Ο Wall St. Pavel πετυχαίνει με τη μαρτυρία, την επερχόμενη εστίαση στα δεδομένα

  • Ο στόχος ανάπτυξης 5% της Κίνας ATR, επιβραδύνει τις μετοχές των βασικών προϊόντων
  • Η Apple ανεβαίνει καθώς η Goldman ξεκινά την κάλυψη με «αγορά»
  • Οι μετοχές της Crypto πέφτουν μετά τον τερματισμό του δικτύου πληρωμών της Silvergate
  • Οι εργοστασιακές παραγγελίες πέφτουν τον Ιανουάριο
  • Ανοδικοί δείκτες: Dow 0,14%, S&P 0,26%, Nasdaq 0,27%

6 Μαρτίου (Reuters) – Οι κύριοι δείκτες της Wall Street σημείωσαν πρόωρα κέρδη τη Δευτέρα και οι επενδυτές είδαν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να αυξάνονται ως υποστήριξη της μαρτυρίας αυτής της εβδομάδας του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell και των οικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία κατασκευής iPhone Apple Inc (AAPL.O), η οποία σημείωσε άνοδο έως και 2% την περασμένη εβδομάδα, ήταν η μεγαλύτερη ώθηση στον δείκτη S&P 500 (.SPX), αφού η Goldman Sachs ξεκίνησε την κάλυψη με βαθμολογία «αγορά».

Ωστόσο, οι μετοχές εγκατέλειψαν τα προηγούμενα κέρδη καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανέκαμψε από μια πρόωρη διολίσθηση, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες παραγγελίες για προϊόντα αμερικανικής παραγωγής μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο. Οι υψηλότερες παραγγελίες για κινητήρες και άλλα προϊόντα έδειξαν ότι η μεταποίηση ανακτά τις βάσεις της, παρά την πτώση των κρατήσεων πολιτικών αεροσκαφών.

Καθώς τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την αξία των μελλοντικών ταμειακών ροών, οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων επιβαρύνουν τις αποτιμήσεις των μετοχών, ιδιαίτερα την ανάπτυξη και τις μετοχές τεχνολογίας.

Συσχέτιση μεταξύ των αποδόσεων του S&P 500 και των 2ετών ομολόγων του Δημοσίου

Τα στοιχεία της Δευτέρας θα μπορούσαν να μειώσουν τον ενθουσιασμό των επενδυτών, δήλωσε ο Shawn Cruz, επικεφαλής στρατηγικής συναλλαγών στην TD Ameritrade στο Σικάγο.

READ  Η Κίνα υπόσχεται οικονομική ανάπτυξη 5% έως το 2023

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για τον πληθωρισμό», είπε ο Κρουζ. “Δεν βλέπουμε την επιβράδυνση της ζήτησης που πρέπει να δούμε. Το όλο νόημα της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed είναι να επιβραδύνει την οικονομία.”

Τελευταίες ενημερώσεις

Δείτε άλλες 2 ιστορίες

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (.DJI) σημείωσε άνοδο 45,24 μονάδων ή 0,14%, στις 33.436,21 μονάδες. Ο S&P 500 (.SPX) πρόσθεσε 10,67 μονάδες ή 0,26%, στις 4.056,31. Και ο Nasdaq Composite (.IXIC) πρόσθεσε 31,23 μονάδες ή 0,27%, στις 11.720,23 μονάδες.

Έξι από τους 11 σημαντικούς τομείς του S&P 500 σημείωσαν άνοδο. Αλλά αφού η Κίνα έθεσε χαμηλότερο από τον αναμενόμενο στόχο για οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 5% φέτος, ο τομέας των προϊόντων που συνδέονται με τα εμπορεύματα ( .SPLRCM ) οδήγησε σε πτώση.

Ο τομέας της τεχνολογίας ( .SPLRCT ) ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος, με την Apple Inc ( .SPLRCT ) τη μεγαλύτερη ώθηση, ακολουθούμενη από τη Microsoft Corp ( MSFT.O ) και τη μητρική Google Alphabet Inc ( GOOGL.O ).

Τρεις σημαντικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ σημείωσαν ράλι την Παρασκευή και κατέγραψαν εβδομαδιαία κέρδη μετά τα σχόλια των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Fed μείωσαν τις ανησυχίες γύρω από μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε το Σάββατο ότι εάν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο, τα επιτόκια θα ήταν υψηλότερα τον Δεκέμβριο από ό,τι προέβλεπαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στοιχεία για τη μελλοντική πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed όταν ο Πάουελ καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου την Τρίτη και την Τετάρτη. Η τελευταία ομιλία του Πάουελ για ισχυρά οικονομικά στοιχεία και θερμότερο από το αναμενόμενο πληθωρισμό έχει εγείρει ανησυχίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο ή θα τα διατηρήσει υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

READ  Πηγές - Πρώτος που υπέγραψε τον Marquis «Hollywood» Brown

Οι έμποροι αναμένουν τουλάχιστον τρεις αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης φέτος και τα επιτόκια στο 5,44% μέχρι τον Σεπτέμβριο από 4,67% τώρα.

Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα υποχώρησαν αφού η Silvergate Capital Corp (SI.N) απέσυρε το δίκτυο πληρωμών με κρυπτονομίσματα, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να παραμείνει στην επιχείρηση. Η τράπεζα με έδρα την Καλιφόρνια σημείωσε τελευταία άνοδο 1% στα 5,84 δολάρια, από 5,11 δολάρια. Η Signature Bank (SBNY.O) υποχώρησε σχεδόν 2%.

Οι φθίνουσες εκδόσεις ξεπέρασαν αριθμητικά τους προχωρημένους με αναλογία 1,46 προς 1 στο NYSE. Στον Nasdaq, η αναλογία 1,79 προς 1 ευνόησε τους πτωτικούς.

Ο S&P 500 σημείωσε 20 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και ένα νέο χαμηλό. Ο Nasdaq Composite σημείωσε 74 νέα υψηλά και 71 νέα χαμηλά.

Αναφορά από τους Sinead Carew, Shruti Shankar, Bansari Mayur Kamdar και Sristi Achar A στη Μπανγκαλόρ. Μοντάζ από τους Vinay Dwivedi, Anil de Silva και Richard Chang

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *