Market Rally Rebounds: Dow Jones Futures

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones υποχώρησαν μετά από ώρες, μαζί με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και του Nasdaq. JP Morgan Chase (JPM), Citigroup και UnitedHealth ήταν οι μεγάλες εκθέσεις κερδών την Παρασκευή.
ΧΤο ράλι του χρηματιστηρίου ανέκαμψε έντονα μετά από μια άλλη βραδύτερη από την αναμενόμενη μέτρηση του πληθωρισμού, μαζί με την αύξηση των αιτήσεων για ανεργία. Οι σημαντικότεροι δείκτες ανέκαμψαν τις απώλειες της Τετάρτης ή περισσότερες. Ο S&P 500 έφτασε στο καλύτερό του επίπεδο εδώ και σχεδόν δύο μήνες, προσχωρώντας στον Dow Jones. Ο Nasdaq συνέχισε τη μονοήμερη συνεδρίασή του.

Οι κορυφαίες μετοχές είχαν ισχυρά κέρδη αλλά όχι πολλά σήματα αγοράς.

Ισχυρή συνεδρίαση είχαν οι μετοχές της Megacap. μήλο (AAPL), Amazon.com (AMZN), Google Parents γράμματα (Google), Meta πλατφόρμες (Μετα), Microsoft (MSFT) και οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν όλες περισσότερο από 2%. Η μετοχή της Google ανέκαμψε πάνω από ένα σημείο αγοράς. Οι μετοχές της Apple και της Microsoft ανέβηκαν σε ζώνες αγοράς. Tesla (D.S.L.A) και οι μετοχές της Amazon σημείωσαν ράλι προς τα κάτω που σχηματίστηκαν κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών. Η μετοχή της Meta έφτασε σε υψηλό 11 μηνών

Η Amazon ενώνει τη Microsoft και την Google στον τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε την Πέμπτη ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου και του cloud computing.

Η μετοχή της Meta βρίσκεται σε κίνηση IBD Leaderboard και swing trader. Η μετοχή MSFT είναι μεταξύ των μακροπρόθεσμων ηγετών της IBD.

Οι επενδυτές πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτή την άνθηση της αγοράς. Όμως τα έσοδα των μεγάλων τραπεζών είναι τεράστια.

Dow Jones Futures Σήμερα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow Jones υποχώρησαν 0,1% έναντι της εύλογης αξίας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 ήταν χαμηλότερα και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 υποχώρησαν 0,1%.

Αργά την Πέμπτη, Boeing (B.A) ανέφερε ένα ζήτημα ανταλλακτικών από έναν προμηθευτή και προειδοποίησε για χαμηλότερη παραγωγή και παραδόσεις 737 Max βραχυπρόθεσμα. Οι μετοχές της BA υποχώρησαν περισσότερο από 4%, επιβαρύνοντας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow Jones.

Θυμηθείτε ότι η δράση μιας νύχτας στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow και αλλού δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε πραγματικές συναλλαγές στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του χρηματιστηρίου.

Τραπεζικά έσοδα

JP Morgan, Citigroup (ντο) και Wells Fargo (WFC) με υπερπεριοχή Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες PNC (PNC) Όλες οι αναφορές είναι Παρασκευή πρωί.

Εν μέσω τραπεζικής κρίσης, οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για τους ισολογισμούς: καταθέσεις, δάνεια και άλλα. Θα τους ενδιαφέρει η καθοδήγηση τραπεζικών στελεχών.

Οι τραπεζικές καταθέσεις μειώθηκαν για 10 συνεχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία της Fed, αν και οι μικρότερες τράπεζες σημείωσαν ελαφρά άνοδο την τελευταία εβδομάδα. Τα νέα εβδομαδιαία στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα την Παρασκευή. Οι φόβοι για χρεοκοπία τραπεζών έχουν ξεθωριάσει, αλλά τα επιτόκια καταθέσεων —ειδικά στις μεγάλες τράπεζες— εξακολουθούν να είναι χαμηλά για τα κεφάλαια της χρηματαγοράς και τα βραχυπρόθεσμα γραμμάτια του Δημοσίου.

READ  Ιρακινός αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση σε στρατιωτική βάση που υποστηρίζεται από το Ιράν

Εάν οι τράπεζες αρχίσουν να πληρώνουν πολύ περισσότερα για καταθέσεις, τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια θα τεθούν υπό πίεση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μικρότερες τράπεζες, καθώς οι καταθέτες εξακολουθούν να αναζητούν ασφαλή καταφύγια σε μεγάλους γίγαντες που έχουν αποτύχει. Οι καταθέσεις χαμηλού και υψηλού κόστους επηρεάζουν τον δανεισμό και συνεπώς την οικονομία. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα τραπεζικά δάνεια έχουν αρχίσει να μειώνονται.

Σύμφωνα με πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στις 21-22 Μαρτίου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, το προσωπικό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σημείωσε «μικρή επιβράδυνση» αργότερα φέτος λόγω του στρες των τραπεζών.

Όλα αυτά εξηγούν γιατί η ευρύτερη αγορά θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα τραπεζικά αποτελέσματα και στα κέρδη της Παρασκευής.

Οι τραπεζικές μετοχές παρουσιάζουν σαφή καθυστέρηση. Η μετοχή της JPM σημείωσε άνοδο 0,4% την Πέμπτη, κυμαινόμενη πάνω από τη γραμμή των 200 ημερών αλλά κάτω από τη γραμμή 21 ημερών και πλέξιμο κάτω από τις 50 ημέρες. Η μετοχή της Citi είναι κάτω των 50 ημερών και 200 ​​ημερών. Η μετοχή της WFC παραμένει κάτω από αυτά τα βασικά επίπεδα, αλλά πρόσφατα ανέκτησε ένα σερί 21 ημερών.

Η μετοχή της PNC σημείωσε άνοδο 1,4% την Πέμπτη, αλλά αφού έφτασε στο χειρότερο επίπεδό της από τον Νοέμβριο του 2020.

Αρκετά μεγάλα κεφάλαια αναμένεται να καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων η τράπεζα της Αμερικής (BAC), Τσαρλς Σβάμπ (Μαύρος), Goldman Sachs (Γ.Σ) και Μόργκαν Στάνλεϋ (κυρία), καθώς και πολλές περιοχές και υπερπεριφέρειες.

Ενιαία έσοδα υγείας

Αναφορά πριν από το άνοιγμα, UnitedHealth Group (UNH) είναι μια εταιρεία Dow Jones όπως η JP Morgan.

Η UnitedHealth Revenue αρχίζει να λαμβάνει αποφάσεις για τους ασφαλιστές υγείας. Η μετοχή του UNH σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% στις 526,21 μονάδες την Πέμπτη, κινούμενος προς το σημείο αγοράς στις 558,20 μονάδες. Οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς τα ασφάλιστρα υγείας αναμένεται να αυξηθούν. Η μετοχή UNH έχει σημείο αγοράς 558,20, αλλά δεν απέχει πολύ από μια πιθανή είσοδο στη γραμμή τάσης. Μια παύση γύρω από τη γραμμή τάσης είναι ευπρόσδεκτη.

Η μετοχή του UNH επανέρχεται στους μακροπρόθεσμους ηγέτες


Γίνετε μέλος των ειδικών της IBD καθώς εξετάζουν μετοχές που θα μπορούσαν να είναι σε ράλι στο χρηματιστήριο στο IBD Live


Ράλι χρηματιστηρίου

Το ράλι του χρηματιστηρίου ανέκαμψε από την ύφεση της Τετάρτης, με τους σημαντικούς δείκτες να ενισχύονται κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης και να κλείνουν κοντά στα υψηλά εντός της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 1,1% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές την Πέμπτη. Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,3%. Ο σύνθετος Nasdaq σημείωσε άνοδο 2%. Ο Russell 2000 μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,3%.

READ  Ο Carlos Correa συμφώνησε σε συμβόλαιο 200 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Twins

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου υποχώρησαν 1,1% στα 82,16 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας από τα καλύτερα επίπεδά τους εδώ και σχεδόν πέντε μήνες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,45%.

ETF

Μεταξύ των αναπτυσσόμενων ETF, το καινοτόμο IBD 50 ETF (FFTYΆνοδος 1,55%. ETF διευρυμένου τομέα τεχνολογίας-λογισμικού iShares (IGVΟι μετοχές της ServiceNow και της MSFT αυξήθηκαν 1,9% με τους σημαντικούς παίκτες. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH0,8% βελτιώθηκε.

Αντικατοπτρίζοντας τις πιο κερδοσκοπικές μετοχές, το ARK Innovation ETF (ARKKαυξήθηκε 4% και το ARK Genomics ETF (ΑΡΚΓ) Το 5,6% των μετοχών της Tesla είναι η κυρίαρχη συμμετοχή στα ETF της Arc Invest.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) σημείωσε άνοδο 2,2%, με τις μετοχές της FCX να είναι σημαντικά υψηλότερες. Global X ETF Ανάπτυξης Υποδομών ΗΠΑ (πεζοδρόμιοσημείωσε άνοδο 0,3%. US Global Jets ETF (JETS) ώθησε 0,2% υψηλότερα. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHBσημείωσε άνοδο 0,4%. Energy Select SPDR ETF (XLE0,6% υψηλότερα και το Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV1,3% πάνω.

Επιλογή κεφαλαίων SPDR ETF (45Έκλεισε 0,9%. Η JPMorgan, η Wells Fargo και η Citigroup είναι όλες μεγάλες συμμετοχές XLF. SPDR S&P Regional Bank ETF (Δημιουργώ) έλαβε 1,5%. Το απόθεμα PNC είναι συστατικό KRE.


Πέντε καλύτερες κινεζικές μετοχές για παρακολούθηση τώρα


Ανάλυση ράλι αγοράς

Το χρηματιστήριο ανέκαμψε από την οπισθοδρόμηση της Τετάρτης με ακόμη ισχυρότερα κέρδη.

Ο Nasdaq ηγήθηκε την Πέμπτη. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας ανέκαμψε πάνω από το επίπεδο των 12.000. Είναι κοντά στο υψηλό της στις 31 Μαρτίου, ακριβώς πάνω από την κορυφή του 2023. Ο όγκος ήταν ελαφρώς υψηλότερος στο Nasdaq, δίνοντας στον τεχνολογικά βαρύ δείκτη μια ημέρα ράλι μετά από τρεις ημέρες παράδοσης στις προηγούμενες πέντε συνεδρίες.

Τα ισχυρά κέρδη στις υψηλότερες τιμές συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα για τον Nasdaq.

Ο όγκος του NYSE υποχώρησε έναντι της Τετάρτης. Ωστόσο, ο S&P 500 κορυφώθηκε στις αρχές Απριλίου, όχι από τα μέσα Φεβρουαρίου στα καλύτερά του από το 2023. Ο Dow Jones ανέκτησε το επίπεδο των 34.000 με υψηλό του 2023. Το Russell 2000 κινήθηκε πάνω από τη γραμμή των 21 ημερών, αλλά παραμένει κάτω από τις γραμμές των 50 ημερών και των 200 ημερών.

Οι νικητές κέρδισαν τους ηττημένους με σχεδόν 5-2 στο NYSE και το Nasdaq

Ωστόσο, παρά το μεγάλο εύρος και τα ισχυρά κέρδη τιμών των κύριων δεικτών, πολλές μετοχές δεν έδωσαν σήματα αγοράς.

Νότιος Χαλκός (SCCO) και Freeport McMorran (FCX) έδειξε θετική δραστηριότητα Υπηρεσία τώρα (Τώρα) φλερτάρει με ξέσπασμα. STMicroelectronics (STM), HubSpot (Κόμβοι) και Ιπτάμενο σύρμα (Φτερό) όλους τους πόντους αγοράς που εξαργυρώθηκαν.

READ  Ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην Ατλάντα, Deion Patterson, κατηγορήθηκε για φόνο και τέσσερις κατηγορίες για βαριά επίθεση

Invesco S&P 500 Equal Weight ETF (RSP) σημείωσε άνοδο 0,8%, ένα καλό κέρδος, αλλά σίγουρα υστερούσε σε σχέση με τον S&P 500. Και το RSP εξακολουθεί να είναι κάτω από την πτώση των 50 ημερών.

Οι μετοχές της Megacap είχαν υψηλές επιδόσεις την Πέμπτη και παραμένουν έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Η μετοχή της AMZN σημείωσε άνοδο 4,7% και ανέκτησε τη γραμμή των 50 ημερών. Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο 3,4%, ενώ η Meta κέρδισε 3%. Η μετοχή της Google σημείωσε άνοδο 2,7% καθώς ο τεχνολογικός τιτάνας έφτασε στην κορυφή της ζώνης αγοράς του. Η μετοχή της Tesla ανέκαμψε 3%, αλλά ήταν μια καλή μέρα για την εταιρεία EV, η οποία είναι κάτω από όλους τους κινητούς μέσους όρους της. Οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν με άνοδο 2,2%.

Η επίτευξη της κορυφής του 2023 θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για το ράλι της αγοράς. Στην ιδανική περίπτωση, με το RSP να κερδίζει κάποιο έδαφος στο SPY, το εύρος θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Οι αναφορές κερδών της Silver, ιδιαίτερα από την JP Morgan και άλλες τράπεζες, μπορούν να κινήσουν την ευρύτερη αγορά προς τα πάνω ή προς τα κάτω.


Χρονομετρήστε την αγορά με τη στρατηγική αγοράς ETF της IBD


Τι να κάνουμε τώρα

Η ενέργεια της Πέμπτης ήταν ένα θετικό βήμα για το ράλι του χρηματιστηρίου παρά τις σχετικά χαμηλές ευκαιρίες αγοράς.

Οι επενδυτές μπορούν σταδιακά να προσθέσουν έκθεση υποθέτοντας ότι οι τάσεις της αγοράς είναι υψηλότερες. Δεν θα περάσει πολύς καιρός που οι σημαντικοί δείκτες και οι κορυφαίες μετοχές θα υποστούν και πάλι ζημιά.

Η αγορά εξακολουθεί να είναι σε λοξή δομή, με κλάδους και μεμονωμένα ονόματα επιρρεπή σε μεγάλες διακυμάνσεις κατά καιρούς. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο με θέσεις σε κορυφαίες μετοχές από διαφορετικούς τομείς ή θέματα.

Να είστε έτοιμοι να κερδίσετε γρήγορα και να ελαχιστοποιήσετε τις ζημίες. Οι επενδυτές θα πρέπει πάντα να είναι ευέλικτοι, αλλά σίγουρα δεν είναι η ώρα να εγκλωβιστούν σε μια πτωτική ή πτωτική νοοτροπία.

Διαβάστε τη μεγάλη εικόνα κάθε μέρα για να μείνετε συντονισμένοι με την κατεύθυνση της αγοράς και τις κορυφαίες μετοχές και κλάδους.

Ακολουθήστε τον Ed Carson στο Twitter @IBD_ECarson Για ενημερώσεις στο χρηματιστήριο και πολλά άλλα.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

Γιατί αυτό το εργαλείο IBD κάνει εύκολη την αναζήτηση για τις καλύτερες μετοχές

Αποκτήστε την επόμενη μεγάλη επιτυχία σας με το MarketSmith

Οι καλύτερες μετοχές ανάπτυξης για αγορά και παρακολούθηση

IBD Digital: Ανοίξτε τις premium λίστες μετοχών, τα εργαλεία και την ανάλυση της IBD σήμερα

Tesla Vs. BYD: Διαγωνίζεστε για το στέμμα των γιγάντων των EV, αλλά ποια είναι η καλύτερη αγορά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *