Χαλαρώνουν οι ασιατικές μετοχές εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, λεπτά της Fed

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, 12 Απριλίου (Reuters) – Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη εν όψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα επηρεάσει το πόσο σύντομα η Federal Reserve θα τερματίσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της, με τις αγορές να στοιχηματίζουν σε τουλάχιστον ένα ακόμη στη συνεδρίαση πολιτικής του επόμενου μήνα. .

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας ( .MIAPJ0000PUS ) διαπραγματεύθηκε 0,17% χαμηλότερα, διακόπτοντας το τριήμερο σερί κερδών του.

Η περιστασιακή διάθεση φαινόταν ότι θα συνεχιστεί στην Ευρώπη, με το μέλλον να δείχνει μια γενικά λιγότερο ανοιχτή προοπτική. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Eurostoxx 50 υποχώρησαν κατά 0,16%, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του γερμανικού DAX υποχώρησαν κατά 0,01% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του FTSE υποχώρησαν κατά 0,07%.

Αφού η έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής έδειξε ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τροφοδοτώντας εκκλήσεις για αύξηση 25 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Μάιο, η εστίαση των επενδυτών παραμένει σταθερά στην έκθεση πληθωρισμού του Μαρτίου αργότερα εκείνη την ημέρα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να έχει αυξηθεί 0,4% σε μηνιαία βάση και 5,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους.

«Η εστίαση θα μετατοπιστεί από την πτώση του πληθωρισμού στις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις και πόσο κολλητική θα είναι, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στο πόσο καιρό η Fed θα πρέπει να αφήσει υψηλότερα τα επιτόκια», δήλωσε ο Shane Oliver, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής. στο AMP Capital στο Σίδνεϊ.

Ο Όλιβερ λέει ότι η αφήγηση μετατοπίζεται από τον πληθωρισμό στον κίνδυνο ύφεσης, για τον οποίο οι αγορές δεν ανησυχούν ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, επειδή συζητούνταν τόσο καιρό που δεν έχει συμβεί ακόμη.

READ  Το σχολείο της Φλόριντα περιορίζει την πρόσβαση στο ποίημα έναρξης της Amanda Gorman μετά από παράπονα γονέων

Οι αγορές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα 66% η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάργκερ, δήλωσε την Τρίτη ότι πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια σύντομα, αλλά επανέλαβε την επιθυμία της να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο της 2%.

Η κεντρική τράπεζα τον περασμένο μήνα αύξησε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας σε ένα εύρος από 4,75% έως 5,00%.

«Σηκώνομαι μετά τις 5 και κάθομαι εκεί για λίγο και κατασκηνώνω», είπε ο Χάρκερ.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου πρόκειται να δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην ημέρα και οι επενδυτές θα τα μελετήσουν για ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πορεία της κεντρικής τράπεζας και τον αντίκτυπο της πίεσης στον τραπεζικό τομέα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε την Τρίτη ότι τα τρωτά του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα μπορούσαν να ξεσπάσουν σε νέα κρίση και να μειώσουν τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2023, επιβραδύνοντας την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος.

Η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα μετά την αποτυχία της Silicon Bank και της Signature Bank τροφοδότησε ορισμένες προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια για να αμβλύνει μέρος της πίεσης στην αγορά. .

Οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου που ανακοινώθηκαν από τον όμιλο OPEC+ την περασμένη εβδομάδα ενθάρρυναν επίσης φόβους για άνοδο του πληθωρισμού και οι επενδυτές στο Saxo Markets είπαν ότι θα πρέπει να υπάρξει σαφής πτώση στις τιμές των υπηρεσιών για να χαλαρώσουν πραγματικά τις ανησυχίες τους για τον πληθωρισμό.

READ  Ο Σβίτεκ κερδίζει άλλο ένα Γαλλικό Όπεν, νικώντας τον Μουτσόβα

“Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε ακόμα εκεί. Καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν και η αγορά εργασίας σταδιακά κρυώνει, ο κίνδυνος αύξησης του πυρήνα του πληθωρισμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κλίνει”, είπαν.

Οι μετοχές της Κίνας ήταν μικτές, με τον Shanghai Composite Index (.SSEC) να σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ (.HSI) υποχώρησε 1,2%, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις.

Η Κίνα δήλωσε την Τετάρτη ότι ο πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν ωθούσε την Ταϊβάν σε «φουρτουνιασμένες θάλασσες» αφού το Πεκίνο πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις ως απάντηση στην πρόσφατη συνάντηση του Τσάι με τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι στην Καλιφόρνια.

Ο Τσάι είπε ότι η συνάντηση με τον Μακάρθι στις ΗΠΑ και το ταξίδι στο εξωτερικό, που περιελάμβανε στάσεις στη Γουατεμάλα και το Μπελίζ, έδειξαν την αποφασιστικότητα της Ταϊβάν να υπερασπιστεί την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Σε άλλες χώρες της Ασίας, ο ιαπωνικός Nikkei (.N225) ήταν υψηλότερος κατά 0,6%, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας (.AXJO) σημείωσε άνοδο 0,41%.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης του δολαρίου, που μετρά το νόμισμα των ΗΠΑ έναντι έξι αντιπάλων, υποχώρησε 0,049%. Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,12% στα 1,0923 δολάρια, ενώ η στερλίνα διαπραγματεύτηκε τελευταία στα 1,2435 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,09% την ημέρα.

Το γεν υποχώρησε 0,09% στα 133,80 γεν ανά δολάριο. Επιτρέποντας στην Τράπεζα της Ιαπωνίας περισσότερη ευελιξία στους ελέγχους της καμπύλης αποδόσεων των ομολόγων θα βοηθήσει στην αποφυγή ξαφνικών αλλαγών πολιτικής αργότερα, ανέφερε το ΔΝΤ.

Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,06% στα 81,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent σημείωσε άνοδο 0,05% στα 85,65 δολάρια.

READ  Το Hubble καταγράφει τις βρυχόμενες καταιγίδες του γίγαντα και το ηφαιστειακό φεγγάρι Io

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,8% στα 2.018,25 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,55% στα 2.015,90 δολάρια η ουγγιά.

Έκθεση από τον Ankur Banerjee. Μοντάζ: Christopher Cushing & Simon Cameron-Moore

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *