Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής, θα κρατηθεί μέχρι τον Ιούλιο.

Ρωσικό δικαστήριο επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ένας Αμερικανός στρατιώτης θα κρατηθεί για τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία της κλοπής.

Ο αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ κρατούνταν μέχρι τις 2 Ιουλίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο Μπερβομάισκι στο Βλαδιβοστόκ βάσει του άρθρου «κλοπής» του ποινικού κώδικα της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Έλενα Ολένεβα σε δήλωση.

Ο Μπλακ, λοχίας του επιτελείου, συνελήφθη στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα και θα τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε το δικαστήριο σε ξεχωριστή δήλωση, αναφερόμενο μόνο στον «πολίτη Β των ΗΠΑ».

Το δικαστήριο είπε ότι ο Μπλακ κατηγορήθηκε για «κρυφή κλοπή περιουσίας» από έναν άνδρα που αναφέρεται ως «Πολίτης D», ο οποίος, όπως λέει, προκάλεσε «σημαντική ζημία» στο θύμα.

Το δικαστήριο είπε ότι κρατήθηκε για να τον αποτρέψει από το να ξεφύγει από τις κατηγορίες.

«Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αμερικανός πολίτης Β., υπό το βάρος των κατηγοριών, μπορούσε να κρυφτεί από τις προανακριτικές αρχές και το δικαστήριο για να αποφύγει την ευθύνη, εμποδίζοντας έτσι τη διαδικασία της υπόθεσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το NBC News αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι ο στρατιώτης συνελήφθη αφού ταξίδεψε από τη βάση του στη Νότια Κορέα στην πόλη Βλαδιβοστόκ της μακρινής ανατολικής Ρωσίας.

Ήταν καθ’ οδόν για το σπίτι του στις Ηνωμένες Πολιτείες και σταμάτησε στη Ρωσία για να συναντήσει μια γυναίκα με την οποία είχε ρομαντική σχέση, δήλωσαν οι αρχές.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι συλλήψεις έγιναν τη Μαύρη Πέμπτη.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε την Τρίτη ότι το γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Βλαδιβοστόκ δήλωσε ότι η κράτηση του δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική.

READ  Μεγάλα προβλήματα αλλά αντίθετα προβλήματα το 2024 - Δημοσκόπηση

«Αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με πολιτική ή κατασκοπεία. Από όσο καταλαβαίνουμε, εγχώριο έγκλημα [is suspected] Σε αυτήν την περίπτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έργο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Βλαδιβοστόκ δεν παρακολουθεί στενά την περίπτωση του Αμερικανού πολίτη», ανέφερε το TASS.

Ο εκπρόσωπος Michael McCaul, R-Texas, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ήταν “βαθιά προβληματισμένος” από τα νέα. «Μια προειδοποίηση προς όλους τους Αμερικανούς – όπως είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Ρωσία», είπε στο X.

Τρέχουσες ταξιδιωτικές οδηγίες Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία.

Αρκετοί Αμερικανοί βρίσκονται σε ρωσικές φυλακές, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Ιβάν Γκερσκόβιτς, ο οποίος φυλακίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, και του πρώην πεζοναύτη Paul Whelan, ο οποίος συνελήφθη το 2018. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι οι δύο συνελήφθησαν άδικα.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη αποκαλύφθηκε ότι ένας ακόμη πολίτης των ΗΠΑ συνελήφθη και κρατείται στη Ρωσία. Ο άνδρας, που ταυτοποιήθηκε ως Russell William Nycum, φυλακίστηκε για 10 ημέρες για «επιβαρυμένο χουλιγκανισμό». Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Επικαλούμενο το REN-TV, το RIA είπε ότι ο Αμερικανός «μέθυσε, πέρασε από το παράθυρο στην παιδική βιβλιοθήκη και αποκοιμήθηκε».

Associated Press έχουν αναφερθεί Οι συλλήψεις Αμερικανών πολιτών στη Ρωσία έχουν φτάσει στα επίπεδα του Ψυχρού Πολέμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *