Το FBI συλλαμβάνει δύο άνδρες με κατηγορίες που συνδέονται με το φυλάκιο της κινεζικής αστυνομίας στη Νέα Υόρκη

Με τα χρόνια, χιλιάδες Νεοϋορκέζοι και τουρίστες πέρασαν από ένα ανεπιτήδευτο κτίριο γραφείων στο Κάτω Μανχάταν. Τη Δευτέρα, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αποσφράγισαν ποινικές διώξεις εναντίον των δύο ανδρών, κατηγορώντας τους ότι βοήθησαν στη διαχείριση ενός μη εξουσιοδοτημένου φυλακίου της κινεζικής αστυνομίας, ένα από τα περισσότερα από 100 σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούνταν για τον εκφοβισμό και τον έλεγχο Κινέζων πολιτών στο εξωτερικό και για την καταστολή της κριτικής του κυβερνώντος κομμουνιστή Κόμμα.

Και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα και κατηγορούνται για συνωμοσία για να ενεργήσουν ως πράκτορες της κινεζικής κυβέρνησης και παρακώλυση της δικαιοσύνης. Φέρεται ότι χρησιμοποίησαν το αστυνομικό φυλάκιο για να εκφοβίσουν Κινέζους αντιφρονούντες που ζουν στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Κίνας.

Απελευθερώθηκαν επίσης κατηγορίες σε δύο σχετικές υποθέσεις: μία εναντίον 34 Κινέζων αστυνομικών που κατηγορούνται για παρενόχληση Κινέζων υπηκόων που ζουν στην περιοχή της Νέας Υόρκης και μία άλλη εναντίον οκτώ Κινέζων αξιωματικών που κατηγορούνται ότι καθοδήγησαν την απομάκρυνση ενός υπαλλήλου του Zoom με έδρα την Κίνα από την πλατφόρμα.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι το αστυνομικό φυλάκιο του Μανχάταν εποπτευόταν από το Δημοτικό Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας του Φουζού, παράρτημα του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας. Είναι κάτι που εκνευρίζει διπλωμάτες και αξιωματούχους πληροφοριών σε τέτοιες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μπρούκλιν, αυτή είναι η πρώτη φορά που ασκούνται ποινικές διώξεις εναντίον ενός τέτοιου αστυνομικού φυλακίου.

Οι κατηγορίες εναντίον του Lu Jianwang, 61, γνωστός και ως Harry Lu, και του Chen Jinping, 59, προέκυψαν από έρευνα του FBI και του Εισαγγελέα των ΗΠΑ.

«Τα σημερινά κατηγορητήρια είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στη ΛΔΚ ότι είμαστε μαζί σας, γνωρίζουμε τι κάνετε και θα αποτρέψουμε να συμβεί αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Μπράιαν Σ. είπε ο Πις. , χρησιμοποιώντας τη συντομογραφία Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. «Δεν χρειαζόμαστε ούτε θέλουμε ένα μυστικό αστυνομικό τμήμα στη μεγάλη μας πόλη».

READ  Ο Έλον Μασκ ανέκρινε δημόσια έναν απολυμένο υπάλληλο του Twitter

Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν τα τρία περιστατικά ως μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας για πάταξη της κριτικής κατά της κυβέρνησης της Κίνας.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μέσω του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της, συμμετέχει σε μια πολυμέτωπη εκστρατεία για να επεκτείνει την εμβέλεια και την επιρροή του αυταρχικού της συστήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Νιούμαν, ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. εθνικός. Αξιωματικός ασφαλείας στην Ουάσιγκτον.

Οι πράκτορες της αντικατασκοπείας του FBI ερεύνησαν το αστυνομικό φυλάκιο, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου με γυάλινη κάλυψη στο 107 East Broadway, στο πλαίσιο της έρευνάς τους το περασμένο φθινόπωρο.

Το εξαώροφο κτίριο γραφείων, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην άκρη της Chinatown στο Lower Manhattan, είναι γεμάτο με εστιατόρια, καταστήματα θαλασσινών, καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και άλλες επιχειρήσεις, καθώς και έναν βελονιστή, μια εταιρεία μηχανικών και μια λογιστική εταιρεία.

Ο Chen Jinping, δεύτερος από τα δεξιά, και ο Lu Jianwang, τρίτος από τα δεξιά, συνελήφθησαν τη Δευτέρα και κατηγορήθηκαν για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και συνωμοσία για να ενεργήσουν ως πράκτορες της κινεζικής κυβέρνησης.χρέος…Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η έρευνα εντάθηκε εν μέσω παγκόσμιας διαμάχης σχετικά με τις προσπάθειες της Κίνας να αστυνομεύσει μετανάστες πέρα ​​από τα σύνορά της.

Αξιωματούχοι στην Ιρλανδία, τον Καναδά και την Ολλανδία ζήτησαν από την Κίνα να σταματήσει παρόμοιες δραστηριότητες στις χώρες τους. Η επιδρομή του FBI στη Νέα Υόρκη ήταν το πρώτο γνωστό παράδειγμα κατάσχεσης αντικειμένων από φυλάκιο από τις αρχές.

Κύριος. Lu και Mr. Ο Τσεν κατηγορήθηκε για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και κατηγορήθηκε ότι κατέστρεψε μηνύματα κειμένου μεταξύ του ίδιου και του χειριστή του στο Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας τον Οκτώβριο του 2022 κατά τη διάρκεια έρευνας του FBI.

READ  Nikola Jokić, σειρά Nuggets sweep season, Celtics παίρνουν ριάλιτι

Κατηγορήθηκαν επίσης για συνωμοσία για να ενεργήσουν ως πράκτορες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας χωρίς να εγγραφούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως απαιτεί ο νόμος.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρούκλιν τη Δευτέρα, ο κ. Pease, κ. Οι κατηγορίες ανακοινώθηκαν από τον Νιούμαν και τον βοηθό διευθυντή του FBI Μάικλ Ντρίσκολ, ο οποίος ηγείται του γραφείου της Νέας Υόρκης.

Ο κ. γνωστός και ως Χάρι Λου. Ο Λου ζει στο Μπρονξ και διατηρεί κατοικία στην Κίνα. Ο κύριος Τσεν ζει στο Μανχάταν. Και οι δύο είναι πολίτες των ΗΠΑ και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση αφού εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστή το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι συγγενείς των ανδρών αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Κύριος. Η δικηγόρος του Τσεν που ορίστηκε από το δικαστήριο, Σούζαν Γκ. Η Gelman είπε ότι εργαζόταν ως βοηθός υγείας στο σπίτι και δεν είχε περιουσία να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση.

Στις καταθέσεις της IRS του 2018, ο κ. Ο Λιου καταγράφηκε ως πρόεδρος μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ονομάζεται America Chandler Association NY, στα γραφεία της οποίας στεγαζόταν το αστυνομικό φυλάκιο.

Μια ποινική καταγγελία που αποσφραγίστηκε τη Δευτέρα αναφέρει ότι η ομάδα ιδρύθηκε το 2013 και αναφέρει το φιλανθρωπικό της έργο ως «τόπο συγκέντρωσης της κοινότητας» για ανθρώπους από την κινεζική πόλη Φουζού. Ο Γενικός Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Λου και ως Γενικός Γραμματέας του κ. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι εργάζεται και ο Σεν.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η είδηση ​​για την έρευνα του FBI στο γραφείο του Μανχάταν τον Ιανουάριο, η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον είπε ότι μείωσε τον ρόλο των αστυνομικών φυλακίων και τα στελέχωσε με εθελοντές για να βοηθήσει τους Κινέζους υπηκόους να εκτελέσουν εργασίες ρουτίνας, όπως η ανανέωση της άδειας οδήγησης στην πατρίδα τους. .

READ  Ένα κύμα καύσωνα θα φέρει τις θερμοκρασίες έως και 130 βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο

Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι επικεντρώθηκαν σαφώς στην παρακολούθηση μελών της κινεζικής διασποράς και στην παραβίαση των δικαιωμάτων τους για την ελευθερία του λόγου.

«Πιστεύουμε ότι ο απώτερος σκοπός αυτού του παράνομου αστυνομικού τμήματος είναι η προστασία και όχι η εξυπηρέτηση», είπε ο κ. Ο Driscoll είπε: «Φίμωση, παρενόχληση και εκφοβισμός ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι άλλες δύο περιπτώσεις περιστρέφονταν γύρω από τον πολιτικό λόγο στην ψηφιακή σφαίρα. Ωστόσο, όλοι οι κατηγορούμενοι πιστεύεται ότι βρίσκονται στην Κίνα, η οποία δεν έχει συνθήκη έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εισαγγελείς επέκτειναν μια μήνυση που κατατέθηκε για πρώτη φορά το 2020 κατά του Jinjiang Jin, ενός πρώην στελέχους με έδρα την Κίνα στην εταιρεία τηλεδιάσκεψης Zoom, κατηγορώντας τον για διατάραξη και λογοκρισία των εορτασμών για τη σφαγή στην πλατεία Τιενανμέν το 1989.

Η τροποποιημένη καταγγελία, η οποία δεν σφραγίστηκε τη Δευτέρα, επεκτείνει τις κατηγορίες σε οκτώ Κινέζους αξιωματούχους και οι εισαγγελείς λένε ότι άλλο άτομο διεύθυνε την επιχείρηση.

Η υπόλοιπη υπόθεση κατηγόρησε 34 αξιωματούχους του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας ότι διοικούσαν μια «φάρμα τρολ» για να επιτεθούν σε Κινέζους διαδηλωτές, να σπείρουν διχασμό και να διαδώσουν παραπληροφόρηση. Οι αξιωματικοί ήταν μέρος μιας επίλεκτης ομάδας εργασίας γνωστής ως 912 Ειδικών Επιχειρήσεων Task Force, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Η ομάδα φέρεται να δημιούργησε χιλιάδες ψεύτικα προφίλ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Twitter και διέδιδε προπαγάνδα σε θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ και το Σιντζιάνγκ, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι ταραχές μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία. COVID 19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *