Η δοκιμή της Google Antitrust ολοκληρώνεται με τα τελικά επιχειρήματα

Η μεγαλύτερη πρόκληση της Αμερικής για την τεράστια δύναμη των σημερινών τεχνολογικών κολοσσών έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι εισαγγελείς της πολιτείας και η Google θα παραδώσουν τα τελικά επιχειρήματά τους στην υπόθεση που διαρκεί ένα χρόνο — US et al. v. Google — σχετικά με το εάν ο τεχνολογικός γίγαντας παραβίασε τους ομοσπονδιακούς αντιμονοπωλιακούς νόμους για να διατηρήσει την κυριαρχία της διαδικτυακής αναζήτησης.

Η κυβέρνηση λέει ότι η Google ανταγωνίστηκε αθέμιτα όταν πλήρωσε στην Apple και σε άλλες εταιρείες δισεκατομμύρια δολάρια για να χειρίζονται αυτόματα αναζητήσεις σε smartphone και προγράμματα περιήγησης ιστού. Η Google επιμένει ότι οι καταναλωτές πρέπει να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησής της επειδή είναι το καλύτερο προϊόν.

Τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, ο δικαστής που επιβλέπει τη δίκη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, Amit B. Η Mehta θα μπορούσε να εκδώσει μια απόφαση που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που δραστηριοποιείται η Google ή να διαλύσει την εταιρεία — ή να την ελευθερώσει. Μια απόλυτη τεχνική ιδιοφυΐα. Πολλοί απαισιόδοξοι ειδικοί περιμένουν ότι θα φτάσει κάπου στη μέση, αποκλείοντας μόνο μερικές από τις τακτικές της Google εκτός ορίων.

Οι δοκιμές είναι η μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα για την τεράστια δύναμη των σημερινών εταιρειών τεχνολογίας, ορίζοντας μια εποχή στην οποία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από τα προϊόντα τους για πληροφορίες, κοινωνική αλληλεπίδραση και εμπόριο. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν μηνύσει την Apple, την Amazon και τη Meta τα τελευταία χρόνια για μονοπωλιακή συμπεριφορά και η υπόθεση της Google θα μπορούσε να αποτελέσει νομικό προηγούμενο για τον όμιλο.

«Αυτή θα είναι η πιο σημαντική απόφαση και η πιο σημαντική αντιμονοπωλιακή δοκιμασία του 21ου αιώνα», δήλωσε η Rebecca Ha Allensworth, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή Vanderbilt που μελετά την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. «Αυτή είναι η πρώτη από τις μεγάλες αντιμονοπωλιακές υποθέσεις κατά των μεγάλων τεχνολογικών πλατφορμών που οδηγείται σε δίκη, άρα είναι μια καμπάνια».

READ  Alibaba: Οι μετοχές των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών αυξάνονται μετά την ανακοίνωση του σχεδίου διάλυσης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει. Μια εκπρόσωπος της Google επισήμανε μια προηγούμενη δήλωση ενός από τα στελέχη της εταιρείας ότι η απόδειξη του τεστ ήταν ότι «οι άνθρωποι έχουν πολλές επιλογές όταν αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούν το Google επειδή είναι χρήσιμο».

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η κυριαρχία της Google στη διαδικτυακή αναζήτηση, η οποία αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων ετησίως. Η μηχανή αναζήτησης της Google οδηγεί σχεδόν το 90 τοις εκατό των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η εταιρεία έχει ξοδέψει 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το 2021 για να την καταστήσει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε προγράμματα περιήγησης όπως το Safari της Apple και το Firefox της Mozilla, που σημαίνει ότι επιλέγεται αυτόματα για τους χρήστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται στη δοκιμή. Το μερίδιο της Apple είναι περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι New York Times.

Όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυσε την Google το 2020, υποστήριξε ότι οι συμφωνίες είχαν σχεδιαστεί για να προστατεύσουν το μονοπώλιο της επιχείρησης αναζήτησης και να βλάψουν την ικανότητα άλλων εταιρειών όπως η Microsoft και η DuckDuckGo να ανταγωνίζονται.

Λίγους μήνες μετά την κατάθεση της ομοσπονδιακής αγωγής, μια ομάδα γενικών εισαγγελέων της πολιτείας υπέβαλε τη δική της αντιμονοπωλιακή αγωγή για την επιχείρηση αναζήτησης της Google και έκανε παρόμοιους ισχυρισμούς. Ο δικαστής Mehta άκουσε τις υποθέσεις μαζί για περισσότερες από 10 εβδομάδες το περασμένο φθινόπωρο.

Οι εισαγγελείς ανέκριναν εμπειρογνώμονες και στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Google, Sundar Pichai και του CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Κύριος. Ο Nadella είπε ότι η κυριαρχία του ανταγωνιστή έχει κάνει το Διαδίκτυο “Google Web” και φοβάται ένα μέλλον όπου η Google χρησιμοποιεί παρόμοιες τακτικές για να κυριαρχήσει στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

«Παρά τον ενθουσιασμό μου που υπάρχει μια νέα οπτική γωνία με την τεχνητή νοημοσύνη, ανησυχώ πολύ ότι αυτός ο φαύλος κύκλος στον οποίο έχω κολλήσει μπορεί να γίνει ακόμα πιο φαύλος», είπε ο κ. Η Nadella κατέθεσε.

READ  Μυστηριώδεις αγνώστων στοιχείων Ήχοι που καταγράφηκαν στη Στρατόσφαιρα

Ο Mr. Ο Pichai αργότερα κατέθεσε ότι η εταιρεία είχε δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για τους καταναλωτές στο Διαδίκτυο με προϊόντα όπως το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome, το οποίο χρησιμοποιούσε το Google ως μηχανή αναζήτησής του.

Μετά την τελική συζήτηση, ο δικαστής Mehta θα αποφασίσει εάν η Google έχει το μονοπώλιο στα δύο επίμαχα προϊόντα στην υπόθεση: γενικές μηχανές αναζήτησης και διαφημίσεις που προβάλλονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για να το κάνει αυτό, μπορεί να εξετάσει το συνολικό μερίδιο αγοράς της Google και εάν οι ανταγωνιστές μπορούν να διαταράξουν την κυριαρχία της στην αναζήτηση.

Αργότερα, εάν διαπιστώσει ότι η Google έχει μονοπωλιακή εξουσία, ο δικαστής Mehta θα αποφασίσει εάν η εταιρεία παραβίασε το νόμο συνάπτοντας συμφωνίες για να ορίσει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε smartphone και προγράμματα περιήγησης ιστού για να προστατεύσει το μερίδιο αγοράς της.

Οι νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι θα μπορούσε να εκδώσει μια μικτή απόφαση, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την απόρριψη ορισμένων από τις κατηγορίες της κυβέρνησης, αλλά να κρίνει ότι ορισμένες από τις συμφωνίες και τις πολιτικές που επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης ισοδυναμούσαν με παραβιάσεις του νόμου.

Εάν ο δικαστής αποφανθεί κατά της Google με κάθε τρόπο, θα πρέπει τελικά να αποφασίσει πώς θα διορθώσει την παράνομη συμπεριφορά, όπως να διατάξει την εταιρεία να τερματίσει τις προεπιλεγμένες συμφωνίες μηχανών αναζήτησης με την Apple και άλλους. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της ακρόασης, τόσο η Google όσο και η κυβέρνηση θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους στον δικαστή Mehta σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επίλυσης τυχόν ζητημάτων που εντοπίστηκαν στην υπόθεση.

Ο δικαστής θα μπορούσε επίσης να κοιτάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η Google το 2019 έδωσε στους χρήστες smartphone τη δυνατότητα να επιλέξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής τους, σε μια προσπάθεια να συμμορφωθούν με την προηγούμενη απόφαση των ρυθμιστικών αρχών κατά της εταιρείας. Ενώ θεωρητικά δίνει στις μικρότερες εταιρείες αναζήτησης περισσότερο χώρο για να ανταγωνιστούν την Google, πολλοί ανταγωνιστές παραπονιούνται ότι δεν λειτουργεί.

READ  3 Αμερικανίδες αγνοούνται αφού διέσχισαν τα σύνορα με το Μεξικό πριν από 2 εβδομάδες

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τι μπορεί να ζητήσει ο δικαστής εάν αποφασίσει υπέρ του, ο δικαστής Mehta θα μπορούσε να κληθεί να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές στην επιχείρηση της Google, για παράδειγμα, διαλύοντας ένα τμήμα που επιτρέπει στην εταιρεία να συλλαμβάνει ερωτήματα αναζήτησης όπως το Chrome. . πρόγραμμα περιήγησης. Οι ειδικοί είπαν ότι θα ήταν μια πολύ εκπληκτική επιλογή.

«Πιστεύω ότι είναι απίθανο το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώξει κάποιου είδους διαχωρισμό εδώ», δήλωσε ο Μπιλ Μπάερ, πρώην επικεφαλής του τμήματος αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. “Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποια μορφή περιορισμού στη συμπεριφορά της Google στο μέλλον.”

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε μια μακρά αντιμονοπωλιακή αμφισβήτηση στην κυριαρχία της Microsoft, λέγοντας ότι είχε χρησιμοποιήσει την εξουσία της στα λειτουργικά συστήματα για να κλειδώσει μερικά από τα πρώτα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο. Η εταιρεία τελικά συμβιβάστηκε με την κυβέρνηση, συμφωνώντας να δώσει στους κατασκευαστές υπολογιστών περισσότερες επιλογές για την προμήθεια λογισμικού που δεν ανέπτυξε. Τα νομικά πρότυπα αυτής της υπόθεσης αναφέρθηκαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δοκιμής της Google.

Τώρα, ο Justice Mehta μπορεί παρομοίως να διαμορφώσει τη βιομηχανία τεχνολογίας και τις ευρύτερες ρυθμιστικές προσπάθειες για τον περιορισμό των τακτικών της.

Κύριος. είπε ο Μπάερ. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη μηχανή αναζήτησης της Google. Το App Store της Apple, το Marketplace της Amazon και τα πολλά κοινωνικά δίκτυα της Meta είναι όλα πλατφόρμες — και πολλοί αντιμετωπίζουν αντιμονοπωλιακά ερωτήματα.

Τα γεγονότα είναι κάπως διαφορετικά», είπε ο κ. είπε ο Μπάερ. «Αλλά βασικά πολλά είναι κοινά: Σε ποιο σημείο η συμπεριφορά σας να αποφύγετε τους ανταγωνιστές συνιστά παράνομη προσπάθεια να διατηρήσετε τη μονοπωλιακή σας θέση;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *