Ο Sam Altman, δημιουργός ChatGPT και Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, προτρέπει τη Γερουσία για ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο τόνος των ακροάσεων στο Κογκρέσο στις οποίες συμμετείχαν στελέχη τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια μπορεί καλύτερα να περιγραφεί ως αντίπαλος. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Τζεφ Μπέζος και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν όλοι ντυθεί στο Καπιτώλιο από νομοθέτες που έχουν αναστατωθεί από τις εταιρείες τους.

Όμως την Τρίτη, ο Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της start-up OpenAI στο Σαν Φρανσίσκο, κατέθεσε ενώπιον μελών ακρόασης υποεπιτροπής της Γερουσίας και συμφώνησε σε μεγάλο βαθμό μαζί τους για την ανάγκη ρύθμισης της ολοένα και πιο ισχυρής τεχνολογίας AI που αναπτύσσεται στην εταιρεία του και σε άλλους. Google και Microsoft.

Με αγορίστικο βλέμμα Mr. Ο Άλτμαν αντάλλαξε το συνηθισμένο πουλόβερ και το τζιν του με ένα μπλε κοστούμι και γραβάτα, δίνοντάς του ένα χαλαρό πλαίσιο για να διαχειριστεί τι θα συμβεί στη συνέχεια με τα ταχέως αναπτυσσόμενα συστήματα που ορισμένοι πιστεύουν ότι θα αλλάξουν ριζικά την οικονομία.

Στην πρώτη του κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου, ο κ. Ο Άλτμαν έκανε έκκληση στους νομοθέτες να ρυθμίσουν την τεχνητή νοημοσύνη. Η κατανόηση της τεχνολογίας υπογραμμίζει τη βαθιά ανησυχία που νιώθουν οι τεχνολόγοι και η κυβέρνηση σχετικά με τις πιθανές βλάβες της τεχνητής νοημοσύνης.

“Εάν αυτή η τεχνολογία πάει στραβά, νομίζω ότι μπορεί να πάει πολύ στραβά. Θέλουμε να είμαστε φωνητικοί για αυτό”, είπε. “Θέλουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο.”

Καθώς το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη εκτινάχθηκε, ο κ. Ο Άλτμαν έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του στο Καπιτώλιο. Οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια και προσπάθειες σε αυτό που λένε ότι είναι μετασχηματιστική τεχνολογία, παρόλο που αυξάνονται οι ανησυχίες για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη διάδοση παραπληροφόρησης, τη δολοφονία θέσεων εργασίας και μια μέρα στην αντιστοίχιση της ανθρώπινης νοημοσύνης.

READ  Το WWE συμφώνησε να αγοράσει την Empire για 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την κατάρρευση της προσπάθειας

Αυτό έχει βάλει την τεχνολογία στο προσκήνιο στην Ουάσιγκτον. «Αυτό που κάνετε έχει τεράστιες δυνατότητες και τεράστιο κίνδυνο», είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν αυτόν τον μήνα σε μια συνάντηση με μια ομάδα διευθυντών εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης. Οι κορυφαίοι ηγέτες στο Κογκρέσο έχουν επίσης δεσμευτεί στους κανονισμούς της τεχνητής νοημοσύνης.

Ένας 38χρονος επιχειρηματίας που εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και τεχνολογικός, ο κ. Η εμφάνιση του Άλτμαν εδραίωσε τον τίτλο του ως ηγετικής φυσιογνωμίας της τεχνητής νοημοσύνης, στελέχους της IBM για έρευνα και γνωστού καθηγητή και συχνού κριτικού. Τεχνολογία AI.

Κύριος. Ο Άλτμαν είπε ότι η τεχνολογία της εταιρείας του θα μπορούσε να καταστρέψει ορισμένες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει νέες, και ότι είναι σημαντικό για «η κυβέρνηση να καταλάβει πώς θέλουμε να το μειώσουμε». Πρότεινε τη δημιουργία μιας υπηρεσίας που θα παρείχε άδειες, κανονισμούς ασφαλείας και δοκιμές για μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που θα περνούν πριν κυκλοφορήσουν στο κοινό.

«Πιστεύουμε ότι τα οφέλη των εργαλείων που χρησιμοποιήσαμε μέχρι στιγμής υπερτερούν των κινδύνων, αλλά η διασφάλιση της ασφάλειάς τους είναι ζωτικής σημασίας για τη δουλειά μας», είπε ο κ. είπε ο Άλτμαν.

Ωστόσο, μετά από σχεδόν τρεις ώρες ερωτήσεων στην ακρόαση της Τρίτης, δεν ήταν σαφές πώς θα ανταποκρινόταν οι νομοθέτες στην έκκληση για ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, παρόλο που το ιστορικό του Κογκρέσου στους κανονισμούς τεχνολογίας παραμένει ζοφερό. Δεκάδες νομοσχέδια για το απόρρητο, την ομιλία και την ασφάλεια έχουν αποτύχει λόγω κομματικών μαχών και σκληρής αντίθεσης από εταιρείες τεχνολογίας.

Οι νομοθέτες υποστήριξαν την ιδέα μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας για την επίβλεψη της τεχνητής νοημοσύνης, κανόνες που θα αναγκάζουν τις εταιρείες να αποκαλύπτουν πώς λειτουργούν τα μοντέλα τους και τα σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιούν και να εμποδίζουν εταιρείες όπως η Microsoft και η Google να μονοπωλούν τη νεοσύστατη βιομηχανία.

READ  Το «Guardians of the Galaxy 3» κάνει το ντεμπούτο του στα 114 εκατομμύρια δολάρια - Ποικιλία

Οι νομοθέτες συνήθως ο κ. Ήταν φιλικοί με τον Άλτμαν, ευχαριστώντας τον που συμφώνησε σε προσωπικές συναντήσεις μαζί τους και να εμφανιστεί στη δίκη. Τον προσέγγισαν ως παιδαγωγό.

Ο γερουσιαστής Richard Blumenthal, Δημοκρατικός του Κονέκτικατ και πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας, είπε ότι η έρευνα ήταν η πρώτη που έμαθε περισσότερα για τα πιθανά οφέλη και τις βλάβες της τεχνητής νοημοσύνης. Αναγνώρισε επίσης ότι το Κογκρέσο απέτυχε να εισαγάγει νέες τεχνολογίες στο παρελθόν.

«Στόχος μας είναι να υποτιμήσουμε και να λογοδοτήσουμε αυτές τις νέες τεχνολογίες για να αποφύγουμε ορισμένα από τα λάθη του παρελθόντος», είπε ο κ. είπε ο Μπλούμενταλ. «Το Κογκρέσο απέτυχε να συναντήσει αυτή τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Αυτή είναι μια ιστορία που μεγαλώνει. Ελέγξτε ξανά για ενημερώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *