Πυρκαγιά μεταναστών στο Μεξικό: 39 νεκροί από πυρκαγιά σε κέντρο κράτησης κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ

(CNN) Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε κέντρο μετανάστευσης στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η φωτιά ξέσπασε στο γραφείο του Εθνικού Ινστιτούτου Μετανάστευσης (INM) αφού εισήγαγε μια ομάδα μεταναστών από τους δρόμους της πόλης και τους συνέλαβε.

Η Εθνική Υπηρεσία Μετανάστευσης του Μεξικού δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα αίτια της πυρκαγιάς ή τις εθνικότητες των θυμάτων, τα οποία άνοιξαν έρευνα για τη φωτιά, η οποία τραυμάτισε 29 άτομα.

Η Viangli, μια μετανάστης από τη Βενεζουέλα, αντιδρά στον τραυματισμένο σύζυγό της Edward Caraballo έξω από ένα ασθενοφόρο, καθώς οι μεξικανικές αρχές και οι πυροσβέστες απομακρύνουν τραυματισμένους μετανάστες από το κτίριο της Εθνικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης.
Εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης στέκονται δίπλα στα πτώματα των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά, κυρίως από τη Βενεζουέλα.

«Με βαθιά θλίψη και λύπη μάθαμε για τη φωτιά στο INM στο Σιουδάδ Χουάρες», έγραψε την Τρίτη στο Twitter ο Αντρέα Τσάβες, ομοσπονδιακός βουλευτής της Σιουδάδ Χουάρες.

Θα περιμένουμε επίσημες πληροφορίες και από αυτή τη στιγμή στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των μεταναστών. Το FGR άνοιξε έρευνα», είπε ο Τσάβες.

Σακούλες με πτώματα ήταν παραταγμένες κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς, το οποίο σβήστηκε, είπε μάρτυρας στο Reuters. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες στο κέντρο είναι Βενεζουελάνοι, μάρτυραςes προστέθηκε.

Ο Viangly Infante, ένας 31χρονος Βενεζουέλας, είπε στο πρακτορείο: «Περιμένω τον πατέρα των παιδιών μου από τη μία το μεσημέρι και γύρω στις 10 το βράδυ άρχισε να βγαίνει καπνός από παντού».

Ο σύζυγός της, ο 27χρονος Eduard Caraballo, βρισκόταν μέσα στο κέντρο κράτησης και επέζησε ψεκάζοντας νερό στον εαυτό του, καθώς ο Infante είπε ότι είδε πολλά πτώματα.

READ  Ο πρώην βοηθός του Τραμπ, Πίτερ Ναβάρο, οδηγείται στη φυλακή μετά από ιστορική υπόθεση περιφρόνησης

Οι πυρκαγιές είναι από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στο Μεξικό, το οποίο έχει σημειώσει επίπεδα ρεκόρ κατά μήκος των συνόρων του με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση Μπάιντεν Επιταχυνόμενες προσπάθειες Περιορίστε τον αριθμό των μεταναστών στα σύνορα.

Τον Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε έναν νέο κανόνα που θα απαγόρευε σε μεγάλο βαθμό τους μετανάστες που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες καθ’ οδόν προς τα κοινά σύνορα να υποβάλουν αίτηση για άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σηματοδοτώντας μια απόκλιση από το προηγούμενο δεκαετιών των προτεινόμενων κανονισμών που θυμίζουν την πολιτική της εποχής Τραμπ.

Το CNN επικοινώνησε με μεξικανούς αξιωματούχους μετανάστευσης για μια αναφορά σχετικά με τη φωτιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *