Thompson: Το ΝΒΑ έχασε το σημείο με την τιμωρία του Draymond Green και αυτή είναι η απώλεια μας

ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ — Θα έπρεπε να είναι μια όμορφη επική βραδιά στο Chase Center. Οι οπαδοί στο Fever Pitch προσπαθούν να ξεπεράσουν τη ζέση των οπαδών του Σακραμέντο στους Αγώνες 1 και 2. Το E-40 είναι πίσω στο κτίριο. Μια απτή ένταση γεμίζει την αρένα πριν από την αιχμή. Οι υπερασπιστές της πρωταθλήτριας Γουόριορς αγωνίζονται για τη μετά τη σεζόν τους. στη φήμη τους. Για τη δυναστεία τους. Με τον τρόπο τους οι Kings –εξαιρετικοί, ξεκίνητοι Kings– θέλουν να σοκάρουν τον κόσμο και να ανακοινώσουν την άφιξή τους ως σοβαροί διεκδικητές.

Η ισχύς πέφτει μέσω της τηλεόρασης. Εκατομμύρια παρακολούθησαν, πιθανώς ένα ρεκόρ κοινού για μια σειρά πρώτου γύρου που παρήγαγε το καλύτερο κοινό έναρξης του πρωταθλήματος εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Αναπόφευκτα, ο Ντρέιμοντ Γκριν θα έρθει αντιμέτωπος με τον Τομάντας Σαμπόνις. Ο ηλεκτρισμός του μπάσκετ των πλέι οφ εκτοξεύτηκε κατευθείαν στα νεύρα.

Αλλά το ΝΒΑ δεν το θέλει αυτό. Δεν φτάνει πάντως. Δεν είναι παρά πρόθυμοι να μπουν στην πολιτική τιμή.

Σε συνέντευξή του στην Malika Andrews του ESPN, ο πρόεδρος των επιχειρήσεων μπάσκετ του NBA, Joe Dumars, αποκάλυψε. Λόγος απόφασης αναστολής Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε ένα τρίποντο για το παιχνίδι 3 της σειράς πρώτου γύρου της Δυτικής Διάσκεψης της Πέμπτης. Η ίδια η πράξη, μετά η πράσινη συμπεριφορά -«επιβλαβής συμπεριφορά» την αποκάλεσε- και ήταν πάλι εγκληματίας.

“Σκεφτόμαστε ως σύνολο”, είπε ο Dumars στο “NBA Today”, “παίρνετε αυτά τα τρία πράγματα και εκεί θα προσγειωθείτε με αναστολή. Αν τα διαλύσετε, ίσως όχι.”

Οπότε η αναστολή δεν οφείλεται μόνο στο ότι πάτησε το στήθος του Sabonis στο Game 2. Χωρίς αμφιβολία, θα μπορούσε να ήταν. Αν μόνο ο ποδοσφαιριστής του ΝΒΑ ή ο Σαμπόνις ήταν πολύ τραυματισμένος για να παίξει την Πέμπτη για να άξιζε τιμωρία, αυτή η απόφαση θα είχε ληφθεί νωρίτερα. Αυτή η θέση δεν απαιτεί τη συζήτηση που είπε ο Dumars ότι έλαβε χώρα όλη την Τρίτη.

Αλλά είναι δύσκολο να ακολουθήσεις αυτή τη σκληρή γραμμή όταν ο Sabonis είναι το έναυσμα. Αυτή δεν είναι μια κατάσταση που δημιουργήθηκε από τους Πράσινους Οπουδήποτε. Προκλήθηκε κατάλληλα. Ο Ντούμαρς είπε ότι το ΝΒΑ ήταν ικανοποιημένο με την απευθείας ποινή που δόθηκε στον Σαμπόνις από τους διαιτητές για τεχνικό σφάλμα. Αν επρόκειτο για το χτύπημα του Γκριν, σίγουρα ήταν ικανοποιημένοι με την τιμωρία που του έδωσαν οι εκπρόσωποί του και στο γήπεδο: ένα κραυγαλέο 2 φάουλ και αποβολή από ένα παιχνίδι που τελικά έχασαν οι Warriors.

READ  9 νοσηλεύονται μετά από πυροβολισμούς στην Ημέρα Μνήμης στην παραλία του Χόλιγουντ Μπρόντγουεϊ - NBC 6 Νότια Φλόριντα

Όμως η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάρτηση ήταν οι ατάκες που ακολούθησαν. Τρέχει στο κεντρικό γήπεδο και παρακαλεί τους οπαδούς του Σακραμέντο να επευφημήσουν. Στη συνέχεια στάθηκε σε μια καρέκλα και φώναξε περισσότερο, πετώντας εκρηκτικά στα πουλιά, με αποτέλεσμα το πλήθος να αναποδογυρίσει. Αργότερα, ο σεβασμός μπήκε στο πλαίσιο της πολιτικής. Αφορά ιδέες διακόσμησης και επαγγελματισμού.

Τελικά, το ΝΒΑ άρχισε να αντιπαθεί τον τρόπο λειτουργίας του Γκριν.

Είναι πολύ δυνατός. Πολύ γενναίος. Πολύ επιθετικό. Πολύ επιδεικτικό. Πολύ ενοχλητικό. Πολλή περηφάνια. Όχι πολύ απολογητικός για το ότι είμαι υπερβολικός. Ένας μετανιωμένος Γκριν, ο οποίος πήρε το μικρόφωνο και εξέφρασε τα αισθήματα ντροπής του μετά το περιστατικό, αναφέρθηκε ότι έπαιζε στο παιχνίδι 3.

Πήγαινε βαθύτερα

Kings-Warriors: Διάσπαρτες παρατηρήσεις που οδηγούν σε ένα μεγάλο παιχνίδι 3

Είναι ένα παράδειγμα του ΝΒΑ να παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά ή, ίσως χειρότερα, να αγνοεί τους οπαδούς που το κάνουν.

Ο κόσμος πιστεύει πραγματικά ότι είναι μια δικαστική αίθουσα, έτσι δεν είναι; Όλο το soapboxing, οι κρίσεις χαρακτήρων και τα μαργαριτάρια. Προηγούμενες υποθέσεις και πρόσωπα που αποκαλύπτουν αποδεικτικά στοιχεία. Ακόμη και η γλώσσα του Dumars – «επαναλαμβανόμενος παραβάτης» και «επιβλαβής συμπεριφορά» – είναι νομική ορολογία. Το Green σίγουρα θα κριθεί από το δικαστήριο της κοινής γνώμης. Δεν είναι ένας ταπεινός και ευγενικός κατηγορούμενος.

Δεν υπάρχει άμυνα για προσβολές προσωπικότητας, και οι Warriors δεν έβαλαν μία την Τετάρτη. Ο Μπομπ Μάγιερς, ο πρόεδρος των επιχειρήσεων μπάσκετ των Γουόριορς, δεν έδωσε ούτε μια συναισθηματική έκκληση ούτε μια εγκάρδια εξήγηση. Δεν υπήρχε οργή στο τέλος του πρωταθλήματος. Ο πράσινος δεν έχει απόγνωση. Δεν υπάρχει ούτε ισχυρή υποστήριξη ούτε έντονη καταδίκη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ο Myers, ειδικός όπως και να είναι, έπλεξε ερωτήσεις και βομβαρδιστικές απαντήσεις, φροντίζοντας να μην πει πολλά. Και η πάπια του ήταν για λογαριασμό του franchise.

«Είμαστε εδώ στο παρελθόν», είπε ο Myers. «Μόλις παρθούν αυτές οι αποφάσεις, δεν υπάρχει εφετείο. Τελείωσε, μπορείς να αντιδράσεις όπως θέλεις, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν έπαιξε.

READ  Η SVB Financial Group ξεκινά την προστασία της αξίας του Κεφαλαίου 11

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Ξέρουν ποιος είναι ο Γκριν και πόσο εκτός ελέγχου είναι. Ξέρουν ότι αυτό είναι το τίμημα της οδήγησης μαζί του. Και το καταλαβαίνουν: πολλοί άνθρωποι δεν τον συμπαθούν. Μερικές φορές, δεν είναι ο εαυτός τους. Αναμφίβολα συμφωνούν με το ΝΒΑ και θέλουν να μειώσουν τους τόνους του πράσινου σε ιδιαίτερα εύφλεκτες στιγμές. Θέλουν, επίσης, να καθοδηγείται περισσότερο από την ταπεινοφροσύνη στα παρασκήνια, όχι από τις δόξες που τον θολώνουν στο γήπεδο.

“Είναι μια δύναμη. Ο τύπος είναι μια δύναμη”, είπε ο Myers. “Αλλά θα σας πει ότι έκανε λάθος. Δεν μπορώ να κρυφτώ από αυτούς. Είναι όλοι εκεί έξω για να τους παρακολουθήσουν. Έχει καλή καρδιά. Αυτός το έκανε. Ξέρω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αλάνθαστος. Οχι εγώ. κανείς δεν είναι εδώ. … Πολύπλοκος τύπος, σίγουρα.”

Βλέπουν όμως την πλήρη αξία του πρασίνου. Απολαμβάνουν επίσης τα οφέλη που έχει προσφέρει. Είναι μέρος του πακέτου. Το αποδέχονται. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχθούν την απόφαση του NBA και το τίμημα των πράσινων μέτρων.

Μερικές φορές, καταλήγουν σε αυτές τις στιγμές, αλλάζοντας τη σειρά τους και δίνουν συνεντεύξεις τύπου για να εξηγήσουν. Μερικές φορές, καταλήγουν να σηκώνουν ένα τρόπαιο.

«Και πάλι, είναι εκτός ελέγχου μας», είπε ο Steve Kerr. “Ο Ντρέιμοντ είναι απίστευτα ανταγωνιστικός και παθιασμένος και άγριος, και μας βοήθησε να κερδίσουμε τέσσερα πρωταθλήματα. Το έχω πει πολλές φορές, δεν θα είχαμε πρωτάθλημα χωρίς τον Ντρέιμοντ Γκριν. Αυτή είναι η αλήθεια. Άρα έχει ξεπεράσει τα όρια με τα χρόνια. Και αυτό είναι μέρος του. Θα παλέψουμε για τον Ντρέιμοντ. Πάμε, ας πάμε σε πόλεμο μαζί του κάθε μέρα της εβδομάδας.

«Το να κερδίζεις είναι μπερδεμένο αν θέλεις να είσαι ειλικρινής», πρόσθεσε ο Myers.

Πήγαινε βαθύτερα

Γιατί το ΝΒΑ ανέστειλε τον Ντρέιμοντ Γκριν; Είναι ιδιωτικό τώρα

Το πράσινο πρέπει να τιμωρείται όταν παραβιάζονται οι κανόνες. Και αυτος Θα δυσκολευτείτε να βρείτε έναν παίκτη που να τιμωρείται περισσότερο από τους πράσινους. Το μεγαλύτερο κόστος του ήταν οι Τελικοί του ΝΒΑ που έχασαν το 2016 μετά την αναστολή για το παιχνίδι 5. Τον έδιωξαν. Τακτοποιεί τεχνικά σφάλματα. Πληρώνει το πρόστιμο. Η φήμη του είναι κατοχυρωμένη. Είναι αυτός που είναι. Του δουλεύει περισσότερο παρά όχι. Μη διστάσετε να τον αγαπήσετε ή να τον μισήσετε. Αλλά αυτή η στροφή για να είναι διαφορετικός, να χωρέσει σε ένα καλούπι, φαίνεται να μειώνει τον τελικό στόχο του πρωταθλήματος.

READ  Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ψέματα για τα κόμματα lockdown, λέει η έκθεση του Κοινοβουλίου «Partigate».

Αυτό που το ΝΒΑ έχει χάσει τα μάτια του σε αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση είναι ότι ο Γκριν είναι ένας χαρακτήρας σε εξαιρετική παραγωγή, ένας πρόθυμος και εξαιρετικός κακός. Το ΝΒΑ τους είχε στο παρελθόν. Μέρος της έκπληξης της αναστολής του Dumars ήταν ότι έπαιξε με έναν από αυτούς στο Bill Laimbeer. Ολόκληρη η ομάδα του φορούσε μαύρα καπέλα. ΠράγματιΚαι θρύλοι υπάρχουν εξαιτίας του.

Αυτοί οι τύποι γίνονται θρυλικές φιγούρες εξαιτίας όσων προσθέτουν στην ιστορία. Το θέμα είναι ότι είναι δυσάρεστα. Το θέμα είναι να έχεις κάποιον να ρίξεις εναντίον του. Το ΝΒΑ είναι χτισμένο σε αγώνες και δράματα. Είναι στο TNT που ξέρουν το δράμα. Είναι ένα παιχνίδι.

Το πράσινο εκτοξεύεται για τη σφραγίδα. Η ομάδα του έχασε το παιχνίδι 2 επειδή δεν ήταν στο γήπεδο. Και έχει δύο κραυγαλέους πόντους φάουλ, δύο μακριά από άλλη τιμωρία. Αλλά ακόμα Αυτό είναι Οι γελοιότητες του Γκριν ανεστάλησαν γιατί δεν τους άρεσε. Γιατί τον έβλεπαν ως μια πράξη που αψηφούσε τον πολιτισμό.

Τι γίνεται όμως αν επιλέξουν να το δουν διαφορετικά; Το βρήκαν αστείο και έγειραν σε αυτό, όπως πολλοί. Τιμωρήστε τον για το λάθος του και αφήστε τον να φύγει. Αν του βάλουν πρόστιμο για τις πράξεις του μετά τη σφραγίδα –πέρα από την αποβολή– ποιος θα υποφέρει πραγματικά;

Φυσικά, ορισμένοι θαυμαστές θα κλαίνε ποτάμια, θα μπουν στα social media απογοητευμένοι και θα θρηνήσουν για την πτώση της ανθρωπότητας. Αλλά στη συνέχεια μπορούν να συντονιστούν απευθείας στο παιχνίδι 3 και να δουν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ακριβώς όπως έκαναν οι άνθρωποι με τους Πίστονς και τους Μπουλς στα 90s.

Αντίθετα, το ΝΒΑ το είδε ως «επιβλαβές» και δυνητικά θυσίασε ένα απίστευτο σερί. Είναι το πρωτάθλημα τους. Το κάλεσμά τους. Η απώλεια μας.

(Φωτογραφία: Loren Elliott/Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *