DGA, IATSE, SAG-AFTRA Picket Line Rules – The Hollywood Reporter

Καθώς το Σωματείο Συγγραφέων της Αμερικής κλυδωνίζεται σε πιθανή απεργία, τα συνδικάτα ψυχαγωγίας σπεύδουν να προσφέρουν δηλώσεις αλληλεγγύης στα σωματεία. Το εθνικό συμβούλιο του SAG-AFTRA ανακοίνωσε ότι «υποστηρίζει σθεναρά» τους συγγραφείς του κλάδου, ενώ οι Teamster εξέδωσαν μια φλογερή δήλωση ότι η μάχη της WGA ήταν ένας «διχασμένος αγώνας». Το Guild of Directors of America και το IADSE κάλεσαν τα στούντιο και τους streamers να υπογράψουν συγγραφείς και ο τελευταίος ήταν ένας από τους ντόπιους. Έστειλε και λιχουδιές Προς τη διαπραγματευτική ομάδα της WGA του αγαπημένου αρτοποιείου SoCal-slash-establishment Porto.

Αλλά τι επιλογές έχουν τα μέλη άλλων ψυχαγωγικών σωματείων όταν έρχονται αντιμέτωπα με μια πραγματική πικέτα από συγγραφείς μπροστά σε έναν χώρο εργασίας; Στο εργατικό κίνημα, κρατώντας μια γραμμή πικετοφορίας (με άλλα λόγια, μη διέλευση) σημαίνει «σεβασμός της αξιοπρέπειας και της συλλογικότητας και της εξουσίας των εργαζομένων. [on strike]», εξηγεί ο καθηγητής ιστορίας Nelson Lichtenstein, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια Santa Barbara για τη μελέτη της εργασίας, της εργασίας και της δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, η υπέρβαση της γραμμής πικετοφορίας είναι «αμαρτία στο εργατικό συμβούλιο».

Όλες οι μεγάλες συμβάσεις με συνδικάτα ψυχαγωγίας περιέχουν ρήτρες «μη απεργίας» — η καθεμία με διαφορετική γλώσσα — που εμποδίζουν τις εργατικές ομάδες να συμμετέχουν σε απεργία κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων συμβάσεων τους. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε ατομικές «συμπαθητικές απεργίες». Αυτό περιλαμβάνει όταν τιμούν μια απεργία που έχει σχηματιστεί από ένα σωματείο διαφορετικό από το δικό τους. Φυσικά, κάτι τέτοιο ανοίγει συνέπειες για τους εργαζόμενους: όταν εξετάζονται νομικά στοιχεία The Hollywood Reporter Διαφωνώντας για το αν μια αξίωση παραβίασης σύμβασης μπορεί να ασκηθεί εναντίον ενός υπαλλήλου ψυχαγωγίας ως αποτέλεσμα της συμμετοχής σε απεργία συμπαράστασης, αναγνωρίζουν ότι με τη συμμετοχή τους, αυτά τα άτομα ενδέχεται να υπόκεινται σε προσωρινές ή μόνιμες αλλαγές στην απασχόληση. Στις περιστάσεις.

READ  Οι Nuckets συγκρατούν τους Celtics σε μια προεπισκόπηση μιας πιθανής αναμέτρησης των τελικών του NBA

Οι ψυχαγωγικοί σύλλογοι έχουν αρχίσει να συμβουλεύουν τα μέλη για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Προτείνουν πώς θα πρέπει να ενεργήσουν οι εργαζόμενοι ενόψει μιας πιθανής κρίσης πικετοφορίας εάν η WGA προχωρήσει σε απεργία μετά το κλείσιμο της συμφωνίας τη Δευτέρα το βράδυ:

Guild of Directors of America: Ο πρόεδρος της DGA Lesli Linka Glatter και ο εθνικός εκτελεστικός διευθυντής Russell Hollander είπαν στα μέλη σε μια οδηγία που εκδόθηκε στις 18 Απριλίου ότι κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει να εργαστούν σε περίπτωση απεργίας της WGA. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν συνέπειες εάν δεν εκτελούν υπηρεσίες που έχουν συμφωνηθεί προηγουμένως: «Ως άτομο, εάν διασχίσετε μια γραμμή πικετοφορίας και αρνηθείτε να εκτελέσετε τις υπηρεσίες που καλύπτονται από την DGA, ο εργοδότης σας έχει το δικαίωμα να σας αντικαταστήσει. “Εάν έχετε σύμβαση προσωπικών υπηρεσιών, μπορεί να υποβληθείτε σε αξιώσεις για αθέτηση της σύμβασης”, είπαν οι Clatter και Hollander. Η ίδια η συντεχνία πρέπει να υποσχεθεί συμβατικά στους εργοδότες ότι «τα μέλη μας θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες που καλύπτονται από την DGA κατά τη διάρκεια της βασικής σύμβασης».

IATSE: Σε μια επικοινωνία προς τα μέλη του IATSE των ΗΠΑ στις 28 Απριλίου, ο Matthew Loeb, ο διεθνής πρόεδρος του ομίλου, σημείωσε ότι αρκετές από τις μεγάλες συμφωνίες του (συμπεριλαμβανομένης της βασικής συμφωνίας που καλύπτει περισσότερα από 40.000 μέλη της Δυτικής Ακτής και η συμφωνία USA 829) «δεν απαγορεύουν ρητά τους εργαζόμενους .” από το σεβασμό των νόμιμων πικετογραμμών», ώστε οι εργαζόμενοι «να διατηρούν το δικαίωμα να σέβονται τις νόμιμες γραμμές παραβίασης». Άλλες (όπως η Πρότυπη Συμφωνία Περιοχής που καλύπτει περίπου 20.000 εργαζομένους εκτός Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη και αρκετές τοπικές συμφωνίες της Νέας Υόρκης) επιτρέπουν «ρητά» στους εργαζόμενους να τιμήσουν τις νόμιμες πιέσεις. Προειδοποίηση? Οι εργοδότες μπορούν να «αντικαταστήσουν προσωρινά» τους εργαζομένους που αποφασίζουν να μην περάσουν αυτά τα όρια. Δεν μπορούν να σταματήσουν την εργασία τους εκτός εάν υπάρχουν «επιτακτικοί επιχειρηματικοί λόγοι» που δεν σχετίζονται με την απόφαση των εργαζομένων να απεργήσουν, υποστήριξε ο Loeb.

READ  Οι Spurs παίρνουν τον Victor Wembayama με το Νο. 1 στο ντραφτ του NBA 2023: Πώς ταιριάζει στο Σαν Αντόνιο

SAG-AFTRA: Σύλλογος Καλλιτεχνών Έδωσαν οδηγίες στα μέλη 30 Απριλίου για να «συνεχίσει τη δουλειά» σε οποιοδήποτε έργο σε παραγωγή κατά τη διάρκεια μιας πιθανής απεργίας της WGA. Εάν ένας ηθοποιός αποφασίσει να μην αναφερθεί σε μια δουλειά στην οποία είχε δεσμευτεί προηγουμένως, συνέχισε το συνδικάτο, «μπορεί να υποβληθείτε σε αθέτηση αξιώσεων συμβολαίου ή να απολυθείτε από τον παραγωγό». Το συνδικάτο ανέφερε τη ρήτρα «μη απεργία» και τις ατομικές συμβάσεις υπηρεσιών των εργαζομένων ως λόγους για την πρόταση. Για να υποστηρίξει τους συγγραφείς, το SAG-AFTRA συμβούλεψε τα μέλη να περπατήσουν στην ουρά ή να δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τις ώρες εκτός εργασίας (όπως τα μεσημεριανά διαλείμματα). Το σωματείο συνέστησε επίσης στα μέλη να μην αναλαμβάνουν συγγραφική εργασία που καλύπτεται από την WGA κατά τη διάρκεια της απεργίας: «Δεν πρέπει να γράφετε τίποτα από αυτό που γράφουν συνήθως οι απεργοί συγγραφείς της WGA», είπε η συντεχνία.

Teamsters Local 399: Το Los Angeles Local έχει επανειλημμένα πει στα μέλη ότι «Οι Teamsters δεν θα περάσουν τις γραμμές πικετοφορίας». Σε μια διαβούλευση Στάλθηκε στα μέλη την 1η Μαΐου, το συνδικάτο διευκρίνισε ότι εάν η WGA έκανε απεργία, τα μέλη του Local 399 δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στη γραμμή πικετοφορίας και ότι θα παρουσιαζόντουσαν στη δουλειά εάν δεν υπήρχε ουρά κατά την άφιξή τους στο χώρο εργασίας. Ωστόσο, το συνδικάτο είπε στα μέλη ότι εάν υπάρχει φυσική γραμμή, “προστατεύεστε εάν επιλέξετε να μην διασχίσετε καμία ενεργή γραμμή πικετοφορίας της WGA”, λόγω των διατάξεων σε πολλές συμβάσεις Teamsters που προστατεύουν τους εργαζόμενους από την πειθαρχία. Σεβαστείτε μια τέτοια γραμμή.

READ  Η παραγωγή του «Hacks» ανεστάλη για τη διάρκεια της απεργίας των συγγραφέων - Προθεσμία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *