Πώς να παρακολουθήσετε μια σπάνια έκλειψη ηλίου να περνά πάνω από την απομακρυσμένη Αυστραλία, Ινδονησία

ΤΖΑΚΑΡΤΑ, Ινδονησία (AP) — Κάτω από τους ανέφελους ουρανούς, περίπου 20.000 κυνηγοί της έκλειψης παρακολούθησαν μια σπάνια ηλιακή έκλειψη να βυθίζει τη βορειοδυτική ακτή της Αυστραλίας στο σύντομο απογευματινό σκοτάδι την Πέμπτη.

Το Exmouth, μια απομακρυσμένη τουριστική πόλη με λιγότερους από 3.000 κατοίκους, έχει διαφημιστεί ως ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα της Αυστραλίας για να δείτε την έκλειψη καθώς διασχίζει απομακρυσμένα μέρη της Ινδονησίας και του Ανατολικού Τιμόρ.

Ένα διεθνές πλήθος είχε συγκεντρωθεί για μέρες, κατασκήνωσε σε σκηνές και τρέιλερ σε μια κόκκινη, σκονισμένη πεδιάδα στην άκρη της πόλης με κάμερες και άλλο εξοπλισμό θέασης προς τον ουρανό.

Ο αστρονόμος της NASA Henry Throop ήταν μεταξύ εκείνων που επευφημούσαν δυνατά στο σκοτάδι στο Exmouth.

“Δεν είναι απίστευτο; Είναι εκπληκτικό. Είναι συγκλονιστικό. Ήταν τόσο αιχμηρό και φωτεινό. Μπορείτε να δείτε το στέμμα γύρω από τον ήλιο εκεί”, είπε ο ενθουσιασμένος κάτοικος της Ουάσινγκτον.

“Ήταν μόνο ένα λεπτό, αλλά ένιωσα πολύς καιρός. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να το νιώθεις. Ήταν φανταστικό. Θεαματικό. Και μετά βλέπεις τον Δία και τον Ερμή και μπορείς να τους δεις ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της ημέρας – είναι Πολύ σπάνιο να δεις καν τον Ερμή. Άρα ήταν φανταστικό. », πρόσθεσε ο Throop.

Η Τζούλι Κόπσον, η οποία ταξίδεψε περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα (600 μίλια) από το λιμάνι Fremantle της δυτικής ακτής της Αυστραλίας, βόρεια μέχρι το Έξμουθ, είπε ότι το γεγονός έκανε το δέρμα της να σέρνεται.

“Είμαι τόσο συναισθηματικός, σαν να κλαίω. Το χρώμα άλλαξε και είδα το στέμμα και το φως του ήλιου…” είπε ο Copson.

READ  Εκτροχιασμός τρένου, φωτιά προκάλεσε εκκένωση στην πόλη Raymond της δυτικής Μινεσότα

«Ήταν πολύ δυνατό και η θερμοκρασία έπεσε πολύ», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 βαθμούς Κελσίου (9 βαθμούς Φαρενάιτ) καθώς η σκιά του φεγγαριού τύλιξε την περιοχή.

Στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στο Πλανητάριο της Τζακάρτα για να παρακολουθήσουν τη μερική έκλειψη που καλύπτεται από σύννεφα.

Η Aska Aszahra, 21 ετών, ήρθε με την αδερφή της και τους φίλους της για να δει από κοντά εκατοντάδες θεατές χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια.

«Ακόμα κι αν έχει συννεφιά, χαίρομαι που έρχομαι. Είναι καλό να βλέπεις ανθρώπους να έρχονται εδώ με μεγάλο ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν την έκλειψη καθώς είναι σπάνιο», είπε η Aszahra.

Το κάλεσμα για προσευχή ακούστηκε από τα τζαμιά της πόλης όταν ξεκίνησε η φάση της έκλειψης καθώς οι Μουσουλμάνοι έκαναν την προσευχή της έκλειψης ως υπενθύμιση του μεγαλείου του Θεού.

ο Υβριδική έκλειψη Ηλίου Παρακολούθησε από τον Ινδικό Ωκεανό στον Ειρηνικό Ωκεανό και ήταν κυρίως πάνω από το νερό. Καθώς ο Ήλιος κοίταζε πίσω από τη νέα σελήνη, λίγοι τυχεροί στο πέρασμά του είδαν το σκοτάδι ή το «δαχτυλίδι της φωτιάς» της ολικής έκλειψης.

Τέτοια ουράνια γεγονότα συμβαίνουν μία φορά κάθε δεκαετία: το τελευταίο συνέβη το 2013 και το επόμενο όχι πριν από το 2031. Εμφανίζονται όταν η Γη βρίσκεται στο «γλυκό σημείο» της, οπότε η Σελήνη και ο Ήλιος έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος. ουρανό, δήλωσε ο ειδικός στον ήλιο της NASA, Μάικλ Κερκ.

Σε ορισμένα σημεία, η Σελήνη είναι ελαφρώς πιο κοντά και μπλοκάρει τον Ήλιο σε μια ολική έκλειψη. Αλλά όταν η Σελήνη είναι λίγο πιο μακριά, επιτρέπει σε ένα μέρος του φωτός του Ήλιου να φανεί σε μια δακτυλιοειδή έκλειψη.

READ  Η Yellen λέει «μεγάλο περιθώριο» για περισσότερο εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις

«Είναι ένα τρελό γεγονός», είπε ο Κερκ. «Βλέπεις πραγματικά το φεγγάρι να μεγαλώνει στον ουρανό».

Πολλές επερχόμενες εκλείψεις ηλίου θα είναι εύκολο να πιαστούν. ΕΝΑ Δακτυλιοειδής έκλειψη Ολική έκλειψη στα μέσα Οκτωβρίου και τον επόμενο Απρίλιο Και οι δύο διασχίζουν εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

___

Ο Μπουράκοφ ανέφερε από τη Νέα Υόρκη. Ο δημοσιογράφος του Associated Press Rod McGuirk στην Καμπέρα της Αυστραλίας, συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

___

Το Associated Press λαμβάνει υποστήριξη από το Τμήμα Υγείας και Επιστήμης του Ομίλου Media Science and Education του Ιατρικού Ινστιτούτου Howard Hughes. Η AP είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλο το περιεχόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *