Σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη, στη βόρεια Ελλάδα, σκοτώνει 29 και τραυματίζει 85

Σχόλιο

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορευματική αμαξοστοιχία στη βόρεια Ελλάδα, εκτοξεύοντας λοφία καπνού στον νυχτερινό ουρανό.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα κοντά στην κοιλάδα των Τεμπών στη βόρεια Ελλάδα, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. είπε.

Το επιβατικό τρένο ταξίδευε μεταξύ δύο δημοφιλών τουριστικών πόλεων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όταν συνετρίβη περίπου 255 μίλια βόρεια της Αθήνας. Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της κοντινής πόλης της Λάρισας και τουλάχιστον 150 πυροσβέστες και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στο σημείο.

«Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων, η εκκένωση είναι σε εξέλιξη και πραγματοποιείται σε πολύ δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βασίλης Τραδιάννης. είπεΣύμφωνα με το Associated Press.

Πλάνα από το σημείο της συντριβής έδειξαν φλόγες να περιβάλλουν τα εκτροχιασμένα βαγόνια και τα φώτα των κοντινών πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων που αναβοσβήνουν. Τουλάχιστον δύο πούλμαν φάνηκαν να ακουμπούν στα πλάγια κοντά στις ράγες, ενώ το ένα πούλμαν είχε σοβαρά βαθουλώματα, με τα παράθυρα να φαρδαίνουν καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους επιβάτες.

Η ζημιά στα βαγόνια του τρένου ήταν τόσο σοβαρή που χρησιμοποιήθηκαν γερανοφόρα φορτηγά για τον απεγκλωβισμό του οχήματος, είπε ο Τραδιονιάννης. Το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Sky TV ανέφερε ότι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι σε πολλά βαγόνια επιβατών και περιμένουν τη διάσωση τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν αναφερθεί.

Οι αρχές εργάζονται για τη μεταφορά των σορών στα νοσοκομεία για ταυτοποίηση και τουλάχιστον 194 επιζώντες επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που λαμβάνουν θεραπεία, έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

READ  Εκρήξεις συγκλονίζουν το Κίεβο μετά το ρωσικό χτύπημα: ζωντανές ενημερώσεις

Η αιτία του δυστυχήματος είναι άγνωστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *