Τα πλέι οφ της Παρασκευής στο ΝΒΑ: Οι Μάβερικς νοκ-άουτ τους Κλίπερς. Παιχνίδι Magic Force 7

Από τους Josh Robbins, Joe Wharton, Tim Cato και Law Murray

Οι Ντάλας Μάβερικς νίκησαν τους LA Clippers με 114-101 το βράδυ της Παρασκευής και προκρίθηκαν στους ημιτελικούς της Δυτικής Περιφέρειας.

Ο Λούκα Ντόντσιτς οδήγησε το Ντάλας με την ελίτ του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο – τελειώνοντας με 13 ασίστ – ενώ ο συμπρωταγωνιστής Kyrie Irving γέμισε την American Airlines Arena με το εκθαμβωτικό του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο με 30 πόντους και πέντε τρίποντα. .

Κανένας βασικός των Κλίπερς δεν σημείωσε περισσότερους από 18 πόντους και οι Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ συνδυάστηκαν για να σουτάρουν 11 στα 34 από το γήπεδο και 2 στα 16 από 3 στο παιχνίδι αποκλεισμού.

Μάβερικς 114, Κλίπερς 101

Σειρά: 4-2, Προκρίνονται οι Μάβερικς

Το Ντάλας μπαίνει στον επόμενο γύρο με μια ελίτ άμυνα

Οι Mavericks προκρίνονται στους ημιτελικούς του συνεδρίου για δεύτερη φορά σε τρεις σεζόν. Η ομάδα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με μια ελίτ άμυνα και η ομάδα χτίζει σταθερά το ρόστερ της για να δημιουργήσει και να παράσχει τη δύναμη που χρειάζεται για να ανυψώσει τα δύο αστέρια της. Στον 6ο αγώνα της Παρασκευής, ακόμη και όταν ο Ντόντσιτς, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, δυσκολεύτηκε με το σουτ του, ο Ντάλας το έκλεισε δείχνοντας αυτή την άμυνα.

Ο Ντόντσιτς τερμάτισε με 28 πόντους σε μόλις 9-προς-26 σουτ. Αλλά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ντάλας έχει δύο αστέρια και ο Ίρβινγκ σκόραρε 30 για να κρατήσει άνετα τη νίκη του Ντάλας σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Τρεις είναι οι ερωτήσεις για την επερχόμενη σειρά του Ντάλας εναντίον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που ξεκινά την Τρίτη. Πρώτον, το Ντάλας είχε τον περισσότερο όγκο από τότε που απέκτησε τον Daniel Gafford, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στους Mavericks, για 19 πόντους και εννέα ριμπάουντ από τον πάγκο κόντρα στους Thunder τον Φεβρουάριο. Ο πρωτάρης σέντερ Derek Lively II δεν έπαιξε σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά οι δύο πλέον σχηματίζουν μια τεράστια περιστροφή με δύο κεφάλια στο κέντρο, το είδος του φυσικού μεγέθους που ήταν η κύρια αδυναμία των Thunder όλη τη σεζόν. Μπορεί το Ντάλας να αποκτήσει πλεονέκτημα με πόντους δεύτερης ευκαιρίας και επιθετικά ριμπάουντ;

Δεύτερον, η Οκλαχόμα Σίτι υποχρέωσε τις περισσότερες ανατροπές στο πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο, ενώ η επίθεση του Ντάλας είχε το τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό του πρωταθλήματος. Ποιος θα κερδίσει αυτή τη μάχη;

Τρίτον, ο Ντόντσιτς έχει δυσκολευτεί με τα σουτ του σε όλες τις σειρές, και ενώ το έχει επανορθώσει με καλύτερη αμυντική προσπάθεια, δεν ήταν παίκτης διαμετρήματος MVP. Αλλά σίγουρα, κάποια στιγμή, θα πετύχει μερικές βολές ενάντια στους Thunder, σωστά; – Tim Cato, οι Mavericks νίκησαν τον συγγραφέα

Η σύνθεση αλλάζει ορθογραφική καταστροφή για τους Κλίπερς

Και οι δύο νίκες των Clippers στη σειρά ήρθαν με τον Amir Coffey να αντικαθιστά τον Kawhi Leonard. Το σημείο εκκίνησης στον επιθετικό απέναντι από τον All-Star George ήταν μια μπαλαντέρ στην αρχική πεντάδα, αφού ο Λέοναρντ δεν μπόρεσε να παίξει καλά λόγω διάστρεμμα στο δεξί γόνατο.

READ  Το εμπόριο Damian Lillard θα μπορούσε να επηρεάσει τον στόχο των Warriors Dario Saric - NBC Sports Bay Area & California

Το παιχνίδι 5 ήταν ένα είδος καμπής. Ο Coffey δυσκολεύτηκε νωρίς, σημειώνοντας μόλις 3 πόντους σε 1 από τα 6 γκολ. Ο προπονητής των Κλίπερς, Τάιρον Λου, τον τράβηξε νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο. Αργότερα στο τρίτο τρίμηνο, ο PJ παρουσίασε τον Tucker για τη σειρά μετά από τέσσερα DNP-CD.

Ο Τάκερ ήταν άστοχος αυτή τη σεζόν χωρίς προσδοκίες. Οι Κλίπερς προσγείωσαν τον Τάκερ με 1,9 πόντους ανά αγώνα. Οι μόνοι παίκτες με χειρότερο συν-πλην για τους Κλίπερς αυτή τη σεζόν είναι ο K.J. Martin (έπαιξε σε δύο παιχνίδια), Kobe Brown (rookie), Xavier Moon (συμβόλαιο διπλής κατεύθυνσης) και Brandon Boston Jr. (σπάνια χρησιμοποιείται). Οι Κλίπερς ήταν 11-17 αυτή τη σεζόν όταν έπαιζε ο Τάκερ.

Αλλά ο Λου άλλαξε την αρχική ενδεκάδα πριν από το 6ο παιχνίδι. Δεν αποκάλυψε ποιος έκανε pregame, αλλά αντί να βοηθήσει στην επίθεση με τον Νόρμαν Πάουελ ή την άμυνα με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, επέλεξε τον Λου Τάκερ να σκοράρει πρώτος έναντι των Τζορτζ και Χάρντεν. .

Είναι μια άμεση και προβλέψιμη καταστροφή. Η έλλειψη συλλογικού αθλητισμού ήταν εμφανής αμέσως, καθώς οι Κλίπερς σκοτώθηκαν στα επιθετικά ριμπάουντ και στη μάχη για την κατοχή.

Όταν ο Τάκερ έφυγε για πρώτη φορά, οι Κλίπερς έμειναν πίσω με 20-10 με 4:45 να απομένουν για το πρώτο δεκάλεπτο. Με τον Τάκερ στον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο, οι Κλίπερς μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στο 52 στο ημίχρονο. Ο Πάουελ πήγε σε σερί 19-6 με τους βασικούς στο τελικό 6:11 του δεύτερου δεκαλέπτου.

Αλλά ο Τάκερ ήταν αμέσως πίσω εκεί για να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντάλας χρειάστηκε 108 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει το τρίτο δεκάλεπτο σε ένα σερί 8-0 που περιλάμβανε γρήγορα διαλείμματα και τα πρώτα 3 του παιχνιδιού για έναν μέχρι πρότινος αναποτελεσματικό Donczyk και έναν προηγουμένως αόρατο Irving. Ο Τάκερ δεν άφησε το παρκέ μέχρι το 4:25 του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Κλίπερς να χάνουν με 74-63 παρά το ότι ήταν ισόπαλοι στο ημίχρονο. Το Ντάλας ξεπέρασε τους Κλίπερς με 21 πόντους σε τρία τέταρτα στα λεπτά του Τάκερ.

Δυστυχώς για τους Κλίπερς, ο Τάκερ τελείωσε το παιχνίδι με 8 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ανατροπές και 5 φάουλ, χειρότερο από το παιχνίδι των 4 πόντων του Ίρβινγκ. Οι Clippers δεν έπαιξαν αρκετά καλά μετά το ημίχρονο με τον Tucker στο έδαφος ή στο παρκέ, αλλά και τα δύο μισά από τις πρώτες τρύπες κατέστρεψαν τους Clippers και επέσπευσαν το τέλος της σεζόν τους. — La Murray, οι Clippers κέρδισαν τον συγγραφέα

Σειρά: 3-3

READ  Το ηλιακό σύστημα χτυπήθηκε από παλμό ακραίας ακτινοβολίας - Απίστευτη έκρηξη ακτίνων γάμμα 10.000 ετών

Οι Magic μεγαλώνουν τη σύνθεση τους

Με τον Γκάρι Χάρις εκτός, ο προπονητής των Magic, Jamaal Mosley, πήρε το παιχνίδι στο 6ο παιχνίδι, ξεκινώντας την ίδια μεγάλη σύνθεση που χρησιμοποίησε για να τελειώσει το παιχνίδι 5: Jalen Suggs, Frans Wagner, Jonathan Isaac, Paolo Banchero και Wendell Carter Jr.

Όλοι εκτός από τον Τσακ είναι τουλάχιστον 10 πόδια.

Γιατί ο Mosley επέλεξε αυτή την ομάδα; Αυτό έβαλε δύο από τους καλύτερους αμυντικούς του, τον Chucks και τον Isaac, στο έδαφος ταυτόχρονα. Διατήρησε επίσης ανέπαφη τη συνηθισμένη δεύτερη μονάδα των Magic, τους Cole Anthony, Markelle Fultz, Joe Ingles, Isaac και Mo Wagner (επειδή ο Isaac έφυγε στα μέσα του πρώτου τετάρτου και επέστρεψε για να ξεκινήσει το δεύτερο). Και βοήθησε τον Mosley να μην βασίζεται στον μικρό Anthony Black ή στον δευτεροετή swingman Caleb Houston, που δεν έχουν παίξει ουσιαστικά λεπτά εδώ και εβδομάδες, για να δώσει στους νέους παίκτες αυτοπεποίθηση.

Δούλεψε? Μπορεί να είναι μικτή τσάντα. Αν και το Ορλάντο «κέρδισε» το πρώτο δεκάλεπτο, επικρατώντας του Κλίβελαντ με 29-25, η ίδια αρχική ενδεκάδα ήταν στο παρκέ για να ανοίξει το τρίτο δεκάλεπτο, καθώς το Κλίβελαντ πήγε σε σερί 13-2.

Αμυντικά, η εξαιρετικά ψηλή ενδεκάδα ήταν σίγουρα ένας παράγοντας που κράτησε τους Cavs στο 7-of-28 σουτ από το εύρος των 3 πόντων. Αλλά οι Cavs ξεπέρασαν τους Magic με 66-38 στο χρώμα.

Ο Mosley έκανε μια σημαντική προσαρμογή στο τέταρτο τρίμηνο, πηγαίνοντας με τον Anthony αντί του Isaac για τον περισσότερο χρόνο. Ο Άντονι, που είχε πέσει στη σειρά, έπαιξε μεγάλο ρόλο, υπερασπίστηκε ένα επιθετικό λέι απ και αμέσως μετά διεύρυνε το προβάδισμα του Ορλάντο σε 96-91.

Ένα από τα μεγαλύτερα δυνατά σημεία του Mosley είναι η ικανότητά του να προσαρμόζεται εν κινήσει.

Την Παρασκευή απέδωσε πολύ καλά.

Καθώς το παιχνίδι 7 πλησιάζει την Κυριακή, ο Mosley είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να εμπιστεύεται το ένστικτό του και να προσαρμόζεται εν κινήσει αν χρειαστεί.

Έχει οδηγήσει την ομάδα του ως εδώ.

Οι Magic απέχουν ακόμη μία νίκη για να φτάσουν στον δεύτερο γύρο. – Τζος Ρόμπινς, ανώτερος συγγραφέας του NBA

Η ξηρασία των πλέι οφ των Καβαλίερς, εκτός του ΛεΜπρόν, συνεχίζεται

Οι Καβαλίερς δεν έχουν κερδίσει σερί πλέι οφ από το 1993 χωρίς να φοράει τη φανέλα τους ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Πλησίασαν το βράδυ της Παρασκευής και ο Ντόνοβαν Μίτσελ έκανε την καλύτερη εντύπωση του ΛεΜπρόν — 50 πόντους σε 36 σουτ σε 42 λεπτά. Αν ο Κλίβελαντ είχε κερδίσει το παιχνίδι 6 και τη σειρά, θα ήταν μια χαρακτηριστική παράσταση στην καριέρα του Μίτσελ, ανεξαρτήτως ομάδας. Ο αριθμός των παικτών στους οποίους μπορούσε να βασιστεί ο προπονητής JP Bickerstaff μειώνονταν με κάθε παιχνίδι και η χροιά της κούρασης έφευγε — η ανατροπή του Mitchell στα 56 δευτερόλεπτα που απομένουν, το Cleveland έχασε 98-93 σε ένα τάιμ άουτ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο τζίρος ήταν ένας από τους οκτώ για το Κλίβελαντ στο τέταρτο τρίμηνο.

READ  Η Χέιλι έσπασε το ρεκόρ δαπανών του Τραμπ σε μια ομιλία κεκλεισμένων των θυρών το Σάββατο

Ο Μίτσελ και ο Ντάριους Γκάρλαντ (21 πόντοι σε 43 λεπτά) έπαιξαν και οι δύο ολόκληρο το τέταρτο δεκάλεπτο και το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου. Εν τω μεταξύ, ο Carys LeVert δεν έπαιξε μετά την ανάπαυλα. Αυτό δεν είναι κριτική. Ο Μπίκερσταφ έπρεπε να κερδίσει ένα παιχνίδι, είχε προβάδισμα πέντε πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήγε με τους παίκτες που ένιωθε ότι μπορούσαν να το φέρουν στο σπίτι. Ο Μίτσελ σημείωσε και τους 18 πόντους των Καβς στο τελικό καρέ.

Πήγαινε βαθύτερα

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ οδηγεί τους Καβαλίερς σε ένα παιχνίδι 7 που αλλάζει το franchise παρά την ήττα

Δεν θα φανταζόσασταν τον Marcus Morris Sr. όχι μόνο στο παρκέ την ώρα της κρίσης — αλλά στην αρχή του παιχνιδιού. Με τον Jared Allen να μην μπορεί να επιστρέψει στη δράση λόγω τραυματισμού στα πλευρά, ο Bickerstaff αντικατέστησε τον Isaac Okoro με τον Morris, ο οποίος ξεκίνησε σε αυτό το σημείο στο Game 5. Η ιδέα είναι πιθανό να μειώσει το μέγεθος του Ορλάντο, αλλά όχι την επιπλέον απόσταση που απολάμβανε το Κλίβελαντ στο παιχνίδι 5 της Παρασκευής.

Ο Μόρις τελείωσε με 2 πόντους σε βολές 1 στα 7. Ο Evan Mobley, που ονομαζόταν εδώ και καιρό το μέλλον του franchise, είχε 3 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Συνολικά, οι Cavs δεν μπορούσαν να κάνουν 3. Σούταραν καλύτερα από το 7-από-28 που έκαναν στον αγώνα 6, το οποίο θα μπορούσε να είχε πάει στη Βοστώνη. Και πάλι, το Κλίβελαντ απολάμβανε ένα απίστευτο πλεονέκτημα 66-38 στο σκοράρισμα χρώματος παρά το μειονέκτημα μεγέθους.

Μετά το παιχνίδι, οι Μίτσελ και Μπίκερσταφ επισήμαναν την κραυγαλέα διαφορά των ελεύθερων βολών στο 6ο παιχνίδι, όταν ο Ορλάντο σούταρε 26 φορές στη γραμμή σε σύγκριση με 10 του Κλίβελαντ. Ο Μίτσελ είπε ότι δεν ήταν ο μόνος λόγος που έχασαν, αλλά τα 66 τρεξίματά του. Το να παίρνεις πόντους και 10 ελεύθερες βολές στο χρώμα είναι «τρελό».

Το παιχνίδι 7, Five Boy, θα είναι σύντομα μπροστά μας. Τόσα πολλά διακυβεύονται για τους Cavs και τους ανθρώπους μέσα σε αυτά τα αποδυτήρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι στη γραμμή. Θα έπρεπε να κοιμηθούν με αυτή τη σκέψη, όπως και αυτή: ο Μίτσελ έπαιξε σαν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και απλά δεν ήταν αρκετό σε ένα κλειστό παιχνίδι.

Είναι μια βαριά σκέψη. — Joe Varden, βετεράνος συγγραφέας του NBA

Απαιτείται ανάγνωση

(Φωτογραφία: (Glenn James/NBAE μέσω Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *