Ford’s Tenn. το εργοστάσιο θα μπορούσε να παράγει 500.000 ηλεκτρικά pickup το χρόνο

STANTON, Tenn. — Η Ford ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το υπό κατασκευή εργοστάσιο συναρμολόγησης στο δυτικό Τενεσί θα μπορεί να κατασκευάζει έως και 500.000 ηλεκτρικά φορτηγά ετησίως με πλήρη απόδοση, μέρος της προσπάθειας της αυτοκινητοβιομηχανίας να παράγει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως μέχρι τα τέλη του 2026.

Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση καθώς παρείχε ενημερώσεις για το λεγόμενο έργο BlueOval City σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Ford, επικεφαλής του έργου, πολιτικοί και κάτοικοι που ζουν κοντά στην τεράστια τοποθεσία του Τενεσί.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Dearborn του Michigan ανακοίνωσε το έργο τον Σεπτέμβριο του 2021 που θα κατασκευάσει το εργοστάσιο φορτηγών και ένα εργοστάσιο μπαταριών σε 3.600 στρέμματα (1.460 εκτάρια) στο αγροτικό Stanton, που βρίσκεται στην κομητεία Haywood βορειοανατολικά του Μέμφις. Γνωστό ως Περιφερειακός Μεγασίτης του Μέμφις, η γη που ορίστηκε από το κράτος για βιομηχανική ανάπτυξη παρέμεινε αχρησιμοποίητη για χρόνια πριν εγκατασταθεί η Ford.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford και το εργοστάσιο μπαταριών που διαχειρίζεται η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια μπαταριών SK On, θα απασχολούν περίπου 6.000 άτομα με επένδυση περίπου 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η Ford.

Η κοινοπραξία θα κατασκευάσει επίσης εργοστάσια δύο μπαταριών στο Glendale του Κεντάκι, με επένδυση περίπου 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 10.800 θέσεις εργασίας και να μετατοπίσουν το μελλοντικό κατασκευαστικό αποτύπωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας προς το Νότο, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην πράσινη ενέργεια.

Η κατασκευή στο Τενεσί ξεκίνησε πέρυσι. Η Ford σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή μέχρι το 2025 και αυτό το χρονοδιάγραμμα παραμένει σε ισχύ, δήλωσαν αξιωματούχοι της εταιρείας

Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί περίπου κατά 50%, δήλωσε η Donna Langford, η επικεφαλής του έργου της Ford. Τα μέλη των μέσων ενημέρωσης που συμμετείχαν σε μια περιήγηση με λεωφορείο στον χώρο στη βροχή την Παρασκευή είδαν ατσάλινο σκελετούς των ογκωδών, μερικώς κατασκευασμένων κατασκευών που θα στεγάσουν το εργοστάσιο μπαταριών και το εργοστάσιο συναρμολόγησης φορτηγών. Μόλις ολοκληρωθεί, ο χώρος θα περιλαμβάνει επίσης έναν υποσταθμό Tennessee Valley Authority για να βοηθήσει στην τροφοδοσία των σταθμών και ένα Tennessee College of Applied Technology, όπου θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού.

READ  Το Κογκρέσο ψηφίζει για να αποτρέψει το κλείσιμο της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι το ηλεκτρικό φορτηγό δεύτερης γενιάς της είναι «με την κωδική ονομασία Project T3» και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, υποστήριξε την απλοποιημένη σχεδίαση και την τεχνολογία υψηλής ποιότητας του φορτηγού.

Η Ford δεν έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες του νέου φορτηγού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά παρουσίασε πολύχρωμα σχέδια από μαθητές του Τενεσί με προτάσεις για το σχέδιό του – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φορτηγών που θα πετούσαν.

Σε μια αναφορά στο γρήγορο και σκληρό πλοίο του Star Wars, ο Farley είπε ότι το νέο φορτηγό “θα είναι σαν το Millennium Falcon, με μια πίσω βεράντα συνδεδεμένη”.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο Farley αναγνώρισε ότι το εργοστάσιο φορτηγών στο Τενεσί θα ήταν το πιο φιλικό προς το περιβάλλον νέο εργοστάσιο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Ford.

«Ούτε καν κοντά», είπε ο Farley, προσθέτοντας αργότερα ότι «αυτή είναι μια νέα βιομηχανική επανάσταση σχετικά με την καθαρή, ουδέτερη παραγωγή άνθρακα».

Η Ford λέει ότι το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί για να είναι η πρώτη της πανεπιστημιούπολη κατασκευής οχημάτων με ουδέτερο άνθρακα. Θα έχει 30% μικρότερο αποτύπωμα γενικής συναρμολόγησης από τα παραδοσιακά εργοστάσια απλοποιώντας τα υποσυστήματα και μειώνοντας τον αριθμό των σταθμών στη γραμμή, είπε ο Farley.

«Συρρικνώσαμε το εργοστάσιο επειδή έχουμε λιγότερο κόσμο, έχουμε λιγότερους σταθμούς», είπε ο Farley.

Η Ford είπε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει την ανακτημένη ενέργεια από την τοποθεσία για να παρέχει θερμότητα χωρίς άνθρακα για το εργοστάσιο συναρμολόγησης και να εξοικονομήσει νερό μειώνοντας την εξάτμιση από τους πύργους ψύξης της τοποθεσίας.

Πριν από την προσγείωση του έργου της Ford, το Τενεσί είχε επενδύσει περισσότερα από 174 εκατομμύρια δολάρια στον αχρησιμοποίητο μεγασίτο του Μέμφις. Οι νομοθέτες του Τενεσί έχουν δεσμευτεί να δαπανήσουν σχεδόν 900 εκατομμύρια δολάρια για κρατικά κίνητρα, αναβαθμίσεις υποδομών και άλλα ως μέρος ενός σαρωτικού σχεδίου με τη Ford. Η συμφωνία περιελάμβανε κεφάλαια επιχορήγησης κεφαλαίου 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

READ  Παράξενο DNA που βρέθηκε στην έρημο προσφέρει μαθήματα για το κυνήγι ζωής στον Άρη

Η μίσθωση ουσιαστικά παραχωρεί τη γη στη Ford μέχρι τον Δεκέμβριο του 2051. Το ενοίκιο είναι $1 για ολόκληρη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Μερικές από τις αγροτικές κομητείες του Δυτικού Τενεσί που περιβάλλουν το εργοστάσιο ελπίζουν ότι θα βοηθήσει στην τόνωση των οικονομιών τους.

Με μια οικονομία βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στη γεωργία, η κομητεία Haywood είδε τον πληθυσμό της να συρρικνώνεται κατά 4,9% σε 17.864 άτομα από το 2010 έως το 2020, μια από τις 14 κομητείες που έχασαν πληθυσμό καθώς το Τενεσί αυξήθηκε συνολικά κατά 8,9%, σύμφωνα με στοιχεία απογραφής.

Το εργοστάσιο αναμένεται να φέρει τόσο μικρές όσο και μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και προμηθευτές για το εργοστάσιο, μεταξύ άλλων. Οι αξίες των ακινήτων θα μπορούσαν επίσης να αυξηθούν.

Οι ηγέτες της Ford έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν τις κοινότητες κοντά στο εργοστάσιο. Το Ford Motor Company Fund ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει χορηγήσει 17 επιχορηγήσεις από 75.000 $ έως 100.000 $ η καθεμία σε πυροσβεστικές υπηρεσίες, ομάδες προστασίας τεχνών και πάρκων, ένα κοινοτικό κέντρο, τοπικές κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς σε έξι κομητείες.

Το πρόγραμμα επιχορήγησης 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε 200 αιτήσεις, δήλωσε η Mary Culler, πρόεδρος του Ford Motor Company Fund.

«Αυτά είναι τα είδη λαϊκών, κεφαλαιουχικών έργων που αναζητούν αυτές οι πόλεις και οι δήμοι», είπε ο Culler.

Καθώς επιδιώκει να αναπτύξει το εργατικό δυναμικό της στο Τενεσί, η Ford είπε ότι έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων που θα υποστηρίζει την εκπαίδευση STEM σε σχολεία K-12, θα φέρει προηγμένη εκπαίδευση παραγωγής στα σχολεία και θα επεκτείνει τις ευκαιρίες πιστοποίησης, διπλής εγγραφής και πρακτικής άσκησης για μαθητές.

READ  Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται «αυστηρή παρακολούθηση» της βοήθειας

____

Ο συγγραφέας του AP Auto Tom Krisher συνέβαλε σε αυτήν την ιστορία από το Ντιτρόιτ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *