Ο πυγμάχος Ryan Garcia βρέθηκε θετικός στο απαγορευμένο φάρμακο Asterine

Ο σταρ πυγμάχος Ράιαν Γκαρσία βρέθηκε θετικός στην ουσία αστερίνη που βελτιώνει τις επιδόσεις μια μέρα πριν από τη νίκη του επί του Ντέβιν Χάνεϊ τον περασμένο μήνα και σύμφωνα με μια επιστολή της Εθελοντικής Ένωσης Αντιντόπινγκ που εστάλη σε όλα τα μέρη από το ESPN.

Δείγματα ελήφθησαν πριν από τον αγώνα, αλλά τα αποτελέσματα δεν έγιναν γνωστά παρά αργότερα.

Ο Γκαρσία έχει 10 ημέρες για να ζητήσει να εξεταστεί το δείγμα Β του. Το δείγμα Α του Γκαρσία ήταν επίσης θετικό για 19-νορανδροστερόνη, αλλά η παρουσία του δεν είναι προς το παρόν επιβεβαιωμένη.

«Όλοι ξέρουν ότι δεν απατώ» είπε ο Γκαρσία σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X. “Δεν έπαιρνα ποτέ στεροειδή… Δεν ξέρω καν από πού να πάρω στεροειδή… Δεν παίρνω συμπληρώματα. Μεγάλα ψέματα, τον κέρδισα στον κώλο.”

Το Golden Boy Promotions του Oscar De La Hoya ανέφερε σε μια δήλωση ότι συνεργάζεται με την ομάδα του Garcia για να «προσδιορίσει πώς συνέβη αυτή η ανακάλυψη».

«Ο Ράιαν έχει κάνει πολλές δηλώσεις αρνούμενοι εν γνώσει του ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών – και τον πιστεύουμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Golden Boy.

Ο Garcia, 25 ετών, έριξε νοκ άουτ τον Haynie τρεις φορές κατά τη νίκη της πλειοψηφίας, αλλά αυτή η απόφαση θα ανατραπεί τώρα, εκτός εάν το δείγμα Β επανέλθει αρνητικό, κάτι που είναι σπάνιο.

«Γνωρίζαμε για αυτήν την κατάσταση εδώ και πολύ καιρό και είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Ράιαν εξαπάτησε και ασέβεται τους οπαδούς και το άθλημα της πυγμαχίας πολεμώντας βρώμικα όχι μία, αλλά δύο φορές», είπε ο Χάνεϊ σε δήλωση στο ESPN.

READ  Bengals vs. Chiefs Live Updates: Η Cincy ισοφαρίζει στο 2ο ημίχρονο

“…Ο Ράιαν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους θαυμαστές, και με το τελευταίο του tweet εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι ένα αστείο. Βάζουμε τη ζωή μας στη γραμμή για να διασκεδάζουμε τους ανθρώπους για τα προς το ζην. Δεν παίζεις πυγμαχία. Αυτό προκαλεί διαμάχες. Αν και σε εντελώς διαφορετικό πρίσμα, είμαι ακόμα στην ασπίδα μου, οι άνθρωποι πεθαίνουν σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Γκαρσία έχασε βάρος πριν από τον αγώνα, ζυγίζοντας 143,2 λίβρες για τον αγώνα τίτλου WBC 140 λιβρών. Ο Haney, 25 ετών, ήταν ακόμα ο πρωταθλητής μεσαίων βαρών στην ήττα.

«Η ασφάλεια, η δικαιοσύνη και η ακεραιότητα είναι απαραίτητες στον επαγγελματικό αθλητικό αγώνα», ανέφερε η Αθλητική Επιτροπή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης σε δήλωση στο ESPN. «Η επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με την VADA και εξετάζει το θέμα».

Το Asterine είναι ένας εκλεκτικός ρυθμιστής υποδοχέα ανδρογόνων που δεσμεύεται με πρωτεΐνες στο σώμα και λέει αποτελεσματικά στους μύες να αναπτυχθούν. Βοηθά τους αθλητές να χτίσουν μυϊκή μάζα, να αυξήσουν τον ρυθμό απώλειας λίπους και να ενισχύσουν τις ουλές και την αποκατάσταση.

Βρίσκεται στον Απαγορευμένο Κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ από το 2008 και καταχωρήθηκε ως αναβολικός παράγοντας από τον WADA το 2022.

Το Ostarine χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν στην πυγμαχία. Ο Lucien Bute βρέθηκε θετικός σε αυτό το 2016 μετά από μια ισοπαλία με τον Badou Jack στον αγώνα τους για τον τίτλο WBC super middleweight. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια νίκη DQ για τον Jack.

Το UKAD Anti-Doping (UKAD) Amir Khan τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό το 2022, αφού βρέθηκε θετικός σε αστερίνη μετά από μια ήττα TKO στον έκτο γύρο από τον Kell Brook.

READ  Ο Jeff Schell, Διευθύνων Σύμβουλος της NBCUniversal, παραιτήθηκε μετά την έρευνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *