Το Vice Media αρχεία για πτώχευση του Κεφαλαίου 11 για διευκόλυνση της πώλησης

15 Μαΐου (Reuters) – Ο όμιλος Vice Media, διάσημος για ιστότοπους όπως το Vice και το Motherboard, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τη Δευτέρα, επικαλούμενος την πώλησή του σε μια ομάδα πιστωτών εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και αποχωρήσεων ανώτατων στελεχών.

Μια κοινοπραξία δανειστών που περιλαμβάνει Fortress Investment Group, Soros Fund Management και Monroe Capital θα παράσχει περίπου 225 εκατομμύρια δολάρια σε προσφορές χρέους για όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και θα αναλάβει σημαντικές υποχρεώσεις κατά το κλείσιμο, είπε ο Weiss.

Στο πλαίσιο μιας προσφοράς πίστωσης, οι πιστωτές μπορούν να ανταλλάξουν το εγγυημένο χρέος τους με τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας αντί να πληρώσουν μετρητά.

Σύμφωνα με τις δικαστικές καταθέσεις, η εταιρεία απαριθμεί τόσο περιουσιακά στοιχεία όσο και υποχρεώσεις μεταξύ 500 και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Wise είπε ότι έλαβε δεσμεύσεις για χρηματοδότηση από τους δανειστές και ενέκρινε τη χρήση περισσότερων από 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, τα οποία, όπως είπε, θα ήταν “περισσότερο από επαρκή” για να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή της σε όλη τη διαδικασία πώλησης.

Η αίτηση πτώχευσης έρχεται εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για πολλές εταιρείες τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης, οι οποίες επιδίωξαν να μειώσουν το προσωπικό τους τους τελευταίους μήνες λόγω της ταραγμένης οικονομίας και της αδύναμης διαφημιστικής αγοράς.

Το Vice ήταν ένα από μια ομάδα ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων ψηφιακών μέσων που κάποτε συγκέντρωναν πλούσιες βαθμολογίες καθώς προσέλκυαν χιλιάδες θεατές. Αναδείχθηκε με τον συνιδρυτή του Shane Smith, ο οποίος έχτισε την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης από ένα καναδικό περιοδικό.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι ακυρώνει τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή “Vice News Tonight” ως μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας σε όλη την παγκόσμια ειδησεογραφική δραστηριότητα της εταιρείας ψηφιακών μέσων.

READ  Το "Avatar 2" βρίσκεται στην κορυφή του box office του "Avatar", το "A Man Called Otto" ξεπερνά το "Airplane" - The Hollywood Reporter

Τον περασμένο μήνα, η BuzzFeed Inc (BZFD.O) δήλωσε ότι κλείνει το τμήμα ειδήσεων της, το οποίο φημιζόταν για την ασεβή και διερευνητική κάλυψη, αλλά τελικά υπέκυψε στις προκλήσεις του επιχειρηματικού μοντέλου που ήταν το ψηφιακό πρώτο.

Αναφορά από τον Rahat Sandhu στη Μπανγκαλόρ. Επιμέλεια από τον Uttaresh Venkateshwaran

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *