Το συμβούλιο που ευθυγραμμίζεται με τον DeSantis ψήφισε να μηνύσει τη Disney

(CNN) Το συμβούλιο που επιβλέπει την ειδική φορολογική περιφέρεια της Disney — που διορίστηκε και συνδέεται με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις — ψήφισε τη Δευτέρα να μηνύσει την εταιρεία. κατέθεσε τη δική της μήνυση κατά του Δ.Σ.

“Επειδή η Disney μας μήνυσε — ναι, δεν κάναμε μήνυση στη Disney, η Disney μας μήνυσε — δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να απαντήσουμε”, δήλωσε ο Μάρτιν Γκαρσία, πρόεδρος του Συμβουλίου Εποπτών της Περιφέρειας Τουρισμού της Κεντρικής Φλόριντα. «Ναι, θα αναζητήσουμε δικαιοσύνη στην αυλή μας».

Το CNN επικοινώνησε με την Disney για σχόλια.

Οι αγωγές ακολούθησαν 14 μήνες διαμάχης μεταξύ του κυβερνήτη της Φλόριντα και της Disney σχετικά με έναν πολιτειακό νόμο που περιόριζε τη διδασκαλία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στα σχολεία. Ο αγώνας έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες για την εξαγορά από τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη της ειδικής φορολογικής περιφέρειας της εταιρείας και την εγκατάσταση ενός επιλεγμένου διοικητικού συμβουλίου για την επίβλεψη των τεράστιων ακινήτων της Disney γύρω από το Ορλάντο. Πριν εκλεγεί το διοικητικό συμβούλιο τον Φεβρουάριο, η Disney κατέληξε σε συμφωνίες με την επιτροπή εξόδου που περιόριζε την εξουσία των διορισμένων του DeSantis.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο ψήφισε την περασμένη εβδομάδα υπέρ της ακύρωσης αυτών των συμβάσεων, με αποτέλεσμα η Disney να καταθέσει αγωγή εναντίον του DeSantis και του νέου διοικητικού συμβουλίου. Στη μήνυση, η Disney κατηγορεί τον DeSantis ότι χρησιμοποίησε την πολιτική του εξουσία ως όπλο για να ασκήσει τα δικαιώματα του στην ελευθερία του λόγου.

Ο Γκαρσία είπε ότι ο σκοπός της μήνυσης της Disney ήταν να «επιβεβαιώσει και να επιβάλει» την ψήφο του διοικητικού συμβουλίου να ακυρώσει τα συμβόλαια της Disney με το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο.

READ  Οι Βίκινγκς παίρνουν μια δεύτερη επιλογή στον 1ο γύρο στο εμπόριο με τους Τεξανούς

Η υπόθεση θα κατατεθεί στο δικαστήριο της πολιτείας της Κεντρικής Φλόριντα, είπε ο Γκαρσία. Η Disney μήνυσε τον DeSantis και το διοικητικό συμβούλιο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βόρεια Περιφέρεια της Φλόριντα. Ο δικαστής της υπόθεσης, Μαρκ Γουόκερ, που διορίστηκε από τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αποφάνθηκε κατά της πολιτείας για πολλές από τις προτεραιότητες του Ντε Σάντις.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph το Σαββατοκύριακο, ο DeSantis κατηγόρησε τη Disney για «ψώνια φόρουμ» για έναν ευνοϊκό δικαστή.

Η περιοχή, παλαιότερα γνωστή ως Reedy Creek Improvement District, δημιουργήθηκε το 1967. Έδωσε στη Disney τον έλεγχο της γης στην οποία σχεδίαζε να χτίσει την αυτοκρατορία του θεματικού πάρκου, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών όπως αποχέτευσης, πυροσβεστικής διάσωσης και συντήρησης δρόμων, όπου δεν υπήρχε τέτοια κυβέρνηση. Οι δραστηριότητες ήταν εκείνη την εποχή. Τις επόμενες έξι δεκαετίες, η Disney μετέτρεψε τον βάλτο της Κεντρικής Φλόριντα σε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο. Αυτή η ειδική ρύθμιση, αν και μερικές φορές επικρίθηκε, υπερασπίστηκε έντονα τους πολιτικούς της πολιτείας, καθώς τόσο η Disney όσο και η Φλόριντα επωφελήθηκαν από την τουριστική ανάπτυξη.

Όμως ο Γκαρσία είπε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και η Disney προσπαθεί να την αποτρέψει από το να λάβει μέτρα για να παγώσει αυτή τη συμφωνία.

«Ουσιαστικά, αυτό το συμβούλιο ζητά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ταλαχάσι να παλέψει νομοθετικά πίσω στο 1967 αντί να φέρει την περιοχή στον 21ο αιώνα με νέες και καλύτερες πολιτικές και διαδικασίες», είπε ο Γκαρσία.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες αναφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *