Δεκάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ έπληξαν την αεροπορική βάση Meron στα βόρεια κατεχόμενα εδάφη.

Μαχητές του λιβανικού κινήματος κατά της Χεζμπολάχ έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιχειρήσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων, εκτοξεύοντας δεκάδες ρουκέτες από το νότιο Λίβανο προς συνοριακές περιοχές στο βόρειο τμήμα των κατεχόμενων εδαφών το 1948.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen του Λιβάνου ανέφερε ότι δεκάδες ρουκέτες Katyusha εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στην αεροπορική βάση Meron το Σάββατο σε αντίποινα για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές στα χωριά Khousa και Markaba και στην πόλη Sarbin στο νότιο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια μεγάλη τοποθεσία ραντάρ μέσα σε μια στρατιωτική βάση υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της Χεζμπολάχ.

Ένα βαρύ μπαράζ βλημάτων εκτοξεύτηκε επίσης σε οικισμούς στην περιοχή Mount Meron της Άνω Γαλιλαίας, συμπεριλαμβανομένων των Safsoba, Hagnos, Kafar Hosh και Bar Yoha.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Σεΐχης Ναΐμ Κασίμ, δήλωσε ότι η υποστήριξη της Χεζμπολάχ στη Λωρίδα της Γάζας απέτρεψε τις ισραηλινές στρατιωτικές συνωμοσίες εναντίον των παλαιστινιακών εδαφών και του νότιου Λιβάνου.

«Όσοι αποτυγχάνουν να σκεφτούν το μέλλον αγνοούν τον Σιωνιστή εχθρό και δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα γεγονότα ότι η υποστήριξή τους θα αποφέρει οφέλη πέρα ​​από την αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και την ασφάλεια του Λιβάνου. Η υποστήριξή τους θα δημιουργήσει μια αποτρεπτική δύναμη πλήρους κλίμακας εναντίον του Ισραήλ που θα το εμποδίσει να περάσει τις κόκκινες γραμμές», υπογράμμισε ο Σεΐχης Κασίμ.

Είπε ότι τα σχέδια που υποβάλλονται για την ειρήνη στα ασταθή σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και των κατεχομένων από το Ισραήλ εδάφη θα ήταν αποτελεσματικά εάν εξασφάλιζαν πλήρη κατάπαυση του πυρός και τερματισμό των καθημερινών διασυνοριακών πυρών.

READ  Πότε πρέπει οι γυναίκες να κάνουν τακτικά μαστογραφία; Σε ηλικία 40 ετών, λέει το US Panel Now.

«Όποιος αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός στο νότιο Λίβανο για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του Ισραήλ, δίνει στο καθεστώς την ευκαιρία να αυξήσει την επιθετικότητά του κατά της Γάζας», είπε ο Σεΐχης Κασίμ.

Το ισραηλινό καθεστώς έχει επιτεθεί επανειλημμένα στο νότιο Λίβανο από τις 7 Οκτωβρίου. Από την έναρξη ενός γενοκτονικού πολέμου στη Γάζα, τουλάχιστον 34.388 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά.

Σε απάντηση, η Χεζμπολάχ εξαπολύει καθημερινές επιθέσεις με ρουκέτες σε ισραηλινές θέσεις.

Τουλάχιστον 380 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 72 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στα σύνορα του Λιβάνου.

Οι μάχες ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα των κατεχόμενων εδαφών, εν μέσω ρουκετών και βομβαρδισμών από τη Χεζμπολάχ και τις παλαιστινιακές ομάδες.

Η Χεζμπολάχ έχει ήδη εμπλακεί σε δύο ισραηλινούς πολέμους εναντίον του Λιβάνου το 2000 και το 2006. Η αντιπολίτευση ανάγκασε το καθεστώς να υποχωρήσει και στις δύο συγκρούσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *