Σημείωμα NFL – Ο μη εκπρόσωπος μπορεί να επικοινωνήσει με τις ομάδες για τον Lamar Jackson

Τζέιμισον ΧένσλιΣυντάκτης προσωπικού του ESPN3 λεπτά διάβασμα

RGIII για Lamar: “Κάτι μεγάλο συμβαίνει εδώ”

Ο Robert Griffin III και ο Jeff Darlington σχολιάζουν το tweet του Lamar Jackson και τα σχόλια του NFL σχετικά με τη συνομιλία με τον Jackson χωρίς την κατάλληλη εκπροσώπηση.

Owings Mills, MD — Ο Το έπος εκτός εποχής του Lamar Jackson πήρε άλλη μια απροσδόκητη τροπή με τη διανομή ενός σημειώματος σε όλο το πρωτάθλημα και τη συμμετοχή ενός επιχειρηματικού συνεργάτη εξοπλισμού γυμναστικής που ονομάζεται Ken Francis.

Την Πέμπτη, το NFL έστειλε ένα σημείωμα σε όλους τους συλλόγους προσπαθώντας να πείσει το προσωπικό της ομάδας να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για συμβόλαιο με τον Τζάκσον, ο οποίος κατέχει την ετικέτα μη αποκλειστικών δικαιωμάτων του στρατηγού Baltimore Ravens, ενός ατόμου που δεν είναι πιστοποιημένο από το NFLPA.

Σύμφωνα με τους κανόνες του πρωταθλήματος, οι ομάδες μπορούν να μιλήσουν με τον Τζάκσον μόνο επειδή δεν έχει ατζέντη.

Σύμφωνα με ένα σημείωμα που έλαβε ο Adam Schefter του ESPN, το NFLPA ενημέρωσε το πρωτάθλημα ότι ο Francis, ο οποίος δεν είναι πιστοποιημένος πράκτορας στην ένωση παικτών, θα μπορούσε να επικοινωνήσει με ομάδες σχετικά με τον Jackson.

Ένα σημείωμα που διανεμήθηκε και στις 32 ομάδες έγραφε: «Ως μη πιστοποιημένο άτομο, ο κ. Francis απαγορεύεται να διαπραγματεύεται φύλλα προσφορών ή συμβόλαια παικτών ή να συζητά πιθανές συναλλαγές εκ μέρους οποιουδήποτε παίκτη του NFL ή υποψήφιου παίκτη ή να παρέχει βοήθεια ή συμβουλές σε σύνδεση με τέτοιες διαπραγματεύσεις».

Ο Φράνσις είπε στον Τζέρεμι Φάουλερ του ESPN ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με ομάδες για λογαριασμό του Τζάκσον.

«Δεν μιλάω για τον Λαμάρ», είπε ο Φράνσις.

Ο Τζάκσον Φράνσις αρνήθηκε επίσης ότι ήρθε σε επαφή με ομάδες για λογαριασμό του. Tweeting: «Σταμάτα να λες ψέματα, αυτός ο άντρας δεν προσπάθησε ποτέ να διαπραγματευτεί για μένα».

Ο Φράνσις είπε ότι ήταν επιχειρηματικός εταίρος με τον Τζάκσον στον φορητό εξοπλισμό γυμναστικής και αυτή ήταν η έκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους. Επέμεινε ότι ο Τζάκσον χειριζόταν τα δικά του ποδοσφαιρικά θέματα.

Το σημείωμα υπενθύμισε στις ομάδες ότι ένα φύλλο προσφοράς μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο εάν ενεργεί για δικό του λογαριασμό ή με πιστοποιημένο αντιπρόσωπο.

“Για να είμαστε σαφείς, ο κ. Τζάκσον δεν εκπροσωπείται επί του παρόντος από πιστοποιημένο αντιπρόσωπο NFLPA”, ανέφερε το σημείωμα. “Η παράβαση αυτής της διάταξης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μη αποδοχή οποιουδήποτε φύλλου προσφοράς ή συμβολαίου παίκτη που έχει συνάψει ο κ. Τζάκσον και η νέα ομάδα.”

Οι ομάδες του NFL μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο 47.000 $ εάν ένας σύλλογος διαπραγματευτεί ένα συμβόλαιο με έναν πράκτορα ή εκπρόσωπο που δεν έχει ελεγχθεί από το NFLPA.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες το πρωτάθλημα έπρεπε να αντιμετωπίσει το θέμα. Τον Αύγουστο, το διοικητικό όργανο του NFL έστειλε ένα σημείωμα σε 32 ομάδες σχετικά με τη συνομιλία με έναν μη πιστοποιημένο από το NFLPA πράκτορα, ο οποίος επικοινώνησε με τους συλλόγους για λογαριασμό του linebacker Roquan Smith ενώ ήταν με τους Chicago Bears. Ο Smith ανταλλάχθηκε στους Ravens την περασμένη εκτός σεζόν και διαπραγματεύτηκε μια πενταετή επέκταση με τη Βαλτιμόρη τον Ιανουάριο.

Στις 7 Μαρτίου, οι Ravens τοποθέτησαν τη μη αποκλειστική ετικέτα στον Jackson μετά από 25 μήνες διαπραγματεύσεων, χωρίς να μπορούν να συνάψουν νέο συμβόλαιο.

Κάτω από τη μη αποκλειστική ετικέτα, ο Τζάκσον μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλες ομάδες. Εάν υπογράψει ένα φύλλο προσφοράς, η Βαλτιμόρη πρέπει να ανταποκριθεί σε πέντε ημέρες ή να λάβει δύο ντραφτ του πρώτου γύρου ως αποζημίωση.

Εάν δεν υπάρχει φύλλο προσφοράς, ο Τζάκσον θα κερδίσει 32,416 εκατομμύρια δολάρια κάτω από την ετικέτα.

Ένας αξιωματούχος των Ravens είπε στο ESPN ότι ο Τζάκσον ήταν σε συζητήσεις με την ομάδα μόνο από τότε που έγινε κατάλληλος για επέκταση συμβολαίου το 2021.

READ  Ο εκλογικός αντίπαλος του Ερντογάν στην Τουρκία λέει ότι «προηγούμαστε»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *