Η πρόσφατα προσληφθείσα ελεγκτική εταιρεία Trump Media καταδικάστηκε από την SEC για «μαζική απάτη»

ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ (AP) — Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε μια ελεγκτική εταιρεία που προσλήφθηκε από την Trump Media and Technology Group πριν από 37 ημέρες για «μαζική απάτη», αν και όχι για οποιαδήποτε δουλειά που έκανε για την εταιρεία μέσων ενημέρωσης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η SEC κατηγόρησε τη λογιστική εταιρεία BF Borgers και τον ιδιοκτήτη της, Benjamin F. Borgers, για «εσκεμμένες και συστηματικές αποτυχίες» σε περισσότερους από 1.500 ελέγχους. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν μη τήρηση λογιστικών κανόνων, δημιουργία εγγράφων για να καλύψει τις ελλείψεις του και ψευδή δήλωση στις εκθέσεις ελέγχου ότι το έργο του πληρούσε τα ελεγκτικά πρότυπα.

Για να διευθετήσει τις χρεώσεις της SEC, η BF Borgers συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 12 εκατομμυρίων δολαρίων και ο ιδιοκτήτης της συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την SEC. Ο Μπέντζαμιν Μπόργκερς δεν απάντησε αμέσως σε κλήση για σχόλιο.

Οι BF Borgers και Benjamin Borgers συμφώνησαν επίσης σε μόνιμες αναστολές, με άμεση ισχύ, που τους εμποδίζει να χειρίζονται θέματα που σχετίζονται με την SEC ως λογιστές.

Η Trump Media προσέλαβε την BF Borgers ως ελεγκτή της στις 28 Μαρτίου Η πιο πρόσφατη κατάθεση ετήσιας έκθεσης της εταιρείας. Η εταιρεία αποκάλυψε τότε ότι η BF Borgers διεκπεραίωσε τους ελέγχους της πριν η εταιρεία δημοσιοποιηθεί μέσω συγχώνευσης. Μια πλούσια σε μετρητά εταιρεία κέλυφος που ονομάζεται Digital World Acquisition Corp.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως περάσει από τουλάχιστον δύο ελεγκτές – έναν που παραιτήθηκε από τον λογαριασμό τον Ιούλιο του 2023 και ένας άλλος που απολύθηκε από το διοικητικό συμβούλιο τον Μάρτιο, μόλις ο BF Borgers προσελήφθη εκ νέου.

READ  Το Anker Charging Gear έχει έκπτωση έως και 50% στην Prime Day

Σε μια δήλωση, η Trump Media ανέφερε ότι «ανυπομονεί να συνεργαστεί με νέους εταίρους ελέγχου για να συμμορφωθεί με τη σημερινή εντολή SEC».

Η SEC διαπίστωσε ότι οι συντομεύσεις της BF Borgers περιελάμβαναν την αντιγραφή εγγράφων ελέγχου από το προηγούμενο έτος, την αλλαγή των σχετικών ημερομηνιών και τη διαβίβασή τους ως τρέχοντα έγγραφα. Εκτός από την ψευδή τεκμηρίωση της εργασίας που δεν έγινε ποτέ στην πραγματικότητα, τα πλαστά έγγραφα περιέγραφαν λεπτομερείς συναντήσεις προγραμματισμού με πελάτες και «παραποιήθηκαν» ότι τόσο ο Benjamin Borgers όσο και ένας άλλος ελεγκτής είχαν εγκρίνει το έργο ελέγχου.

“Ο Ben Borgers και η ελεγκτική εταιρεία του BF Borgers είναι υπεύθυνοι για τη μεγαλύτερη χονδρική αποτυχία των θυρωρών στις χρηματοπιστωτικές μας αγορές”, δήλωσε ο Gurbir Grewal, διευθυντής του Τμήματος Επιβολής της SEC. «Χάρη στη σκληρή δουλειά του προσωπικού της SEC, ο Borgers και το ψεύτικο ελεγκτικό του εργοστάσιο έκλεισαν οριστικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *