Lord of the Rings: Το Golem δεν είναι η προσωποποίηση του έπους του Tolkien

Ένα πράγμα που δεν μπορείτε να πείτε για τα ορκ του JRR Tolkien είναι ότι δεν έχουν προσωπικότητα. Το τυπικό ορκ της κοινής φαντασίας μπορεί να είναι ένα θλιβερό, θαμπό εξόγκωμα, αλλά για τον Τόλκιν ήταν ο κύριος τρόπος του να διοχετεύει χιούμορ σε σκοτεινές στιγμές. άρχοντας των δαχτυλιδιών. Οποιαδήποτε ομάδα ορκ θα έλεγε “το κρέας είναι στο μενού, αγόρια!” Δεν το φώναξε. Σε βιβλία, αλλά η τριλογία του Πίτερ Τζάκσον ήταν τέλεια.

Αυτό ήταν στο μυαλό μου όταν έπαιζα Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Γκόλουμ, η νέα δράση-περιπέτεια εμπνευσμένη από το LatR από την Daedalic Entertainment. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης Γκόλουμ, με αιχμαλώτισαν τα δαχτυλίδια του Σάουρον (κανόν), με βασάνισαν (κανόνα) και με πέταξαν στο σκλάβο του Μόρντορ (κανόνα, όχι σπόιλερ!). Ένα σκυμμένο και θωρακισμένο ορκ μου φώναξε – το Γκόλουμ – να φύγω από το δωμάτιό μου και να ακολουθήσω μια σειρά από σκλάβους σε ένα μαύρο σιδερένιο ασανσέρ. Είναι σε ένα μεγάλο πέτρινο και οδοντωτό μεταλλικό δωμάτιο, με μια τρομακτική γυναίκα στη μέση, που φωνάζει: “Το μάτι τα βλέπει όλα! Το μάτι τα ξέρει όλα!”

Αλλά μπορώ να σπρώξω το ραβδί ελέγχου προς τα εμπρός και να περπατήσω στα πόδια του μέχρι να με ευχαριστήσει. Θα αφήσει άλλο ένα NPC γάβγισμα – “Move Slave!” – και ξαναχτύπησε το χέρι του ακίνδυνα με το μοναδικό του animation. Αποκόμματα προσωπικότητας βρήκα τις πρώτες ώρες Γκόλουμ Κυρίως παρέχεται από τον εαυτό μου.

Εικόνα: Daedalic Entertainment/Negan

Στην πραγματικότητα, μπορούσα να περπατήσω ατελείωτα στα πόδια Οποιος Το NPC είναι στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου του τρομακτικού κοριτσιού. Τα ορκ είχαν μερικά επιπλέον γαβγίσματα για το πώς δεν μου επέτρεπαν να την πλησιάσω, αλλά τίποτα δεν με εμποδίζει πραγματικά να απομακρυνθώ. Μπορούσα να μπω σε οποιοδήποτε ορκ σε οποιαδήποτε γωνιά οποιουδήποτε δωματίου με πήγαινε το παιχνίδι. Μπορώ να πηδάω πάνω κάτω. Θα μπορούσα να το κάνω στον θηριομάστερ ορκ καθώς απείλησε να ταΐσει τα τέρατα του. Θα μπορούσα να το κάνω αυτό γιατί ο κύριος του ορυχείου με αποκάλεσε άχρηστο ανασκαφέα.

Το έκανα πολύ, και πήγαινα από το ένα δωμάτιο στο άλλο με ένα γκόλεμ γεμάτο ορκ, αναρωτιόμουν αν κάποιος θα ανταποκρινόταν στην κάπαρη μου. Κανείς δεν έκανε. Αντίθετα, έπρεπε να συντάξω αυτό που θα ονομάσω «αποστολές σκλάβων» και να κάνω αυτό που μου είπαν οι κράχτες του NPC.

Επιφανειακά, όλα αυτά είναι διαφορετικά, αλλά μηχανικά, όλα με προσκαλούν σε μια περιοχή που φαίνεται φανταχτερή αλλά στην πραγματικότητα έχει μόνο ένα μονοπάτι. Μερικές φορές έκλεβα από την περιοχή. Μερικές φορές ανέβαινα. Μερικές φορές έτρεξα ενάντια σε ένα χρονόμετρο. Αν έχανα ποτέ τα ίχνη της διαδρομής, θα μπορούσα να πατήσω ένα κουμπί σκανδάλης για να ενεργοποιήσω το “Gollum Sense”, το οποίο άλλαξε την κλίμακα του γκρι του κόσμου και, όπως το Daedalic, έδειχνε μερικά φωτεινά πορτοκαλί κουκούτσια να κινούνται προς την κατεύθυνση που επέλεξα. Έλλειψη εμπιστοσύνης στα περιβαλλοντικά σημάδια παιχνιδιού.

Τελικά, με ευσυνειδησία πήρα τον Γκόλουμ στο δωμάτιό του και πάτησα τον Χ για ύπνο, σκεπτόμενος ότι μετά από μια μέρα σκλαβιάς, σίγουρα μια σκηνή θα επιτάχυνε το παιχνίδι. Δυστυχώς, την επόμενη μέρα ξύπνησα και βρέθηκα στο ίδιο ασανσέρ (όχι τρομακτικό κορίτσι αυτή τη φορά) και στον ίδιο διάδρομο, για να κάνω περισσότερες δουλειές σκλάβων, με άλλους σκλάβους να με φτύνουν με μια σχάρα.

ο χρόνος μου Γκόλουμ Οι ταξιδιωτικές προκλήσεις χωρίζονται τακτοποιημένα σε ένα υπερσύνολο προσομοιώσεων πεζοπορίας (κυριολεκτικά σέρνεται) και επιλογών διαλόγου. Ο Daedalic προώθησε το παιχνίδι ως μια ευκαιρία να μπει κυριολεκτικά στο σπασμένο μυαλό ενός θύματος της σκληρότητας του Sauron. Από την εμπειρία μου περίπου δύο ωρών, υποψιάζομαι ότι η Daedalic χρησιμοποιεί τη δυναμική Smeagol/Gollum για πιο λεπτές επιλογές από τη μοναδική επιλογή που συνάντησα αργότερα.

Μια μικρή φωτιά καίει σε μια σκοτεινή σπηλιά και μια δέσμη φωτός από τον ουρανό, ο Γκόλουμ σε έναν επίπεδο βράχο.

Εικόνα: Daedalic Entertainment/Negan

Αλλά ακόμη και στις πιο συνηθισμένες, χαμηλού αντίκτυπου επιλογές διαλόγου που έχω δει, Γκόλουμ Η γραφή του Tolkien φαίνεται να βασίζεται σε μια περιγραφή των «προσωπικοτήτων» του Gollum που είναι ψευδής. Σε άρχοντας των δαχτυλιδιών, είναι το Gollum badass και ο Smeagol είναι ένα γλυκό έξυπνο παιδί που δεν κάνει κακό. Ο Smeagol είναι απλά μια παθητική και ξέφρενη φωνή, που κάθεται δίπλα στη βία και τη φρενίτιδα του Gollum. Ο Σαμ τον αποκάλεσε «σφενδόνι και κεντρί», άλλωστε όχι «ωραίος και βρωμερός».

Εύκολη απάντηση Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Γκόλουμ «Γιατί αστειεύεσαι για τον Γκόλουμ, από όλο τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;» Αγνοήστε το. Αλλά μπορεί κανείς να φανταστεί πολλούς τρόπους για να φτιάξει ένα υπέροχο βιντεοπαιχνίδι για το Gollum. Θα ήθελα τουλάχιστον να δω ένα ανόητο παιχνίδι ψαρέματος gollum για κινητό! το λατρεύω 100% Χωρίς τίτλο παιχνίδι πάπιαςΠεριπλανηθείτε με στυλ μέσα από τους βασικούς ρυθμούς του άρχοντας των δαχτυλιδιών. Θα ψάξω για στρατηγικές για ένα παιχνίδι «παζλ» που δημιουργεί καταστρώματα όπου παίζετε ενάντια σε χαμένα ορκ που περιπλανώνται στη λίμνη σας και τελικά το τελευταίο αφεντικό, αυτόν τον απατεώνα Bilbo Baggins.

Μια καλύτερη ερώτηση είναι: «Γιατί το έκανες; Αυτό είναι Ένα βιντεοπαιχνίδι για το Gollum;» Εάν πρόκειται να φτιάξετε ένα παιχνίδι προσομοίωσης για ένα κακό πλάσμα σε μια άθλια κατάσταση, πρέπει να έχει νόημα και βαθύ, ή πρέπει να είναι. Υπάρχει ο παράγοντας heeheehoohoo. Με βάση τα τρέιλερ και κάποιες συμβουλές για την ώρα έναρξης Γκόλουμ, ξέρω ότι το κατάστημα έχει gameplay στην άλλη πλευρά του Mordor. Αλλά η έλλειψη προσωπικότητας έχει ήδη επισφραγίσει την κατάρρευση του αρχείου αποθήκευσης μου (Doom, Drums in the Deep). Έχω ξαναδεί αυτά τα ορκ. Αυτό το Mordor το έχω ξαναδεί. Είναι μια έκδοση του Middle Earth που παίζεται εντελώς ίσια, αλλά βυθισμένη χωρίς δημιουργικότητα ή ευελιξία.

Δεν με φυλάκισαν τα ορκ. Φυλακίστηκα από ένα παιχνίδι που με απαιτούσε να βρω οκτώ ετικέτες σκύλων από οκτώ πτώματα σκλάβων κρυμμένα σε τούνελ προτού φτάσω στην περιοχή που δεν ήταν σκλάβος του παιχνιδιού. Η ανάμνηση των φραουλών μπορεί να έστειλε τον Φρόντο μέσω της Μόρντορ, αλλά μπορώ να απενεργοποιήσω το παιχνίδι.

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Γκόλουμ Κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου για Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One και Xbox Series X. Το παιχνίδι εξετάστηκε στο PS5 χρησιμοποιώντας έναν κωδικό λήψης πριν από την κυκλοφορία που παρέχεται από την Datalic Entertainment. Η Vox Media έχει μια συνεργαζόμενη εταιρεία. Αυτά δεν επηρεάζουν το εκδοτικό περιεχόμενο, ωστόσο η Vox Media ενδέχεται να λάβει προμήθειες για προϊόντα που αγοράζονται μέσω συνδέσμων συνεργατών. Μπορείτε να μάθετε Περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική δεοντολογίας του Polygon εδώ.

READ  Natalee Holloway: Ο Joran van der Sloot, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν τον έφηβο ζωντανό το 2005, εκδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *