2023 March Madness: UConn νικά το San Diego State στον αγώνα του εθνικού πρωταθλήματος

(CNN) Το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ κέρδισε Πέμπτος πανελλήνιος τίτλος μπάσκετ ανδρών Νίκη με 76-59 επί του San Diego State University το βράδυ της Δευτέρας στο NRG Stadium του Χιούστον.

Ο ανώτερος γκαρντ Τριστάν Νιούτον ηγήθηκε της UConn (31-8) με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο καλύτερος παίκτης του Final Four, ο Adama Sanoko, ένας νεαρός φόργουορντ, σημείωσε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

«Ήμασταν χωρίς κατάταξη κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οπότε είχαμε μια μάρκα στον ώμο μας», είπε ο επικεφαλής προπονητής του UConn, Don Hurley, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. «Ακόμη και σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς ξέραμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε». Συμπλήρωσε αναφερόμενος στην ομάδα Έξι ήττες σε οκτώ αγώνες Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Είπε ότι πηγαίνοντας στο τουρνουά είχε την εμπιστοσύνη της ομάδας του για τη σεζόν.

«Και όταν έχετε ηγέτες όπως ο Αντρέ Τζάκσον (πάνω από έξι ασίστ τη Δευτέρα) και ο Άνταμα Σανόκο, έφτιαξαν αυτή την ομάδα και μας έφεραν πίσω σε τροχιά και ξέραμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Έπρεπε να παίξουμε στο δικό μας επίπεδο», είπε και πρόσθεσε.

Ο Keshad Johnson ήταν επικεφαλής του San Diego State (32-7) με 14 πόντους.

Ο Adama Sanoko του UConn σουτάρει εναντίον του Nathan Mensah από την Πολιτεία του Σαν Ντιέγκο στο πρώτο μισό του αγώνα για τον τίτλο.

Η UConn έχασε νωρίς, αλλά η Στέιτ του Σαν Ντιέγκο είχε μια διάταση 11 λεπτών και οκτώ δευτερολέπτων στην οποία κέρδισε μόλις πέντε ελεύθερες βολές και έχασε 12 συνεχόμενες βολές από το πεδίο. Οι Huskies έκαναν σερί 10-6 στο ημίχρονο για να ανέβουν 36-24.

READ  Ο δισεκατομμυριούχος απατεώνας Τζο Λιούις, 87 ετών, δραπετεύει από τη φυλακή για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών

Οι Αζτέκοι άρχισαν να τρέχουν στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου για να μειώσουν το έλλειμμα σε πέντε σε 60-55 με 5:19 να απομένουν, αλλά οι Χάσκι πέτυχαν τα επόμενα εννέα γκολ και πήραν ένα άνετο προβάδισμα μέσα στο τελευταίο δίλεπτο.

“Παλέψαμε. Επιστρέψαμε στους πέντε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τους έδωσε πάρα πολύ χωρισμό”, είπε ο προπονητής του Σαν Ντιέγκο, Μπράιαν Ντάτσερ. “Έπρεπε να είμαστε στα καλύτερά μας. Δεν ήμασταν στα καλύτερά μας. Το UConn είχε πολλά να κάνει με αυτό.”

Ο ανώτερος γκαρντ Άνταμ Σέικο είπε στους δημοσιογράφους ότι έδωσαν στον εαυτό τους μια ευκαιρία επιστρέφοντας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η UConn “έπαιξε λίγο περισσότερο” στο τέλος.

“Έχουν πολλά όπλα. Ήταν πολύ καλοί”, είπε ο ανώτερος γκαρντ Ματ Μπράντλεϊ. “Για να τους κερδίσουμε, έπρεπε να κάνουμε σουτ. Σούταρα άσχημα. Πρέπει να κάνεις ένα καλό παιχνίδι για να νικήσεις αυτά τα παιδιά στο επιθετικό άκρο.”

Η UConn κέρδισε καθένα από τα έξι παιχνίδια τουρνουά της με τουλάχιστον 10 πόντους, με το πιο κοντινό της παιχνίδι να είναι μια νίκη 13 πόντων επί του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στους εθνικούς ημιτελικούς.

“Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου που πίστεψαν σε μένα. Αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή”, είπε ο Σανόκο στο CBS.

Ο Τζόρνταν Χόκινς, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους για το UConn, μίλησε για την κατάκτηση του στέμματος μια μέρα μετά τον ξάδερφό του. Άντζελ Ρις Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, Κέρδισε τον τίτλο των γυναικών.

«Είναι απολύτως εκπληκτικό και για τους δυο μας να έχουμε αυτή την ευκαιρία και η οικογενειακή επανένωση θα είναι υπέροχη, έτσι ξέρω», είπε.

READ  Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ΟΗΕ ζητά αυτοσυγκράτηση μετά την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Το UConn μπαίνει στον σπάνιο αέρα ως η έκτη ομάδα που κέρδισε πέντε πρωταθλήματα μπάσκετ ανδρών NCAA, ενώνοντας το UCLA (11), το Κεντάκι (οκτώ), τη Βόρεια Καρολίνα (έξι), τον Ντιουκ (πέντε) και την Ιντιάνα (πέντε). Όλοι οι τίτλοι του UConn έχουν έρθει από το 1999, με τον προηγούμενο της Δευτέρας να σημειώθηκε το 2014.

Οι γυναικείες ομάδες του UConn έχουν κερδίσει 11 εθνικούς τίτλους μπάσκετ.

Ο Steve Almasi του CNN και η Issy Ronald συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *