Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ ξαναζωντανεύουν μετά τη συντριβή του υπολογιστή της FAA

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 11 Ιανουαρίου (Reuters) – Αμερικάνικες αερογραμμές Οι απογειώσεις άρχισαν αργά και η στάση εδάφους άρθηκε μετά από διόρθωση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA). Συντριβή υπολογιστή Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν όλες τις πτήσεις.

Η αιτία του προβλήματος με το σύστημα προειδοποίησης πιλότων, το οποίο έχει καθυστερήσει χιλιάδες πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι μέχρι στιγμής το έχουν βρει. Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση.

Η διακοπή σημειώθηκε σε μια ιστορικά αργή περίοδο για τα ταξίδια στις ΗΠΑ μετά την περίοδο των διακοπών του Δεκεμβρίου, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες είπαν ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή καθώς τα ταξίδια συνεχίζουν να ανακάμπτουν στα προ πανδημίας επίπεδα.

“Οι κανονικές λειτουργίες εναέριας κυκλοφορίας επαναλαμβάνονται σταδιακά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από διακοπή λειτουργίας του συστήματος ειδοποίησης πτήσεων που παρέχει πληροφορίες ασφαλείας στα πληρώματα πτήσης. Η στάση εδάφους έχει αρθεί. Συνεχίζουμε να ερευνούμε την αιτία του αρχικού προβλήματος”, Η FAA έγραψε στο Twitter.

Ακόμη και μετά την άρση της στάσης εδάφους, ο αριθμός των επηρεαζόμενων πτήσεων συνέχισε να αυξάνεται. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες είναι να προσπαθούν να οδηγήσουν τις πτήσεις σε υπερφορτωμένες πύλες, προκαλώντας περαιτέρω καθυστερήσεις.

Περισσότερες από 5.400 πτήσεις καθυστέρησαν και 900 ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightAware, καθώς οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χρειάστηκαν ώρες για να ανακάμψουν από την προσγείωση.

Η FAA είχε διατάξει νωρίτερα τις αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν όλες τις αναχωρήσεις εσωτερικού μετά τη δυσλειτουργία του συστήματος προειδοποίησης των πιλότων και η εταιρεία χρειάστηκε να πραγματοποιήσει μια σκληρή επαναφορά γύρω στις 02:00, δήλωσαν αξιωματούχοι.

READ  Ο εκλογικός αντίπαλος του Ερντογάν στην Τουρκία λέει ότι «προηγούμαστε»

Η FAA αναμένεται να εφαρμόσει πρόγραμμα καθυστέρησης εδάφους για να αντιμετωπίσει τις καθυστερημένες πτήσεις που έχουν ακινητοποιηθεί εδώ και αρκετές ώρες. Τα ήδη αερομεταφερόμενα αεροσκάφη είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στους προορισμούς τους κατά τη διάρκεια της στάσης εδάφους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέταξε το Υπουργείο Μεταφορών να ερευνήσει τη διακοπή και είπε ότι η αιτία της αποτυχίας είναι προς το παρόν άγνωστη. Ερωτηθείς εάν πίσω από τη διακοπή κρύβεται μια κυβερνοεπίθεση, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο: «Δεν ξέρουμε».

Ο υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg υποσχέθηκε μια «διαδικασία για τον προσδιορισμό των βαθύτερων αιτιών και τη σύσταση των επόμενων βημάτων».

Απαιτείται εκσυγχρονισμός

Η United, με έδρα το Σικάγο, ανακοίνωσε ότι επανέλαβε τη λειτουργία της, αλλά προειδοποίησε τους πελάτες ότι ενδέχεται να συνεχίσουν να βλέπουν ορισμένες καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Οι μετοχές των αμερικανικών αερομεταφορέων υποχώρησαν νωρίς στην προκαταρκτική διαπραγμάτευση της Τετάρτης, αλλά οι περισσότερες σημείωσαν ράλι αφού η αγορά άνοιξε σε θετικό έδαφος καθώς οι πτήσεις συνεχίστηκαν.

Southwest Airlines (LUV.N) Η Delta Air Lines Inc. υποχώρησε 0,17% (DAL.N)ενωμένες αερογραμμές (UAL.O) και American Airlines (AAL.O) αυξήθηκαν κατά 1,1%, 1,5% και 0,4% αντίστοιχα. Jet Blue (JBLU.O) Επίσης ελήφθη.

Ένας εμπορικός όμιλος που εκπροσωπεί την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών, χαρακτήρισε την αποτυχία του συστήματος FAA «καταστροφική».

READ  Οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ προχωρούν καθώς πλησιάζει η προθεσμία

«Το δίκτυο μεταφορών της Αμερικής χρειάζεται σημαντικές αναβαθμίσεις», δήλωσε ο Τζεφ Φρίμαν, πρόεδρος της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης, σε δήλωση. «Καλούμε τους ομοσπονδιακούς φορείς χάραξης πολιτικής να εκσυγχρονίσουν τις κρίσιμες υποδομές αεροπορικών ταξιδιών μας».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Μαρία Κάντουελ είπε ότι η επιτροπή θα διερευνήσει. «Θα εξετάσουμε τι προκάλεσε αυτή τη διακοπή και πώς η απόλυση παίζει ρόλο στην αποτροπή μελλοντικών διακοπών», είπε. «Το κοινό χρειάζεται ένα ευέλικτο σύστημα αεροπορικών μεταφορών».

Το σύστημα της FAA κατέρρευσε εβδομάδες μετά από μια επιχειρησιακή κατάρρευση στα νοτιοδυτικά στα τέλη του περασμένου έτους που άφησε αποκλεισμένους χιλιάδες επιβάτες.

Μια σφοδρή χειμωνιάτικη καταιγίδα πριν από τα Χριστούγεννα, σε συνδυασμό με την παλιά τεχνολογία του αερομεταφορέα με έδρα το Τέξας, οδήγησε στην ακύρωση 16.000 πτήσεων τον περασμένο μήνα.

Η μητρική υπηρεσία της FAA, το DOT, επέκρινε τις αποτυχίες της Southwest και πίεσε την αεροπορική εταιρεία να αποζημιώσει τους επιβάτες. Δεν υπάρχει νομική απαίτηση ότι η FAA αποζημιώνει τους επιβάτες για καθυστερήσεις πτήσεων που προκαλούνται από προβλήματα υπολογιστή του γραφείου.

Βασικές πληροφορίες

Το NOTAM είναι μια ειδοποίηση που περιέχει πληροφορίες απαραίτητες για το προσωπικό που σχετίζονται με πτητικές λειτουργίες, αλλά δεν είναι αρκετά γνωστές εκ των προτέρων ώστε να δημοσιοποιηθούν με άλλα μέσα. Η στάση εδάφους είναι μια λειτουργία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που επιβραδύνει ή σταματά ένα αεροσκάφος σε ένα συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Οι πληροφορίες για διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μπορούν να έχουν έως και 200 ​​σελίδες και μπορεί να περιλαμβάνουν κλείσιμο διαδρόμου, προειδοποιήσεις για πτηνά και περιορισμούς κατασκευής.

ενωμένες αερογραμμές (UAL.O) Είπε ότι έχει καθυστερήσει προσωρινά όλες τις πτήσεις εσωτερικού και θα εκδώσει μια ενημέρωση όταν μάθει περισσότερα από την FAA.

READ  Ο Έλον Μασκ ανέκρινε δημόσια έναν απολυμένο υπάλληλο του Twitter

Η γερμανική Lufthansa και η Air France δήλωσαν και οι δύο ότι θα συνεχίσουν να εκτελούν πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ, ενώ η γαλλική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα πρόβλημα με το σύστημα ελέγχου υπολογιστή άλλης αεροπορικής εταιρείας καθυστέρησε δεκάδες πτήσεις στη Φλόριντα.

Συνολικά 21.464 πτήσεις με περίπου 2,9 εκατομμύρια επιβάτες ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία της Συρίας.

Η American Airlines έχει 4.819 προγραμματισμένες πτήσεις από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ, ακολουθούμενες από την Delta και τη Southwest, σύμφωνα με στοιχεία της Συρίας.

LIVE: Άποψη αεροπλάνων που απογειώνονται από τον Εθνικό Αερολιμένα Ουάσινγκτον Ρόναλντ Ρίγκαν

Αναφορές από τους Doina Siaku και David Shepherdson στην Ουάσιγκτον, Abhijit Ganapavaram στη Bangalore, Jamie Freed στο Σίδνεϊ και Rajesh Kumar Singh στο Σικάγο. Πρόσθετες αναφορές από τον Nathan Gomes και τον Steve Holland στην Ουάσιγκτον, Γράφει ο Shailesh Kubher και ο Alexander Smith Επιμέλεια από τον Edmund Blair και τον Nick Zieminski

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *