Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε 4 πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ

Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Northeastern University, Arizona State University, Indiana University και Washington University στο St. Louis το Σάββατο, σύμφωνα με αξιωματούχους, καθώς τα κολέγια σε όλη τη χώρα αγωνίζονται να καταπνίξουν ένα αυξανόμενο κύμα φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων και καταυλισμών στην πανεπιστημιούπολη. .

Περισσότεροι από 700 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ από τις 18 Απριλίου, όταν το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης εκκαθάρισε έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες σε πολλές περιπτώσεις έχουν αθωωθεί.

Στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, περισσότεροι από 80 άνθρωποι συνελήφθησαν και η πανεπιστημιούπολη κλειδώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ανέφεραν αξιωματούχοι του πανεπιστημίου σε δήλωση, προσθέτοντας ότι η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης εξακολουθεί να επεξεργάζεται τις συλλήψεις. Η Τζιλ Στάιν, η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, μαζί με τον διευθυντή της εκστρατείας της και ένα άλλο στέλεχος, δήλωσε εκπρόσωπος της εκστρατείας.

Νωρίτερα, στη βορειοανατολική Βοστώνη, οι διαδηλωτές δημιούργησαν έναν καταυλισμό στην πλατεία της εκατονταετηρίδας της πανεπιστημιούπολης αυτή την εβδομάδα, προσελκύοντας περισσότερους από 100 υποστηρικτές. Η διοίκηση ζήτησε από τους διαδηλωτές να φύγουν, αλλά πολλοί φοιτητές δεν το έκαναν.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικοί της Πολιτείας της Μασαχουσέτης έφτασαν στον καταυλισμό και άρχισαν να συλλαμβάνουν διαδηλωτές, τοποθετώντας τους χειροπέδες με φερμουάρ και κατεβάζοντας πολλές σκηνές. Είπε ότι έχουμε συλλάβει 102 άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. Δεν ήταν σαφές πόσοι από τους συλληφθέντες ήταν φοιτητές, αλλά το πανεπιστήμιο είπε ότι οι φοιτητές που έδειξαν πανεπιστημιακές ταυτότητες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μια εκπρόσωπος του βορειοανατολικού στρατού, η Ρενάτα Νιούλ, είπε ότι η διαδήλωση «διεισδύθηκε από επαγγελματίες διοργανωτές» και ότι «η χρήση σκληρών αντισημιτικών συκοφαντιών, συμπεριλαμβανομένου του «σκότωσε τους Εβραίους», ξεπέρασε τα όρια».

Οι αντίπαλοι αρνήθηκαν και τους δύο ισχυρισμούς και ο Α Το βίντεο φάνηκε να δείχνει Ένας φιλο-ισραηλινός αντιδιαδηλωτής χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος της κριτικής του για τις φωνές των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών. Απαντώντας στο βίντεο, η κα. Ο Niull στάθηκε στα αρχικά σχόλιά του, λέγοντας ότι «οποιαδήποτε πρόταση ότι τα μισαλλόδοξα, φανατικά σχόλια είναι μερικές φορές αποδεκτά ανάλογα με το πλαίσιο είναι κατακριτέα».

READ  ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν πλάνα από ψεύτικες κούπες Τραμπ αντί για την πραγματική

Αφού η αστυνομία απομάκρυνε τους διαδηλωτές από τον καταυλισμό, τους πέρασε χειροπέδες και τους έφερε σε ένα κοντινό κτίριο, κινήθηκαν για να αποκλείσουν ένα κοντινό δρομάκι όπου ήταν σταθμευμένα αστυνομικά οχήματα. Επευφημούσαν καθώς ένας από τους συλληφθέντες διαδηλωτές —φορώντας ένα φούτερ της Βορειοανατολικής Αμερικής— κυμάτισε μέσα από τα παράθυρα του κτιρίου με μπράτσα δεμένα με φερμουάρ.

Η Alina Caudle, δευτεροετής φοιτήτρια στο Northeastern University, επανέλαβε τα αιτήματα των διαδηλωτών να αποκαλύψει τις επενδύσεις του και να αποχωρήσει από εταιρείες που οι διαδηλωτές θεωρούν ότι υποστηρίζουν τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

«Θέλουμε να αποσύρουν τα χρήματά μας που πληρώνουμε για την εκπαίδευσή μας», είπε η κα Caudill. «Η διοίκηση μας δεν μας ακούει».

Η πλειονότητα των μαθητών στην κατασκήνωση ήταν βορειοανατολικοί μαθητές και ένας μεγάλος αριθμός Εβραίων μαθητών και δασκάλων υποστήριξε τη διαμαρτυρία, είπε η κ. Cautle.

Μέχρι τις 11 το πρωί του Σαββάτου, οι περισσότεροι καταυλισμοί είχαν εκκαθαριστεί. Μια μεταφορική εταιρεία εισήχθη για να φορτώσει τις σκηνές, τα σνακ και άλλες προμήθειες που ήταν διάσπαρτες στους χώρους.

Η μαζική σύλληψη στα βορειοανατολικά ήταν η δεύτερη νωρίς το πρωί καταστολή διαδηλωτών στην πανεπιστημιούπολη της Βοστώνης μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Το πρωί της Πέμπτης, αστυνομικοί της Βοστώνης συνέλαβαν 118 άτομα στο Emerson College καθώς οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να μετακινηθούν και έστησαν οδοφράγματα.

2.500 μίλια μακριά, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, η σχολική αστυνομία συνέλαβε 69 άτομα νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Το σχολείο είπε ότι οι διαδηλωτές δημιούργησαν στρατόπεδο και η ομάδα έλαβε επανειλημμένα οδηγίες να διαλυθεί.

«Καθώς το πανεπιστήμιο συνεχίζει να είναι ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει την ελευθερία του λόγου, η πρώτη προτεραιότητα της ASU είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον που να υποστηρίζει τη διδασκαλία και τη μάθηση», ανέφεραν σε δήλωση αξιωματούχοι του σχολείου.

READ  Η ιταλική Eni υπέγραψε συμφωνία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το φυσικό αέριο της Λιβύης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μελόνι στην Τρίπολη

Τρία άτομα που συμμετείχαν στη διαδήλωση της Παρασκευής συνελήφθησαν στο σχολείο, δήλωσαν αξιωματούχοι είπε.

Στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον, η πανεπιστημιακή αστυνομία συνέλαβε 33 άτομα σε καταυλισμό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης και της πολιτείας συνέλαβε 23 ακόμη διαδηλωτές το Σάββατο. «Μια ομάδα έστησε μεγάλο αριθμό σκηνών και στέγαστρα το βράδυ της Παρασκευής με σκοπό να καταλάβουν τους χώρους του πανεπιστημίου επ' αόριστον», δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν χρησιμοποιήσει διάφορες τακτικές για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα. Κάποιοι υποχώρησαν και προσπάθησαν να εκτονώσουν τις εντάσεις, ενώ σε άλλα κολέγια, όπως το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο Emory, η αστυνομία έσπευσε να διαλύσει καταυλισμούς και να συλλάβει φοιτητές και καθηγητές.

Σε ορισμένες διαδηλώσεις, υπήρξαν ορισμένες αναφορές για τραυματισμούς, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, οι συλλήψεις ήταν ειρηνικές και οι διαδηλωτές συχνά παραδίδονταν πρόθυμα όταν οι αρχές προχωρούσαν.

Το Σάββατο, φάνηκε να υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις, αν και δεν έγιναν όλες οι συλλήψεις. Στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, περισσότεροι από δώδεκα αστυνομικοί στην πανεπιστημιούπολη ήταν τοποθετημένοι με οδοφράγματα, περισσότεροι από 100 διαδηλωτές βρίσκονταν σε έναν καταυλισμό και περίπου δώδεκα διαδηλωτές υπέρ του Ισραήλ βρίσκονταν σε μια βόλτα στην πανεπιστημιούπολη.

Σε όλη τη χώρα, στο Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνια στο Humboldt, αξιωματικοί ήταν τοποθετημένοι σε όλη την κλειστή πλέον πανεπιστημιούπολη, αφού διαδηλωτές κατέλαβαν δύο κτίρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Περίπου τρεις δωδεκάδες διαδηλωτές βρίσκονταν μέσα σε έναν καταυλισμό.

Πέρα από τις συλλήψεις, τα σχολεία χρησιμοποιούν άλλα μέτρα για να ασκήσουν πίεση. Στο Χάρβαρντ, η πρόσβαση στο ιστορικό Harvard Yard του είναι περιορισμένη, επιτρέποντας μόνο σε όσους επιδεικνύουν ταυτότητα πανεπιστημίου. Το πανεπιστήμιο ανέστειλε επίσης μια φιλοπαλαιστινιακή ομάδα, αλλά η ομάδα και οι υποστηρικτές της δημιούργησαν ένα στρατόπεδο στην αυλή.

READ  Ο Μπάιντεν παραμένει σίγουρος για το ανώτατο όριο του χρέους, προειδοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών για χρεοκοπία στις 5 Ιουνίου

Το Σάββατο, ο κοσμήτορας των φοιτητών του Χάρβαρντ έστειλε ένα email στο φοιτητικό σώμα προειδοποιώντας ότι όποιος συμμετέχει στην κατασκήνωση θα αντιμετωπίσει πειθαρχία. Όμως δεν υπήρχε κανένα σημάδι αστυνομικής δράσης.

Στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, η φοιτητική εφημερίδα, Cornell Daily Sun, τέσσερις μαθητές που συνδέονται με έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη έχουν αποκλειστεί από το σχολείο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Οι αξιωματούχοι του Cornell επιβεβαίωσαν ότι είχαν εκδοθεί οι αναστολές, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν έναν αριθμό.

Σε μια δήλωση το απόγευμα του Σαββάτου, ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου για τις πανεπιστημιακές σχέσεις, Joel M. Η Malina είπε ότι το σχολείο ζήτησε από τους διαδηλωτές να μετακινηθούν σε μια περιοχή όπου “ο θόρυβος δεν θα ενοχλούσε τα μαθήματα” και οι άνθρωποι θα μπορούσαν εύκολα να αποφύγουν τον καταυλισμό. Αλλά αυτή η ευκαιρία απορρίφθηκε, είπε.

Κύριος. Η Malina είπε επίσης ότι το πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να εκδώσει πρόσθετες αναστολές, “συστάσεις προς το HR για τους συμμετέχοντες στους εργαζόμενους”.

Ο φοιτητής Νικ Γουίλσον, ο οποίος είπε ότι ήταν μεταξύ εκείνων που τέθηκαν σε αναστολή, είπε σε μια δήλωση Δοκίμιο γνώμης Η Cornell Daily Sun ανέφερε ότι αυτός και άλλοι είχαν αποσυρθεί από τα τρέχοντα μαθήματα και δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη. Ωστόσο, έγραψε, «με έναν περίεργο τρόπο» η αναστολή του έδωσε ελπίδα. Με το σκεπτικό του, ιδρύματα όπως ο Cornell δεν θα είχαν αναστείλει τον ίδιο και άλλους «αν φοβούνταν πραγματικά ότι το κίνημά μας θα μπορούσε να πετύχει».

Χαλίνα Μπένετ, Άντριου Σπίλμαν, Τζόναθαν Βολφ Και Τζόελ Βόλφραμ Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *