Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Μακάρθι ελπίζουν να αποφύγουν το χρέος καθώς πλησιάζει η ψηφοφορία για το ανώτατο όριο του στεγαστικού χρέους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (AP) — Ένα πακέτο σκληρά εργασιακών ανώτατων ορίων χρέους και περικοπών προϋπολογισμού Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος Κέβιν ΜακΚάρθι κατευθύνθηκαν για μια κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη, καθώς συγκέντρωσαν έναν συνασπισμό κεντρώων Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών υποστηρικτών ενάντια σε μια έντονη συντηρητική αντίδραση και προοδευτική διαφωνία.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τον Μακάρθι θα περάσει από την αίθουσα.

«Νομίζω ότι τα πράγματα πάνε όπως τα σχεδίασαν», είπε στους δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος επρόκειτο να αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον το απόγευμα της Τετάρτης για το Κολοράντο, όπου έχει προγραμματιστεί να εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ την Πέμπτη.

«Θεού θέλοντος τη στιγμή που θα κατέβω, το Κογκρέσο θα έχει ενεργήσει, η Βουλή θα έχει ενεργήσει και θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά», είπε.

Ο Μπάιντεν έστειλε κορυφαίους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου στο Καπιτώλιο για να συγκεντρώσει υποστήριξη πριν από την ψηφοφορία. Ο Μακάρθι εργάστηκε για να πουλήσει δύσπιστους συναδέλφους του Ρεπουμπλικάνους και να αποκρούσει τις προκλήσεις για την ηγεσία του στη βιασύνη του να αποφύγει μια καταστροφική χρεοκοπία στην Αμερική..

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του γνώμη, αλλά ιστορικά, θέλω να είμαι εδώ σήμερα με αυτό το νομοσχέδιο», είπε ο McCarthy, R-Calif., όταν έφτασε στο Καπιτώλιο.

Προς βαθιά απογοήτευση των δεξιών Ρεπουμπλικανών, ο συμβιβασμός δεν ανταποκρίθηκε στις περικοπές δαπανών που είχαν ζητήσειΟ Μακάρθι επέμεινε ότι είχε τις ψήφους που χρειαζόταν.

Χαρακτήρισε το πακέτο ως «ένα μικρό βήμα» για να τεθεί υπό έλεγχο το βάρος του χρέους των ΗΠΑ και ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί στη συνέχεια για τη δημιουργία μιας δικομματικής επιτροπής για την πιο βαθιά αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών.

«Σήμερα, η Αμερική πρόκειται να κερδίσει», είπε

READ  Σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη, στη βόρεια Ελλάδα, σκοτώνει 29 και τραυματίζει 85

Η ταχεία έγκριση από τη Βουλή και τη Γερουσία αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα διασφαλίσει ότι οι κρατικοί έλεγχοι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στους αποδέκτες κοινωνικής ασφάλισης, τους βετεράνους και άλλους και θα αποτρέψει μια οικονομική αναταραχή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν έλλειψη μετρητών την ερχόμενη Δευτέρα Για να ξεπληρώσει τα χρέη της, κινδυνεύει με μια οικονομικά επικίνδυνη χρεοκοπία.

Το πακέτο ικανοποίησε πλήρως ορισμένους νομοθέτεςΌμως ο Μπάιντεν και ο Μακάρθι βασίστηκαν στην υποστήριξη του πολιτικού κέντρου, δοκιμάζοντας σπάνια την ηγεσία ενός Δημοκρατικού προέδρου και του Ρεπουμπλικανού ομιλητή σε μια διχασμένη Ουάσιγκτον..

Μια ώθηση ήρθε το πρωί της Τετάρτης, όταν μια δικομματική επιτροπή ψηφίσματος του Κογκρέσου ανακοίνωσε την έγκρισή της, η οποία θα μπορούσε να φέρει δεκάδες ψήφους.

Συνολικά, ένας λογαριασμός 99 σελίδων Περιορίζει τις δαπάνες για τα επόμενα δύο χρόνια, αναστέλλει το ανώτατο όριο του χρέους έως τον Ιανουάριο του 2025 και αλλάζει τις πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων νέων απαιτήσεων εργασίας για ηλικιωμένους Αμερικανούς που λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια και το πράσινο φως για έναν φόρο φυσικού αερίου στην Απαλαχία που αντιτίθενται πολλοί Δημοκρατικοί.

Για περισσότερες από δύο ώρες αργά την Τρίτη, καθώς οι βοηθοί έκαναν πίτσα γύρω από το Καπιτώλιο, ο ΜακΚάρθι περπάτησε τους Ρεπουμπλικάνους στις λεπτομέρειες, έθεσε ερωτήσεις και τους ενθάρρυνε να μην χάσουν την εξοικονόμηση προϋπολογισμού του νομοσχεδίου.

Ο ομιλητής αντιμετώπιζε μερικές φορές άγρια ​​πλήθη. Οι ηγέτες της σκληρής δεξιάς Ομάδας για τη Βουλή για την Ελευθερία πέρασαν την ημέρα διαπραγματεύοντας έναν συμβιβασμό που απείχε πολύ από τις απαραίτητες περικοπές δαπανών.Και υποσχέθηκαν να προσπαθήσουν να σταματήσουν το πέρασμα.

«Αυτή η συμφωνία αποτυγχάνει, αποτυγχάνει απολύτως», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ο Scott Perry, R-Pa., πρόεδρος του Freedom Caucus, περιβάλλεται από άλλους έξω από το Καπιτώλιο. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε».

READ  Οι ασιατικές αγορές ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες καθώς το νομοσχέδιο ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ πέρασε από τη Βουλή

Το μεγαλύτερο συντηρητικό σκέλος, η Ρεπουμπλικανική Ομάδα Μελέτης, αρνήθηκε να λάβει θέση. Ακόμη και οι κεντρώοι συντηρητικοί δεν ήταν σίγουροι, αφήνοντας τον ΜακΚάρθι να κυνηγά ψήφους.

Η R. Nancy Mays, RSC., είπε ότι ήταν ακόμα ξύπνια αργά το βράδυ για «υγιή συζήτηση».

Δυστυχώς, οι συντηρητικοί προειδοποίησαν ότι μπορεί να προσπαθήσουν να εκδιώξουν τον McCarthy μέσω συμβιβασμού.

«Θα γίνει απολογισμός», είπε ο εκπρόσωπος Chip Roy του Τέξας.

Ο Μπάιντεν μίλησε απευθείας με βουλευτές, πραγματοποιώντας περισσότερες από 100 κλήσεις, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το μη κομματικό Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου είπε ότι οι έλεγχοι δαπανών στο πακέτο θα μειώσουν το έλλειμμα κατά 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία, βασικός στόχος των Ρεπουμπλικανών που προσπαθούν να περιορίσουν το βάρος του χρέους.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι κατέληξαν σε τελική συμφωνία την Κυριακή για μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της χώρας.

Ο ΜακΚάρθι είπε στους νομοθέτες ότι ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος εάν παραταθεί το διετές όριο δαπανών, κάτι που δεν είναι εγγυημένο.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που θα μπορούσε να διαβρώσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών, το CBO είπε ότι πιέζει να επιβάλει απαιτήσεις εργασίας σε ηλικιωμένους Αμερικανούς που λαμβάνουν κουπόνια τροφίμων. Με τον καιρό αυτό θα αύξανε το κόστος κατά 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τελική συμφωνία εξαιρεί τους βετεράνους και τους άστεγους, επεκτείνοντας τα ρολά κουπόνι τροφίμων κατά 78.000 άτομα το μήνα, σύμφωνα με το CBO.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, δήλωσε ότι θα εναπόκειται στον ΜακΚάρθι να δώσει τις ψήφους, παρόλο που οι Δημοκρατικοί δεσμεύτηκαν να μπλοκάρουν την χρεοκοπία. Στην 435μελή Βουλή απαιτούνται 218 ψήφοι για να περάσει

READ  Το NBC αντέστρεψε την απόφασή του να προσλάβει τη Rona McDaniel μετά από μια έντονη αντίδραση στον αέρα

«Η προσδοκία μου είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους και θα δώσουν τουλάχιστον 150 ψήφους, κάτι που συνδέεται με τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκαν», είπε ο Τζέφρις, προσθέτοντας ότι ήταν ένα μεγάλο εμπόδιο για τον Μακάρθι.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες απέρριψαν τις νέες απαιτήσεις εργασίας Για τους μεγαλύτερους Αμερικανούς, οι ηλικίες 50-54 που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας. Ορισμένοι Δημοκρατικοί νομοθέτες προσπάθησαν να εξαλείψουν την αιφνιδιαστική διάταξη για το έργο φυσικού αερίου του αγωγού Mountain Valley. Ενεργειακή Ανάπτυξη Γεν. Joe Manchin, DW.Va. είναι σημαντικό, αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κορυφαίος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Φυσικών Πόρων της Βουλής είναι ο εκπρόσωπος της Αριζόνα. Ο Ραούλ Γκριγιάλβα είπε ότι ήταν «ανησυχητικό και βαθιά απογοητευτικό», συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του αγωγού.

Στη Wall Street οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν.

Η διαδικαστική ψηφοφορία αναμένεται το απόγευμα της Τετάρτης, με τις τελικές ενέργειες να αναμένονται το βράδυ. Στη συνέχεια θα στείλει το νομοσχέδιο στη Γερουσία, όπου ο ηγέτης της Δημοκρατικής Πλειοψηφίας Τσακ Σούμερ και ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας ΜακΚόνελ αναμένεται να το εγκρίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Δεν υπάρχει χώρος για λάθη», προειδοποίησε ο Σούμερ.

Οι γερουσιαστές, συχνά παραγκωνισμένοι κατά τη διάρκεια των περισσότερων διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου και του ομιλητή, άρχισαν να εμπλέκονται πιο δυναμικά στη συζήτηση.

Ορισμένοι γερουσιαστές τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά πιέζουν για τροπολογίες για την αναμόρφωση του πακέτου. Αλλά με τόσο λίγο χρόνο να απομένει μέχρι την προθεσμία της Δευτέρας, δεν είναι πιθανές αλλαγές στο πακέτο.

___

Ο ανταποκριτής του Associated Press στον Λευκό Οίκο Τζέικ Μίλερ και οι συγγραφείς Mary Claire Jalonik και Cheung Min Kim συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *