε επίσης ότι πολλοί από τους λογαριασμούς κρατούνταν σε εταιρείες κέλυφος που άνοιξαν για λογαριασμό του Manafort.

Ο Μάναφορτ διαχειρίστηκε για λίγο την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, όταν εκδιώχθηκε από τον ρόλο εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με τη συμβουλευτική του εργασία στην Ουκρανία, για την οποία κέρδισε εκατομμύρια.

Καταδικάστηκε από ένα δικαστήριο για χρήση ξένων λογαριασμών για απόκρυψη εισοδήματος από την ουκρανική εταιρεία συμβούλων του και ομολόγησε την ενοχή του για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση. Το δικαστικό σώμα έχει κατηγορήσει Ο ειδικός σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, Ρόμπερτ Σ. Ήταν το 2017 ως μέρος της έρευνας του Mueller III.

Κάποια στιγμή, ο Μάναφορτ καταδικάστηκε σε περισσότερα από επτά χρόνια φυλάκιση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του 2020 ως αποτέλεσμα ανησυχιών για την υγεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Τραμπ έδωσε χάρη στον Μάναφορτ λίγο πριν αποχωρήσει από την εξουσία στις 23 Δεκεμβρίου 2020.

Αν και ο Τραμπ έδωσε χάρη στον Μάναφορτ για οικονομικά εγκλήματα που κάλυπταν αυτή την περίοδο, η καταγγελία του Υπουργείου Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι εξακολουθεί να χρωστάει χρήματα στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είπε ότι παραβίασε νόμους που τον απαιτούσαν να αναφέρει λογαριασμούς ξένων τραπεζών που έλεγχε.

Ο Νέιμαν, ο δικηγόρος του Μάναφορτ, έχει υποβαθμίσει στο παρελθόν το θέμα, περιγράφοντας τις ενέργειες του πελάτη του ως «αποτυχία υποβολής φορολογικής δήλωσης», προσθέτοντας ότι η υπόθεση «κατατέθηκε για να φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Μάναφορτ».

READ  Η αστυνομία του Gladstone επιβεβαίωσε τον θάνατο του αγνοούμενου 13χρονου Jayden Robker

Ο Μάναφορτ έχει εργαστεί για πολλούς προέδρους κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων των Τζέραλντ Φορντ, Ρόναλντ Ρίγκαν και Τζορτζ Χ. Β. Μπους. Μετά την εξασθένιση της θέσης του στους Ρεπουμπλικανικούς κύκλους, κέρδισε εκατομμύρια συμβουλεύοντας πολιτικούς υποψηφίους σε άλλες χώρες, κυρίως στην Ουκρανία.

Το 2019, η Εισαγγελία του Μανχάταν έλαβε κατηγορητήριο ενόρκων εν μέσω ανησυχιών ότι ο Τραμπ μπορεί να δώσει χάρη στον πρώην σύμβουλό του. Μια ομοσπονδιακή υπόθεση εναντίον του Μάναφορτ για κατηγορίες απάτης που απηχούσε αυτό. Ένας δικαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης απέρριψε την υπόθεση, λέγοντας ότι παραβιάζει τους νόμους της πολιτείας κατά του διπλού κινδύνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *