Πυρκαγιές στην Αλμπέρτα: Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν στον δυτικό Καναδά καθώς οι πυρκαγιές καίγονται σε ολόκληρη την περιοχή εν μέσω καύσωνα και ισχυρών ανέμων

(CNN) Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι που ζουν στην καναδική επαρχία Αλμπέρτα απομακρύνθηκαν από τις πυρκαγιές που δέχονται ασυνήθιστα ζεστό καιρό και ισχυρούς ανέμους, δήλωσαν αξιωματούχοι έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον 78 πυρκαγιές καίγονται στη Δυτική Επαρχία, 19 από τις οποίες είναι πυρκαγιές Καίγεται εκτός ελέγχου Ο Stephane Lacroix, διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της περιοχής, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

«Είναι μια έντονη υπενθύμιση του πόσο απρόβλεπτες και ισχυρές είναι οι πυρκαγιές», είπε ο Lacroix.

Ορισμένοι κάτοικοι της κοινότητας Fox Lake, όπου μαίνεται η φωτιά, χρειάστηκε να εκκενωθούν με ελικόπτερο, δήλωσε η Christie Tucker, διευθύντρια του τμήματος πληροφοριών για την Alberta Wildfire. Το πρωί της Παρασκευής, δεκάδες πυροσβέστες έδιναν μάχη με τη φλόγα στη λίμνη Φοξ, η οποία είχε κάψει σχεδόν 11.000 στρέμματα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στην κοιλάδα του Ντρέιτον, πυροσβέστες, ελικόπτερα και εναέρια τάνκερ έδωσαν μάχη με την εκτός ελέγχου φωτιά, η οποία είχε κάψει περισσότερα από 3.700 στρέμματα, είπε ο Τάκερ.

Αξιωματούχοι στην κομητεία Yellowhead και στην πόλη Edson διέταξαν άμεση εκκένωση λόγω των δασικών πυρκαγιών στην Αλμπέρτα, ανέφεραν αξιωματούχοι του Edson. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της κοινότητας, η πόλη Έντσον φιλοξενεί κάτι λιγότερο από 9.000 ανθρώπους.

Παρασκευή βράδυ, αξιωματούχοι της Αλμπέρτα Παράταση της εντολής υποχρεωτικής εκκένωσης Στο Lac Ste. Anne County, περίπου 50 μίλια βορειοδυτικά του Έντμοντον. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εκκένωση των κατοίκων μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες.

Τμήματα της κομητείας Big Lakes — όπου ζουν περίπου 5.600 κάτοικοι — δόθηκε εντολή να εκκενωθούν, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων ανατολικά του ποταμού West Prairie και νότια του Highway 749 και του Township Road 724. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επλήγησαν από την εκκένωση.

READ  Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Μακάρθι ελπίζουν να αποφύγουν το χρέος καθώς πλησιάζει η ψηφοφορία για το ανώτατο όριο του στεγαστικού χρέους

Οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους της Banana Belt να προετοιμάσουν «τις ιδιοκτησίες τους αφαιρώντας σωρούς από ξύλα, συντρίμμια και οργώνοντας γύρω από το ακίνητο, αν είναι δυνατόν».

“Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία”, αξιωματούχοι της κομητείας Big Lakes είπε σε ανάρτηση.

«Οι θερμοκρασίες είναι 10 με 15 βαθμούς πάνω από τις κανονικές εδώ και λίγο καιρό», είπε ο Τάκερ. «Δεν έχουμε ακόμη πράσινο γρασίδι και φύλλα σε όλη την επαρχία, πράγμα που σημαίνει ότι η γη είναι πολύ ξηρή».

Ο Τάκερ είπε ότι η βόρεια επαρχία αντιμετωπίζει εξαιρετικά θερμές συνθήκες και ισχυρούς ανέμους, και οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να έχουν ανοιχτούς κορμούς σε δημόσια ή ιδιωτική γη ενώ η φωτιά καίει.

Από τον Ιανουάριο έχουν σημειωθεί 348 πυρκαγιές στην Αλμπέρτα, που έκαψαν περισσότερα από 61.776 στρέμματα, είπε ο Τάκερ.

«Πρόκειται για περισσότερη δραστηριότητα πυρκαγιάς για αυτή την εποχή του χρόνου από ό,τι έχουμε δει οποιαδήποτε στιγμή πρόσφατα», σημείωσε ο Τάκερ.

Η Melissa Alonso του CNN συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *