California Weather Live: Προειδοποίηση για πλημμύρες για το Σαν Φρανσίσκο μετά από αποχετεύσεις καταιγίδων Montecito και Santa Barbara

Βίντεο με drone του Flooded Felton στην κομητεία Santa Cruz

Σε περιοχές της Νότιας Καλιφόρνια, ο καθαρισμός βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς οι άνθρωποι προετοιμάζονται για περισσότερη βροχή, ισχυρούς ανέμους και χιόνι βορειότερα.

Οι προειδοποιήσεις για τους ανέμους και τα ρολόγια για τις πλημμύρες παραμένουν σε ισχύ για την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, καθώς συνεχίζονται οι συνθήκες υψηλής καταιγίδας και οι πλημμύρες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει τις κοινότητες, αφήνοντας σπίτια και επιχειρήσεις κάτω από το νερό, παρασύροντας οχήματα, ανοίγοντας τεράστιες καταβόθρες και προκαλώντας μπλακ άουτ. Σε όλη την πολιτεία έχουν αναφερθεί επικίνδυνες πλημμύρες, υπερχείλιση ποταμών και κατολισθήσεις.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η έρευνα συνεχίστηκε την Τετάρτη για ένα πεντάχρονο αγόρι που αναγκάστηκε να δραπετεύσει από το πλημμυρισμένο όχημά τους.

Οι καταιγίδες έχουν στοιχίσει περισσότερες ζωές στην Καλιφόρνια από τις δασικές πυρκαγιές μαζί τα τελευταία δύο χρόνια μαζί.

1673483123

Τοποθέτηση μιας ετικέτας τιμής στο California Storms

Οι τελευταίες καταιγίδες που έπληξαν την Καλιφόρνια πρόκειται να αφήσουν περισσότερα από δέντρα και πλημμυρισμένες γειτονιές.

Θα υπάρξει επίσης ένα μεγάλο νομοσχέδιο για την κάθαρση του κράτους και την οικονομική ανάκαμψη.

Ο καιρός μπορεί να προκάλεσε ζημιές αξίας 30 έως 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ολόκληρη την πολιτεία, σύμφωνα με την Accuweather Inc. και το Bloomberg. Αναφορές.

1673482103

Περισσότερα στατιστικά στοιχεία για τις τεράστιες καταιγίδες της Καλιφόρνια

Εκτιμάται ότι 57.000 άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια και περισσότερες από τις μισές από τις 58 κομητείες της πολιτείας έχουν κηρυχθεί περιοχές καταστροφής. Σύμφωνα με Newsweek.

Σε ορισμένες πόλεις, η ζημιά ήταν εκπληκτική.

Στην κομητεία Merced, περισσότερα από 100 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα. Αναφορές περιοδικών.

Τζος Μάρκους12 Ιανουαρίου 2023 00:08

1673480723

Άνεμοι τυφώνα έπληξαν την Καλιφόρνια με ανέμους 90 mph

Κάτι που δεν βλέπεις καθημερινά: Τυφώνες στην Καλιφόρνια.

Την Τρίτη, ένα στριφτάρι ταχύτητας 90 μίλια/ώρα έπεσε στην κομητεία Calaveras, KRA. ΑναφορέςΚαταρρίφθηκαν δέντρα και κτίρια στην περιοχή San Joaquin Valley της πολιτείας.

Τζος Μάρκους11 Ιανουαρίου 2023 23:45

1673479523

Καταιγίδες στην Καλιφόρνια, με αριθμούς

Πόσο σοβαρή είναι η ζημιά στο έδαφος στην Καλιφόρνια μετά από εβδομάδες καταιγίδων;

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έχουν καταγραφεί συνολικά 955 αναφορές για πλημμύρες, ξαφνικές πλημμύρες ή ροές συντριμμιών από τις 26 Δεκεμβρίου.

Οι ζημιές συγκεντρώθηκαν γύρω από την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, την Κεντρική Κοιλάδα, την Κεντρική Ακτή και τη Σιέρα, ενώ τα δάση στον άνυδρο νότο και τον βορρά γλίτωσαν τα χειρότερα.

Τζος Μάρκους11 Ιανουαρίου 2023 23:25

1673478323

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε βυθισμένο αυτοκίνητο στο Sonoma

Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα στην Καλιφόρνια συνεχίζει να αυξάνεται.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα βυθισμένο αυτοκίνητο στο Forestville την Τετάρτη, σύμφωνα με το ABC News, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Sonoma. Αναφορές.

Τζος Μάρκους11 Ιανουαρίου 2023 23:05

1673477123

Το βίντεο δείχνει ένα τεράστιο δέντρο να πέφτει που ήταν μούσκεμα από την καταιγίδα

Μετά από μέρες έντονης βροχόπτωσης, το έδαφος στα βουνά Santa Cruz της Καλιφόρνια είναι εντελώς εμποτισμένο.

Ο υπεύθυνος γραμμής της PG&E τράβηξε βίντεο από ένα μεγάλο δέντρο να πέφτει στην εθνική οδό 9 την Τετάρτη.

Τζος Μάρκους11 Ιανουαρίου 2023 22:45

1673475923

Υπενθύμιση: η ξηρασία δεν έχει τελειώσει ακόμα

Παρά την αποκαλυπτική βροχή και τις πλημμύρες σε ολόκληρη την Καλιφόρνια, η ιστορική ξηρασία της πολιτείας δεν έχει τελειώσει.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι καταιγίδες δεν έχουν τελειώσει #Ξηρασία», έγραψε την Τετάρτη το Υπουργείο Υδάτινων Πόρων του κράτους. «Η μεγάλη αποθήκευση των δεξαμενών παραμένει κάτω από το μέσο όρο και οι συνθήκες μπορεί να στεγνώσουν ξανά αυτό το χειμώνα, αντισταθμίζοντας το πρόσφατο #Καταιγίδες. Η αποθήκευση του ταμιευτήρα CA σε όλη την πολιτεία είναι επί του παρόντος μόνο το 82% του μέσου όρου του τρέχοντος έτους.

Δείτε πώς το ατμοσφαιρικό ποτάμι θα επηρεάσει την ξηρασία της πολιτείας.

Τζος Μάρκους11 Ιανουαρίου 2023 22:25

1673474723

5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό παρακολούθηση πλημμυρών καθώς οι βροχές συνεχίζονται

Εκτιμάται ότι 5 εκατομμύρια Καλιφορνέζοι βρίσκονται υπό παρακολούθηση πλημμυρών καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, ανέφερε το CNN Αναφορές.

Η Υποπλοίαρχος της Καλιφόρνια Ελένη Κουναλάκη δήλωσε την Τετάρτη, «Η πολιτεία βιώνει μια ξηρασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τώρα είναι καταιγίδα με καταιγίδα.

Τζος Μάρκους11 Ιανουαρίου 2023 22:05

1673473523

Δραματικό βίντεο από τις συνέπειες των κατολισθήσεων στην Καλιφόρνια

Οι πλημμύρες δεν είναι ο μόνος κίνδυνος από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στην Καλιφόρνια.

Πολλές αγροτικές, ορεινές περιοχές στην Καλιφόρνια έχουν βιώσει τόσο πυρκαγιές όσο και ξηρασία τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τις πιο ευάλωτες σε κατολισθήσεις μετά από ξαφνικές πλημμύρες.

Το βίντεο από το Caltrans δείχνει ζημιές που προκλήθηκαν από κατολισθήσεις λάσπης στην State Route 33.

Τζος Μάρκους11 Ιανουαρίου 2023 21:45

1673472308

Αγόρι, 4 ετών και δύο ενήλικες διασώθηκαν από Good Samaritans μετά τη συντριβή του Tesla στην πισίνα της Καλιφόρνια

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα τετράχρονο αγόρι, διασώθηκαν δραματικά από τους Good Samaritans Tesla Πνίγηκε στην πισίνα Καλιφόρνια.

Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη γύρω στις 9 το πρωί της Τρίτης στο 700 block της West California Boulevard στην Πασαντίνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πασαντίνα.

Δύο ενήλικες και ένα αγόρι ταξίδευαν με ένα Tesla όταν ο οδηγός χτύπησε το γκάζι αντί για το φρένο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τρακάρει μέσα από έναν τοίχο και στην πισίνα του σπιτιού, δήλωσαν οι αρχές.

Τζος Μάρκους11 Ιανουαρίου 2023 21:25

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *