Το «Killers of the Flower Moon» κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Το Σάββατο, “Killers of the Flower Moon», το φρικιαστικό έπος του Μάρτιν Σκορτσέζε για ένα από τα αγαπημένα χόμπι της Αμερικής – τη μαζική δολοφονία – έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών. Εκτός συναγωνισμού. Αυτή είναι η πρώτη ταινία του Σκορσέζε μετά την τρομερή επίθεση του Σκορσέζε στην εκδήλωση.Μετά από ώρες» παρουσιάστηκε το 1986, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Για αυτή την έκδοση, περπάτησε στο κόκκινο χαλί με δύο αστέρια που καθόρισαν διαφορετικά κομμάτια της καριέρας της: τον Robert De Niro και τον Leonardo DiCaprio.

Διασκευασμένη από το ομότιτλο μπεστ σέλερ του Ντέιβιντ Γκραν – το σενάριο γράφτηκε από τους Σκορσέζε και Έρικ Ροθ – η ταινία εξιστορεί τις δολοφονίες αρκετών μελών της πετρελαιοπλούσιας στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920. Το βιβλίο του Γκραν έχει τίτλο «Οι δολοφονίες του Όσατζ και η γέννηση του FBI», ενώ η ταινία εστιάζει κυρίως σε όσα συνέβησαν στην Οκλαχόμα. Ο επικεφαλής του Νεαρού Γραφείου Τζ. Το όνομα του Έντγκαρ Χούβερ έρχεται στη δημοσιότητα, αλλά το μέλλον του πρακτορείου, η ισχύς του και τα σκάνδαλα φαίνονται μεγάλα, καθώς ο Ντι Κάπριο υποδύεται την ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «J. Έντγκαρ» (2011).

Killers of the Flower Moon«Υπάρχει συγκλονιστικό, μερικές φορές συντριπτικά θλιβερό, αληθινό έγκλημα Το μυστήριο είναι τέτοιο που οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του το κάνουν να νιώθει πιο κοντά σε ταινία τρόμου. Ενώ εστιάζει σε μια σειρά δολοφονιών που διαπράχθηκαν τη δεκαετία του 1920, ο Σκορσέζε αφηγείται επιτακτικά μια μεγαλύτερη ιστορία για την εξουσία, τους ιθαγενείς Αμερικανούς και την Αμερική. Ένα σημαντικό μέρος αυτής της ιστορίας έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1870, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανάγκασε τους Osage να φύγουν από το Κάνσας και στα νοτιοδυτικά. Ένα άλλο κεφάλαιο γράφτηκε δεκαετίες αργότερα, όταν ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στη γη Osage στη σημερινή Οκλαχόμα.

READ  Εθνική Ημέρα Ντόνατ 2023 στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης: Προσφορές και δωρεάν

Καθώς ο Ernest Burkhardt του DiCaprio φθάνει με το τρένο στην ακμή του Osage στο Fairfax, τα πετρελαιοφόρα συρρέουν στις λαμπερές πράσινες πεδιάδες μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι. Φορώντας ακόμα τη στολή του από τον πόλεμο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο Έρνεστ έχει έρθει να ζήσει με τον θείο του Γουίλιαμ Χέιλ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) και άλλους συγγενείς, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του (Σκοτ Σέπαρντ). Ένας κτηνοτρόφος με γυαλιά κουκουβάγιας και ένα τσιμπημένο χαμόγελο, ο αληθινός Χέιλ καλλιέργησε μια στενή σχέση με τους ντόπιους ιθαγενείς της Αμερικής, καθιστώντας τον «βασιλιά των βουνών Osage», γράφει η Grann.

Με ευκρινείς ερμηνείες, κάμερες στα ύψη και αρκετή ιστορία για να αγκυροβολήσει την ιστορία, ο Σκορσέζε σε βυθίζει στο χάος της περιοχής, που βρίθει από νέα χρήματα που άλλοι ξοδεύουν και άλλοι προσπαθούν να κλέψουν. Οι Osage είχαν δικαιώματα ορυκτών στη γη τους, η οποία περιείχε τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα, και τα μίσθωσαν σε αναζητητές. Στις αρχές του 20ου αιώνα, γράφει ο Γκραν, κάθε άτομο στη λίστα των φυλών άρχισε να λαμβάνει χρήματα. Οι Osage έγιναν υπέροχα πλούσιοι και μέχρι το 1923, προσθέτει, «η φυλή κέρδισε περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με 400 εκατομμύρια δολάρια σήμερα».

Το «Killers of the Flower Moon» οργανώνεται γύρω από τη σχέση του Hale και του Ernest και με τους δύο Μια νεαρή γυναίκα Osage, η Molly (Lily Gladstone), τον συναντά καθώς παίρνει ταξί γύρω από τους κατοίκους της πόλης. Όπως το Fairfax, ανάμεσα στα πλήθη των ανθρώπων και τα τρομαγμένα άλογα των οποίων τα πολυτελή αυτοκίνητα τρέχουν στον βρώμικο κεντρικό δρόμο, ο Έρνεστ μπαίνει σύντομα μέσα, ξέφρενος, όλο άγρια ​​χαμόγελα και ενθουσιασμένος ενθουσιασμός. Συνεχίζει να αναπηδά – είναι σαν να έχει περισσότερη επαφή από τον πλούτο – και η ενέργειά του αλλάζει αφού συναντά τη Μόλι. Παντρεύονται και κάνουν παιδιά και βρίσκουν καταφύγιο ο ένας στον άλλο καθώς ο νεκρός Osage αρχίζει να συσσωρεύεται.

READ  Ζωντανές ενημερώσεις τρίτου γύρου Masters 2024: DeCambeau, Homa, Scheffler προηγούνται καθώς ο Tiger Woods σπάει το ρεκόρ

Ο Gladstone και ο DiCaprio ταιριάζουν πειστικά, παρόλο που οι χαρακτήρες τους έχουν διαφορετικά vibes, προσωπικότητες και σωματικές ιδιότητες. Καθώς βγαίνει έξω, αυτή η ήσυχη, συγκρατημένη γυναίκα μετατρέπει το πρόσωπό της σε μια απαθή μάσκα και τυλίγει μια μακριά παραδοσιακή κουβέρτα γύρω της, καλύπτοντας αποτελεσματικά το σώμα της. Με την ομορφιά, την ψυχραιμία και το πονηρό χαμόγελό της στη Μόνα Λίζα, η Μόλι ασκεί μεγάλη βαρύτητα στον Έρνεστ και στο κοινό. Ανοιγοκλείσατε και οι δύο γρήγορα. Ο Ντι Κάπριο τραβάει πολύ την προσοχή, αλλά χωρίς τον Γκλάντστοουν, η ταινία δεν έχει τον ίδιο συναισθηματικό αντίκτυπο, αργής κατασκευής και βαριάς ψυχής.

Ο Έρνεστ είναι ένας συναρπαστικός, τραχύς χαρακτήρας, ειδικά στην εποχή της ανθρωπότητας της Marvel, γεμάτος αντιφάσεις που ποτέ δεν ήξερε ότι υπήρχαν. Η ερμηνεία του Ντι Κάπριο αρχικά χαρακτηρίζεται από την προθυμία του Έρνεστ να ευχαριστήσει τη Χέιλ – υπάρχει χιούμορ και πάθος στο χιούμορ και στον απατηλό ιδρώτα του – αλλά γίνεται πιο ήσυχη, πιο εσωτερική και διακριτικά πολύπλοκη καθώς το μυστήριο βαθαίνει. Το γεγονός ότι ο Έρνεστ συνοφρυώνεται όταν τον βλέπει για πρώτη φορά είναι διδακτικό και γίνεται πιο σημαντικό όταν συνειδητοποιείς ότι ο Ντι Κάπριο αντικατοπτρίζει το διάσημο πρόσωπο του Ντε Νίρο, χαράσσοντας μια οπτική γραμμή μεταξύ των χαρακτήρων και των ανδρών που ήταν οι διπλοί του Σκορσέζε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.

Έχω να πω περισσότερα για το «Killers of the Flower Moon» όταν βγει στις αίθουσες των ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *