Natalee Holloway: Ο Joran van der Sloot, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν τον έφηβο ζωντανό το 2005, εκδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

(CNN) – ο Ο βασικός ύποπτος Στην εξαφάνιση ενός Αμερικανού εφήβου το 2005 Natalee Holloway Αξιωματούχοι στο Περού δήλωσαν ότι θα εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει κατηγορίες εκβιασμού και απάτης, όπου ο Joran van der Sloot εκτίει ποινή για τη δολοφονία μιας Περουβιανής γυναίκας.

Η μητέρα του Χόλογουεϊ, υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ντάνιελ Μουράτ Ρομέρο, δήλωσε την Τετάρτη ότι «το Περού αποφάσισε να αποδεχτεί το αίτημα (του Βαν ντερ Σλόοτ) για προσωρινή παράδοση» για να διώξει τον Ρομέρο στις Ηνωμένες Πολιτείες για εκβιασμό και απάτη.

Ο Van der Sloot ήταν ένας από τους πρώτους που είδε τον Holloway ζωντανό στην Αρούμπα πριν από 13 χρόνια. Ξεχωριστά, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της 21χρονης Stephanie Flores στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στη Λίμα το 2012 και καταδικάστηκε σε 28 χρόνια φυλάκιση.

Ο Van der Sloot, ένας Ολλανδός υπήκοος, κατηγορήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για ομοσπονδιακές κατηγορίες εκβιασμού και απάτης μέσω εμβάσματος σε σχέση με συνωμοσία για την πώληση πληροφοριών. Σχετικά με τη θέση των λειψάνων του Holloway σε αντάλλαγμα 250.000 δολάρια, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η Beth Holloway, η μητέρα του αγνοούμενου 18χρονου, πλήρωσε 15.000 δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό του Van der Sloot στην Ολλανδία και του έδωσε άλλα 10.000 δολάρια αυτοπροσώπως μέσω δικηγόρου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Αφού έλαβε τα αρχικά 25.000 δολάρια, ο van der Sloot έδειξε σε έναν δικηγόρο, τον John Kelly, όπου φέρεται να ήταν κρυμμένα τα λείψανα της Natalee Holloway, αλλά το κατηγορητήριο λέει ότι οι πληροφορίες ήταν ψευδείς.

Το κατηγορητήριο επιδιώκει να διατάξει τον Van der Sloot να χάσει 25.100 $, συμπεριλαμβανομένων 100 $ που η Beth Holloway μετέφερε στον Van der Sloot για να τακτοποιήσει τον λογαριασμό της.

READ  Ζωντανά αποτελέσματα - NBC Chicago

Ο Holloway εθεάθη για τελευταία φορά τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Μαΐου 2005, να φεύγει από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αρούμπα με τον van der Sloot και δύο άλλους άνδρες.

Τρεις άνδρες – ο van der Sloot και τα αδέρφια Deepak και Satish Kalpo – συνελήφθησαν το 2005 και αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων. Ήταν Συνελήφθη και κατηγορήθηκε ξανά Το 2007, οι εισαγγελείς του Αρούμπαν δήλωσαν τότε ότι «ήταν ένοχος για την εκούσια ανθρωποκτονία της Natalee Holloway ή την πρόκληση μεγάλης σωματικής βλάβης στη Natalee Holloway, με αποτέλεσμα τον θάνατο».

Αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα, ένας κριτής Αρούμπαν Ο Van der Sloot διατάχθηκε να αφεθεί ελεύθερος, επικαλούμενη έλλειψη άμεσων αποδεικτικών στοιχείων ότι ο Holloway πέθανε από βίαιο έγκλημα ή ότι ο van der Sloot συμμετείχε σε ένα τέτοιο έγκλημα. Αδελφοί Κάλπο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το σώμα του Holloway δεν βρέθηκε ποτέ. Ένας δικαστής στην Αλαμπάμα υπέγραψε διάταγμα που τον κήρυξε νομικά νεκρό το 2012.

Η έκδοση του Van der Sloot από το Περού στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη, δήλωσε ο George Seymour, Διευθύνων Σύμβουλος της Patriot Strategies, που εκπροσωπεί την οικογένεια Holloway. Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Περού ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στο Περού μετά την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών εναντίον του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η αιτούσα χώρα πρέπει να κρατήσει τον κατηγορούμενο καθ’ όλη τη διάρκεια (διάρκεια) της διαδικασίας στην επικράτειά της», ανακοίνωσε το περουβιανό τμήμα δικαιοσύνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μόλις ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία εναντίον του (Van der Sloot), θα επιστραφεί αμέσως στις περουβιανές αρχές».

READ  Τιμές χονδρικής Ιαπωνίας, Bitcoin, Κίνα Covid, Πληθωρισμός ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν θα επιβεβαιώσει λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση του Van der Sloot, δήλωσε εκπρόσωπος του πρακτορείου, «όπως είναι μακροχρόνια πρακτική» σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η είδηση ​​για την επικείμενη επίσκεψη του van der Sloot στην Αμερική έφερε την πολυαναμενόμενη ανακούφιση στην οικογένεια του Holloway.

«Τον Μάιο του 2005 η 18χρονη κόρη μου, Natalee Holloway, ταξίδεψε από το Μπέρμιγχαμ στην Αρούμπα για να παρακολουθήσει την αποφοίτησή της στο γυμνάσιο και δεν την είδαν ποτέ», είπε η μητέρα Beth Holloway σε μια οικογενειακή δήλωση που δόθηκε την Τετάρτη.

«Είμαι ευλογημένος που έχω τη Νάταλι στη ζωή μου για 18 χρόνια και αυτόν τον μήνα, είμαι χωρίς αυτήν για ακριβώς 18 χρόνια», ανέφερε η δήλωση. «Θα ήταν 36 ετών τώρα. Ήταν ένα μακρύ και επίπονο ταξίδι, αλλά η επιμονή πολλών θα αποδώσει καρπούς. Μαζί θα αποδώσουμε δικαιοσύνη στη Νάταλι.

Γυμνάσιο Mountain Brook/Οικογένεια Holloway

Η Νάταλι Χόλογουεϊ ποζάρει για το πορτρέτο της τρίτης ηλικίας για την επετηρίδα του γυμνασίου Mountain Brook.

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι χαρακτήρισε την άμεση έκδοση του υπόπτου στη γενέτειρα του Χόλογουεϊ, το Μπέρμιγχαμ, «αξιοσημείωτη».

“Εγκληματίες σαν αυτήν είναι απατηλοί και σκληροί. Οι μαμάδες από την Αλαμπάμα όπως η Μπεθ Χόλογουεϊ είναι δυνατές”, είπε η Άιβι. Tweeted Πέμπτη. «Η αξιοθαύμαστη επιμονή του να αποδώσει δικαιοσύνη για τη Νάταλι τελικά αποδίδει καρπούς».

Το περουβιανό πρακτορείο ειδήσεων Andina ανέφερε ότι το Περού έχει συνάψει συνθήκη έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και συμφώνησε να εκδώσει τον van der Sloot μόνο αφού εκτίσει την ποινή του φόνου, πράγμα που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενδέχεται να πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2038.

READ  Πώς η πτώση του Roe έκανε τη Βόρεια Καρολίνα hot spot για τις αμβλώσεις

Η Beth Holloway ευχαρίστησε τον νέο πρόεδρο του Περού και τους υποστηρικτές που βρίσκονται κοντά.

«Στην Πρόεδρο Tina Bolavarte, τον Πρόεδρο του Περού, τον αγαπημένο λαό του Περού, την οικογένεια της Stephanie Flores, το FBI στο Μαϊάμι της Φλόριντα και το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα. John Q., ο επί χρόνια δικηγόρος μου που εργάστηκε ακούραστα σε αυτή την υπόθεση, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Περού και την Πρεσβεία του Περού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Kelly και ο George Seymour και ο Mark Wachtenheim των Patriot Strategies», είπε ο Thai.

Διόρθωση: Μια προηγούμενη εκδοχή αυτής της ιστορίας ανέφερε λανθασμένα ότι κανείς δεν είχε κατηγορηθεί για το θάνατο του Holloway.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *