Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Μεσοδυτική περιοχή ως περιφερειακά μέτρα για τους τυφώνες

Ισχυροί άνεμοι και μεγάλη χαλαζόπτωση έπληξαν τη Μεσοδυτική περιοχή το απόγευμα της Τρίτης, λίγες μέρες μετά από ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν μέρη της Κεντρικής Αμερικής και συνθήκες χιονοθύελλας έπληξαν τη Βόρεια βαθμίδα. Ένα παρόμοιο ταραχώδες σύστημα καταιγίδας αναμενόταν να προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές από τις ίδιες πολιτείες την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στην πιο θερμή πλευρά του συστήματος καταιγίδων, δώδεκα πολιτείες από το Ουισκόνσιν έως το Τέξας κινδυνεύουν και πάλι από έντονα καιρικά φαινόμενα. Η Αϊόβα, το Ιλινόις, το Μιζούρι και το Αρκάνσας είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από ανέμους και ανεμοστρόβιλους.

Δείτε τι να περιμένετε σε όλη τη χώρα.

Καθώς οι καταιγίδες μετακινήθηκαν στην ανατολική Αϊόβα το απόγευμα, αναφέρθηκαν αναφορές για καταστροφικό χαλάζι μεγέθους μπέιζμπολ που φυσούσε από τον άνεμο σε πόλεις στο βορειοανατολικό Ιλινόις, με ανέμους έως και 80 μίλια την ώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Σικάγο. Στα σύνορα των κομητειών Oakley και Lee.

«Πρόκειται για επικίνδυνη καταιγίδα», προειδοποίησε η υπηρεσία. «Αν είσαι στο πέρασμά του, κρυφτείς από τα παράθυρα!» Το χαλάζι, διαμέτρου περίπου τριών ιντσών, ήταν το μεγαλύτερο που έπεσε στην περιοχή του Σικάγο από την καταιγίδα του Ιουλίου του 2020. Είπε στο Twitter.

Αξιωματούχοι αλλού έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να προετοιμαστούν για χειρότερες συνθήκες.

«Ο κίνδυνος ενός ανεμοστρόβιλου καλυμμένου από τη βροχή στο σκοτάδι είναι σημαντικά μεγαλύτερος από ό,τι είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν όλοι είναι έξω και δίνουν προσοχή», δήλωσε ο John Green, επόπτης της κομητείας Johnson, Iowa. Πριν λίγες μέρες λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών. Ένα κτίριο 24 μονάδων στο Coralville, περίπου 20 μίλια νότια του Cedar Rapids, κηρύχθηκε «μη κατοικήσιμο». Κύριος. είπε ο Γκριν. Η καταιγίδα Terrego το 2020 άφησε τους κατοίκους ιδιαίτερα στο άκρο, πρόσθεσε.

READ  Ο Μπάιντεν υπογράφει νομοσχέδιο για το όριο χρέους, αποφεύγει την αθέτηση πληρωμών στις ΗΠΑ

Το γραφείο μετεωρολογικής υπηρεσίας για τις Quad Cities, μια ομάδα πόλεων στην Αϊόβα και το Ιλινόις, είπε ότι η περιοχή θα μπορούσε να λάβει. Τρεις γύροι κακοκαιρίας Έναρξη Τρίτης το απόγευμα. Ο δεύτερος και ο τρίτος γύρος θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Τρίτης και νωρίς την Τετάρτη. Στην πιο σοβαρή τους κατάσταση, οι καταιγίδες αναμένεται να κινηθούν με ταχύτητα 50 έως 60 mph.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εκλογικού Συμβουλίου του Σικάγο, Μαξ Μπέβερ, οι ψηφοφόροι στο Σικάγο φάνηκε να ακούν το κάλεσμα να ψηφίσουν νωρίς τη Δευτέρα, ενόψει των κακών καιρικών συνθηκών της Τρίτης. τοπική ώρα, περισσότεροι από 364.500 ψήφοι είχαν ψηφιστεί στην κούρσα για τη δημαρχία, αντανακλώντας τη συμμετοχή των ψηφοφόρων σε όλη την πόλη 22,9%, από 21% το απόγευμα των τελευταίων εκλογών της 28ης Φεβρουαρίου.

«Ισχυρές, μακροχρόνιες ριπές είναι πιθανές, εκτός από το μεγάλο χαλάζι και τους καταστροφικούς ανέμους», δήλωσαν οι προβλέψεις του Κέντρου Πρόβλεψης Καταιγίδων το πρωί της Τρίτης. Μερικά από αυτά είναι πιθανό να συμβούν τη νύχτα.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να κινούνται σε περιοχές του νότου. Οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι αυξάνεται η εμπιστοσύνη στο ενδεχόμενο σπάνιων και επικίνδυνων ανεμοστρόβιλων κατά τη διάρκεια της νύχτας και καταστροφικών ανέμων σε περιοχές του νότιου Αρκάνσας και του Τέξας. Οι νυχτερινοί ανεμοστρόβιλοι δεν είναι ασυνήθιστοι, αλλά μπορεί να εμφανιστούν ισχυροί νυχτερινοί ανεμοστρόβιλοι όπως αυτός εδώ.

Μετεωρολόγοι με την υπηρεσία καιρού στο Little Rock, Ark ειδοποίησε τους κατοίκους το πρωί της Τρίτης Να είστε προσεκτικοί για αυτό το λόγο.

READ  Υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων την Κυριακή σε ορισμένες περιοχές του Upstate

«Η έντονη κούραση από τις καιρικές συνθήκες είναι πολύ πραγματική», είπαν οι μετεωρολόγοι. Προειδοποίησαν ότι η πρόβλεψη της Τρίτης το βράδυ, με απειλές μετά τα μεσάνυχτα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ψευδή αίσθηση ασφάλειας καθώς τίποτα δεν συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι η χρονική στιγμή των καταιγίδων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μεγαλύτερη ευπάθεια», τονίζοντας τη σημασία της παραμονής σε εγρήγορση και της ύπαρξης πολλαπλών μεθόδων λήψης ειδοποιήσεων που μπορούν να ξυπνήσουν ένα άτομο από τον ύπνο.

Ρολόγια Tornado Δεκάδες κομητείες στην Αϊόβα, το Ιλινόις και το Μιζούρι ήταν σε ισχύ από το απόγευμα της Τρίτης.

Ένα μέτρο έως δύο πόδια πυκνό χιόνι είναι πιθανό βόρεια του κέντρου του συστήματος καταιγίδων, από τα Βραχώδη Όρη μέχρι τα ανώτερα μεσοδυτικά. Αυτή η ποσότητα χιονιού θα μπορούσε να προκαλέσει ορισμένα ρεκόρ χιονιού του Απριλίου στη Ντακότα και τη βορειοδυτική Μινεσότα. Δήλωσαν οι μετεωρολόγοι του Κέντρου Πρόγνωσης Καιρού Δευτέρα απόγευμα.

Περισσότερα από 100 μίλια του Interstate 90 ήταν κλειστά τη Δευτέρα το βράδυ λόγω της καταιγίδας. Υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Ντακότα είπε. Καθώς η καταιγίδα συνεχίζει να κινείται σε όλη την πολιτεία, το κλείσιμο ενδέχεται να παραταθεί, δήλωσαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι οι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί για αρκετές ημέρες.

Τζόνι Ντίαζ Και Ντέρικ Μπράισον Τέιλορ Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *