Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Barrie Humphreys: Dame Edna Everage κωμικός

  • Τους Paul Glynn, Bill Mercer & Antoinette Radford
  • BBC News, Λονδίνο και Σίδνεϊ

τίτλος βίντεο,

Δείτε τις πιο αστείες στιγμές της Dame Edna σε 80 δευτερόλεπτα

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης Μπάρι Χάμφρεϊς, γνωστός για τον κωμικό ρόλο του ως Ντάμ Έντνα Έβεριτζ, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Η σταρ βρισκόταν στο νοσοκομείο στο Σίδνεϊ μετά από επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση στο ισχίο τον Μάρτιο. Είχε πτώση τον Φεβρουάριο.

Το πιο διάσημο έργο της Humphries έγινε επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1970 και η δική της τηλεοπτική εκπομπή συνομιλίας, Dame Edna Average Experience, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Οι άλλες φιγούρες του περιλαμβάνουν τον ύπουλο αλκοολικό Sir Les Patterson.

Σε μια δήλωσή του, η οικογένειά του τον θυμόταν ως «εντελώς τον εαυτό του μέχρι το τέλος, χωρίς να χάνει ποτέ το λαμπρό μυαλό του, τη μοναδική του εξυπνάδα και τη γενναιοδωρία του».

Είπαν ότι οι θαυμαστές του Χάμφρεϊ ήταν «οι πιο πολύτιμοι άνθρωποι του» και «θα ζήσουν ως οι χαρακτήρες του που έφεραν το γέλιο σε εκατομμύρια».

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζ απέτισε φόρο τιμής λίγο μετά την είδηση ​​του θανάτου του Χάμφρις.

“Ένας εξαιρετικός εξυπνάδα, σατιρικός, συγγραφέας και εντελώς μοναδικός στο είδος του, ήταν ένα δώρο και ένα δώρο”, είπε ο κ. Albanese.

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

Γεννημένος στη Μελβούρνη, ο Humphreys μετακόμισε στο Λονδίνο το 1959, εμφανιζόμενος σε παραστάσεις του West End όπως η Maggie May και ο Oliver!

Εμπνευσμένος από το παράλογο, avant-garde καλλιτεχνικό κίνημα Dada, έγινε ηγετική φυσιογνωμία στη βρετανική κωμική σκηνή δίπλα σε σύγχρονους όπως ο Alan Bennett, ο Dudley Moore και ο Spike Milligan.

τίτλος βίντεο,

Η εκπομπή Joan Bakewell για τον φίλο της Barry Humphries: “Είχε ένα πολύ λαμπρό μυαλό”

Η εκπομπή Dame Joan Bakewell, φίλη του Humphreys, είπε στο BBC ότι είχε ένα “πολύ λαμπρό μυαλό”.

«Είναι ένας κόσμος χωρίς τη φιλία του Barry Humphreys που με πληγώνει γιατί ήταν τόσο ανθεκτικός, τόσο δυναμικός, τόσο στοργικός και τόσο άμεσος… αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που μου λείπουν στη ζωή μου αυτή τη στιγμή», είπε.

Ο κωμικός Rory Bremner περιέγραψε τον Humphries ως «αστραπιαία, ανατρεπτικό, άτακτο… & τρελά αστείο». Σε ένα tweet.

Είπε ότι «χάνουμε έναν από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών» με τον θάνατό του.

Ο ηθοποιός και κωμικός Rob Bryden αποκάλεσε τον Humphries «έναν αληθινό γίγαντα που με ενέπνευσε αμέτρητα» και «ευχαρίστως τον αποκαλούσε φίλο μου».

Ο Αυστραλός ηθοποιός Jason Donovan ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με την Dame Edna, αποκαλώντας τον Humphries «αρκετά ιδιοφυΐα της ψυχαγωγίας».

Ο Ricky Gervais περιέγραψε τον Humphries ως «κωμική ιδιοφυΐα», ενώ η πρώην παρουσιάστρια του Mock The Week, Tara Ó Brine, τον αποκάλεσε «έναν από τους πιο αστείους ανθρώπους ποτέ».

Ο Μικρός Βρετανός ηθοποιός Ματ Λούκας Tweeted Μια φωτογραφία του με τον Χάμφρεϊς: «Πολύ απλά, είσαι ο καλύτερος».

Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επιμελήθηκε το περιοδικό Spectator στο οποίο συνεισέφερε ο Χάμφρεϊ, τον αποκάλεσε “έναν από τους μεγαλύτερους Αυστραλούς όλων των εποχών – και μια κωμική ιδιοφυΐα”.

Ο Sir Elton John είπε: “Ο Barry ήταν πάντα ο πιο αστείος άνθρωπος. Και, πάντα ο πιο γλυκός άνθρωπος. Τι θλιβερή μέρα.”

Andrew Lloyd Webber Ο ίδιος μοιράστηκε τη φωτογραφία Έγραψε για τον εαυτό του με τον Χάμφρεϊς: “Δεν θα μοιραζόμαστε πια σκοτεινούς συνθέτες και άγνωστη Βικτωρία. Πόσο θα μου λείψεις”.

Το 1955, ο Humphreys εισήγαγε την κυρία Norman Everage, μια νοικοκυρά από το προάστιο Mooney Ponds της Μελβούρνης, σε μια πανεπιστημιακή παραγωγή.

Ήταν η πρώτη επανάληψη του ακατάσχετου χαρακτήρα που θα καθόριζε την καριέρα του.

Ο Χάμφρις είπε ότι η δημιουργία του θα διαρκέσει μόνο μια εβδομάδα.

Αντ ‘αυτού, άνθισε στην Dame Edna, το επιβλητικό, οξυδερκές κωμικό alter ego της, που θα άφηνε κοινό στην Αυστραλία και πέρα ​​για τις επόμενες δεκαετίες. Είπε ότι ο χαρακτήρας βασίστηκε στη μητέρα του.

Έγινε πιο άγρια ​​όσο περνούσαν τα χρόνια και έγινε διάσημη για τα ροζ λουσμένα μαλλιά της, τα λαμπερά γυαλιά της και τη φράση: “Hello Possums!”

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

λεζάντα εικόνας,

Η Humphries εμφανίστηκε ως Dame Edna στη σκηνή, στην οθόνη και στα έντυπα σε όλη τη μακρόχρονη καριέρα της

Ο Humphreys έγραψε μια αυτοβιογραφία, My Gorgeous Life, ως χαρακτήρας.

Άλλοι διάσημοι ρόλοι του στη σκηνή και στην οθόνη περιλαμβάνουν τον πολύ παππού Sandy Stone.

Είπε για τον Stone το 2016 ότι «επιτέλους μπορούσα να νιώσω τον εαυτό μου να γίνεται αυτός».

Ο Humphreys παρουσίασε επίσης έξι σειρές για το BBC Radio 2, με την τελευταία να είναι μια σειρά τριών μερών που γιορτάζει τα 100 χρόνια του BBC.

Η ανάθεση στελέχους του Radio 2, Laura Busson, είπε ότι η σειρά της “Barry Humphreys’ Forgotten Musical Masterpieces” ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στο κοινό και θα κυκλοφορήσει σήμερα στο BBC Sounds ως φόρος τιμής στον κωμικό.

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

λεζάντα εικόνας,

Έδωσε επίσης τη φωνή του Μπρους στον καρχαρία στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar το 2003, Finding Nemo.

Ο κωμικός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, επίσης μανιώδης ζωγράφος τοπίων, ανακοίνωσε μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία για τη σατιρική του παράσταση One Man το 2012. Επέστρεψε όμως πέρυσι με μια σειρά εκπομπών που κοιτάζουν πίσω στην καριέρα του.

Άλλες ερμηνείες του περιλαμβάνουν τη φωνή του Μπρους για τον καρχαρία στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar το 2003 Finding Nemo, καθώς και εμφανίστηκε στα Bedazzled, Spice World, The Hobbit και Absolutely Fabulous: The Movie του 1967.

Ο Χάμφρεϊς διορίστηκε Αξιωματικός του Τάγματος της Αυστραλίας το 1982, μια από τις υψηλότερες διακρίσεις για πολίτες της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, επικρίθηκε επειδή αναφερόταν στη χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου ως «αυτοακρωτηριασμό» και περιέγραψε την ταυτότητα τρανς ως «μόδα».

Όμως οι θαυμαστές του στην Αυστραλία θρηνούν την απώλεια ενός θρύλου της κωμωδίας.

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και άφησε πίσω του τη σύζυγό του Λίζι Σπέντερ και τέσσερα παιδιά.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από τον Μπάρι; Τον έχεις γνωρίσει ποτέ; Μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας μέσω email [email protected].

Εάν θέλετε να μιλήσετε με έναν δημοσιογράφο του BBC, συμπεριλάβετε έναν αριθμό επικοινωνίας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

Εάν δεν μπορείτε να διαβάσετε αυτήν τη σελίδα και να δείτε τη φόρμα, θα πρέπει να επισκεφτείτε την έκδοση για κινητά του ιστότοπου του BBC για να υποβάλετε την ερώτηση ή το σχόλιό σας ή να μας στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. Συμπεριλάβετε το όνομα, την ηλικία και την τοποθεσία σας σε οποιαδήποτε υποβολή.

READ  Ο Paul Skeens επιλέχτηκε από τους Pirates του Πίτσμπουργκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *