2024 WNBA Draft Big Board: Kaitlyn Clark, Angel Reese, Paige Beukers και άλλοι

Τώρα που κλείσαμε επίσημα το βιβλίο για το 2023 WNBA Draft, ας δούμε τι μας επιφυλάσσει για την έκδοση του 2024.

Οι κορυφαίοι παίκτες σε καθέναν από τους εθνικούς φιναλίστ της περασμένης χρονιάς είναι ηλικιωμένοι και οι άλλοι τρεις παίκτες που τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα από την τάξη του γυμνασίου τους — η Paige Bueckers, η Cameron Brink και η Kamilla Cardoso — είναι όλοι υπερεκτιμημένοι με τον δικό τους τρόπο. Ένα τρίο γκαρντ του ACC έχει τεθεί σε διαμάχη για τις επιλογές του πρώτου γύρου (ναι, η Hailey Van Lith είναι γκαρντ του ACC μέχρι νεωτέρας), και υπάρχουν λίγοι σούπερ ηλικιωμένοι που έχουν επιστρέψει στο κολέγιο για πέμπτη σεζόν. Συνδυάστε τα όλα μαζί και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ντραφτ κλάσεις στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Μια σαφής προειδοποίηση για αυτήν την πιθανότητα είναι το έτος μπόνους Covid-19. Κάθε παίκτης που ήταν στο κολέγιο κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-21 έλαβε ένα επιπλέον έτος επιλεξιμότητας, το οποίο εξάλειψε αρκετές κορυφαίες προοπτικές από τη φετινή κατηγορία και θα μπορούσε να προκαλέσει τον ίδιο όλεθρο το 2024. Χρησιμοποιώντας τα πέμπτα τους χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Κέιτλιν Κλαρκ και Άντζελ Ρις, το LSU έκανε πράγματι μια δεύτερη φοιτήτρια το 2022-23 — οπότε θα ήταν ανόητο να περιμένουμε να φύγουν για το WNBA.

Για τους σκοπούς αυτής της άσκησης – αυτός είναι απλώς ένας μεγάλος πίνακας και όχι ένα εικονικό ντραφτ, καθώς δεν υπάρχει η έννοια της παραγγελίας του 2024 – θα υποθέσουμε ότι κάθε παίκτης που επιστρέφει μπορεί να δηλώσει μια επιλογή και να χρησιμοποιήσει έναν αστερίσκο. Για άλλη μια σεζόν. Ωστόσο, με πολλά αστέρια να είναι πιθανό να επιστρέψουν στο κολέγιο, αυτή η προκαταρκτική λίστα πιθανότατα θα φτάσει τα 24, μειώνοντας τελικά στα 12.

Παίκτης της χρονιάς και επιθετικός για τον εαυτό του, ο Κλαρκ οδήγησε το έθνος στο σκοράρισμα και τις ασίστ ένα χρόνο αργότερα. Είναι ικανή να δημιουργήσει το δικό της σουτ από την περιφέρεια και να παραμορφώνει αμυντικά σχήματα με την ικανότητα να σουτάρει από μεγάλη απόσταση. Είναι έμπειρη στο να τρέχει το screen-and-roll, να χτυπά δυνατά το ρολό της ή να αποφεύγει μια πάσα σε έναν σουτέρ. Ο Clark έγινε πιο δυνατός και έγινε καλύτερος τερματιστής στο χείλος ως νεώτερος. Δεν είναι ακόμα πολύ δραστήρια αμυντικά και συνεχίζει να εργάζεται για τη διαχείριση των συναισθημάτων της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ωστόσο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο ολοκληρωμένη επιθετική δυνατότητα από έναν πόιντ γκαρντ.

Πήγαινε βαθύτερα

Η Κέιτλιν Κλαρκ δεν είναι επιλέξιμη για το ντραφτ του WNBA και ακόμα κι αν είναι, μπορεί να μείνει στην Αϊόβα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Paige Beukers | 5-11 Γκαρντ | Κονέκτικατ *

Αυτό είναι κάπως εικαστικό καθώς οι Bukers δεν έχουν ολοκληρώσει μια πλήρη σεζόν εδώ και δύο χρόνια. Ωστόσο, ο Bukers, ο οποίος κυριάρχησε στην πρώτη του χρονιά, ήταν ο MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-19 και έχει ήδη προκριθεί στο τουρνουά NCAA πολλές φορές, εξακολουθεί να είναι μια συναρπαστική προοπτική. Εάν μπορεί να παραμείνει υγιής, οι Bukers θα πρέπει να είναι μια ακόμη πιο τρομερή επιθετική δύναμη στο επόμενο επίπεδο.

READ  Εκλογές στο Ιράν: Αρχίζει η καταμέτρηση εν μέσω αναφορών για χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων

3. Cameron Brink | 6-4 Εμπρός/Σέντερ | Στάνφορντ *

Το Brink είναι το αρχέτυπο ενός σύγχρονου pix. Είναι μια απειλή για την προστασία της ζάντας και μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά στο διάστημα – δεν παίζει ποτέ ακόμα και όταν ένας οδηγός πιστεύει ότι την έχει ξεπεράσει. Ο Brink έχει μια αξιοπρεπή πινελιά στο σουτ, όπως αποδεικνύεται από το 85 τοις εκατό του σκορ από τη γραμμή του φάουλ πέρυσι, και έχει δείξει προθυμία να πάρει τρίποντα, παρόλο που είχε λιγότερες επιτυχίες από απόσταση ως νεώτερος παρά ως underclassman. Αρκετά ευέλικτη ώστε να παίζει μόνη της ως μεγάλος παίκτης ή ως άλλος επιθετικός, μπορεί εύκολα να χωρέσει στο ρινγκ όπου κι αν προσγειωθεί.

4. Angel Reese | 6-3 Εμπρός | LSU *

Ο Ρις κυριαρχεί στο χρώμα όσο κανένας άλλος στο κολεγιακό μπάσκετ, ειδικά στην επίθεση. Είναι αδυσώπητος ριμπάουντερ και ελέγχει την άμυνα με το κυνήγι του μπάσκετ. Ο Ρις είναι ήδη πρώτος σκόρερ και θα μπορούσε να ανέβει δύο θέσεις σε αυτή την κατηγορία, εάν επεκτείνει το παιχνίδι του πέρα ​​από το χρώμα.

Πήγαινε βαθύτερα

«Απλώς προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου». Πώς η Angel Reese βρήκε σπίτι και βρέθηκε στο LSU

5. Ρίκια Τζάκσον | 6-2 Εμπρός | Τενεσί

Ήδη επαγγελματίας κουβάς, ο Τζάκσον τελείωσε ομαλά γύρω από το χείλος. Το πέρασμά της είναι επικίνδυνο και υπάρχουν πολλά κοντέρ για να πετύχει ο υπερασπιστής της. Παρά τους περιορισμούς στο jump shot του, ο Jackson έχει σημειώσει τουλάχιστον 19 πόντους σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες σεζόν.

Πήγαινε βαθύτερα

Από το DNP των προπονητών στον πολυτιμότερο παίκτη του Τενεσί: Το τόξο της σεζόν της Ρίκια Τζάκσον

6. Nyiadew Puoch | 6-1 μπροστά | Southside Flyers (Αυστραλία)

Ο Pooch μπορεί να ήταν το μεγαλύτερο αστέρι της εναρκτήριας Γυναικείας Nike Hoops Summit. Ο 18χρονος έδειξε εξαιρετική προστασία στεφάνης – την καλύτερη του ικανότητα στο εγχώριο πρωτάθλημα – καθώς και φρέσκο ​​χειρισμό της μπάλας και ομαλό άλμα. Ο Pooch είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τα βήματα του Ezzy McGegor και να φτάσει στο WNBA.

7. Aaliyah Edwards | 6-3 Εμπρός | Κονέκτικατ *

Ο Έντουαρντς είναι ένας καλός αμυντικός που μπορεί να ταιριάξει με φτερά και μεγάλους. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν είναι πάουερ φόργουορντ ή σέντερ, αλλά έχει σταθερή κίνηση στα πόδια και μπορεί να τεντώσει το άλμα της μέχρι το χείλος του χρώματος.

8. Χέιλι Βαν Λιθ | 5-7 Γκαρντ | Louisville (Πύλη μεταφοράς) *

Η Kelsey Plum παρέχει το τέλειο αρχέτυπο για τον Van Lith, ένα μπουλντόγκ ενός κομβικού φύλακα που φτάνει με μαχαίρι στο χείλος, διαπρέπει στη μεσαία κατηγορία και το ακολουθεί αμυντικά. Ο Plum τερμάτισε τρίτος στην ψηφοφορία MVP την περασμένη σεζόν, δίνοντας στον Van Lith ένα ψηλό ταβάνι παρά το μέγεθός του. Ο Van Lith θα πρέπει να δουλέψει στα πλέι μέικινγκ του και να αποδείξει ότι το σουτ των 3 πόντων του είναι ένα χτύπημα ενός έτους το 2022-23, αλλά έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει απέναντι σε σκληρούς αμυντικούς.

9. Camila Cardoso | 6-7 Κέντρο | Νότια Καρολίνα *

Τα εργαλεία σώματος μιλούν στον Cardoso. Στο ύψος της, μπορεί σχεδόν να χτυπήσει σουτ στο χείλος και είναι ήδη δυνατός αμυντικός pick and roll. Ανέπτυξε μια καλύτερη κατανόηση του πώς να διαβάζει την παράβαση φαινομενικά σε κάθε παιχνίδι. Αν μπορεί να προσθέσει όποιες κινήσεις σκορ πέρα ​​από τα ριμπάουντ, οι δυνατότητές της θα είναι μέσα από την οροφή.

Ο Sheldon είναι ο πρώτος αληθινός αμφίδρομος γκαρντ σε αυτή την κατηγορία. Τα ποσοστά κλοπής της έχουν προφανώς ενισχυθεί παίζοντας στον Τύπο της Πολιτείας του Οχάιο, αλλά εξακολουθεί να έχει υπέροχα ένστικτα να διασχίζει λωρίδες στο μισό γήπεδο και αρκετή ταχύτητα για να μείνει μπροστά από τους οδηγούς. Ο τραυματισμός του στο πόδι έριξε τα σουτ 3 πόντων το 2022-23, αλλά ήταν 35 τοις εκατό σουτέρ τριών πόντων και μπορεί να επιτεθεί στο καλάθι, δίνοντάς του τη σκοπευτική ικανότητα που χρειάζεται ένας σύγχρονος γκαρντ.

Η κατάταξη μπορεί να είναι λίγο μεγάλη λαμβάνοντας υπόψη την τριετή θητεία της στο Virginia Tech, αλλά το 2023 η Georgia Amore είναι η μοναδική παίκτρια του WNBA. Μπορεί να χειριστεί οποιαδήποτε αμυντική πίεση με τα χερούλια και την ταχύτητά της, και μπορεί να δημιουργήσει πολλές εμφανίσεις 3 σημείων για την ίδια και τους συμπαίκτες της. Όταν δεν εμπιστεύεται την επίθεση της ομάδας της για 40 λεπτά κάθε βράδυ, η πεποίθηση είναι ότι μπορεί να δώσει κάθε προσπάθεια στην άμυνα.

Πήγαινε βαθύτερα

Από κάτω από το ραντάρ μέχρι το αστέρι του Final Four, πώς εμφανίστηκε η Georgia Amour στο Virginia Tech

Όντας ήδη σταθερός αμυντικός στα μετόπισθεν, ο Όσμπορν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τη σεζόν του στην ανώτερη ανώτερη ηλικία για να αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει ξανά με αποτελεσματικότητα πάνω από το μέσο όρο. Φροντίζει την μπάλα και πηγαίνει συχνά στη λωρίδα, αλλά ένας πιο σταθερός άλτης θα μπορούσε να είναι η ικανότητά της να κάνει ή να σπάει.

Ο Όσμπορν πρέπει να αποδειχθεί τρομερός ελεύθερος σκοπευτής. (Kevin C. Cox/Getty Images)

Ο Τζάκσον είναι μια αθλητική απειλή που προστατεύει τη ζάντα που τελειώνει αποτελεσματικά γύρω από το χείλος. Μόλις καταλάβει πώς να ξεφύγει από τη θέση της, θα είναι αρκετά η επιθετική δύναμη.

READ  Ο Walt Nauta είναι πιστός του Τραμπ που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης αφού δούλεψε για αυτόν

Ο Taylor έχει την άμυνα και θα είναι πιο αποτελεσματικός αμυντικά όταν ο επιθετικός του ρόλος μειωθεί στο επόμενο επίπεδο. Ό,τι προσθέτει ως σκόρερ και ως χειριστής της μπάλας είναι σάλτσα σε αυτό το σημείο.

15. Elizabeth Kidley | 6-6 Κέντρο | Virginia Tech

Ο Gidley είχε μια δυνατή πορεία στο NCAA Tournament και έχει σχεδόν τελειοποιήσει την απόδοσή του ως post center που μπορεί να σκοράρει και να διευκολύνει. Η άμυνά της θα επηρεάσει την αιώρηση – είναι ακριβώς στο χείλος, αλλά πρέπει να αμυνθεί καλύτερα εν κινήσει.

16. Te-Hina Paopao | 5-9 Γκαρντ | Όρεγκον (Πύλη μεταφοράς) *

Ο Παοπάο έχει εξαιρετικές ικανότητες στο playmaking και είναι εξαιρετικός σουτέρ. Το Όρεγκον ήταν ένα χάος το 2022-23, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εκτελέσει μια διαφορετική επίθεση την επόμενη χρονιά.

Η Leger-Walker ανέβηκε πραγματικά στην εθνική σκηνή με την απόδοσή της στο MOP καθώς οι Cougars κέρδισαν το τουρνουά Pac-12 2023. Ένας πλήρης γκαρντ που μπορεί να χειριστεί, να σουτάρει και να μετακινήσει την μπάλα, ο Leger-Walker θα πρέπει να συνεχίσει να λάμπει απέναντι σε κορυφαίους ανταγωνισμούς.

Στατιστικά, το βιογραφικό του Andrews μοιάζει με αυτό του Amur όσον αφορά τα ποσοστά σουτ και τα ποσοστά ασίστ. Ωστόσο, ο Andrews δεν είναι τόσο γρήγορος όσο ο Amore, ειδικά με τη μπάλα στα χέρια του, γεγονός που εξηγεί τη διαφορά στις θέσεις τους.

19. Aubrey Griffin | 6-1 μπροστά | Κονέκτικατ

Ο Γκρίφιν μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι με διάφορους τρόπους: ως κόφτης, σε μεταβατικό στάδιο, στο γυαλί και ειδικά ως αμυντικός. Έλειπε η προσωπική της παράβαση, που την ώθησε στον δεύτερο γύρο.

Ο Μπλάκγουελ είχε βασικά μια κόκκινη φανέλα ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του στη Μπέιλορ, παίζοντας μόλις 95 λεπτά το 2022-23. Υποθέτοντας ότι παραμένει υγιής, είναι αθλητική, πρόθυμη κριτής και μπορεί να παίξει έξω από την μπάλα.

Ο Ustbi ξέρει να παίζει. Είναι συν αμυντικός και πασαδόρος και διαβάζει καλά το παρκέ, αλλά το φινίρισμά του πρέπει να βελτιωθεί εντελώς διαφορετικά αυτή η κατάταξη θα είναι διασκεδαστική.

22. Hannah Jump | 6-0 γκαρντ | Στάνφορντ

Ένας σουτέρ knock-down που μπορεί να καταρρίψει τρίποντα από στάση ή εν κινήσει είχε πάντα θέση στο WNBA.

Ως πρωτότυπος lead guard που παίζει άμυνα και σκοράρει αποτελεσματικά, αν και σε περιορισμένο όγκο, ο Ryan γεμίζει μια θέση σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει αληθινούς πόιντ γκαρντ – αν μπορεί να αντέξει φυσικά.

24. Teja Kelly | 5-8 γκαρντ | Βόρεια Καρολίνα *

Η Kelly πιέζει το χείλος και ευδοκιμεί σε τεταμένες καταστάσεις. Πρέπει να είναι πιο συνεπής και να επεκτείνει το σκοπευτήριό της.

(Κορυφαία φωτογραφία από την Caitlin Clark: Icon Sportswire via Bailey Hillesheim/Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *