Η Nike αναμένει να αντικαταστήσει τις στολές MLB μέχρι το 2025 μετά από μήνες καταγγελιών

Μετά από μήνες παραπόνων από οπαδούς και παίκτες, η Nike αναμένεται να αντικαταστήσει αρκετά στοιχεία από τις νέες στολές της στο Major League Baseball μέχρι την έναρξη της σεζόν του 2025, σύμφωνα με ένα σημείωμα που ελήφθη την Κυριακή.

Σε ένα σημείωμα προς τους παίκτες από την Ένωση Παικτών MLB, μετά από εβδομάδες συνομιλιών με το πρωτάθλημα και τον επίσημο προμηθευτή στολών του, τη Nike, η ένωση “λαμβάνει[d] Signs» θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες αλλαγές: επιστροφή στα κεφαλαία γράμματα σε μπλουζάκια και παντελόνια, επαναφορά προηγούμενων επιλογών βελονιάς, πλήθος βελονιών και φερμουάρ υψηλής ποιότητας από το 2023.

Επιπλέον, όπως είπε και η Nike πριν ΑθλητικόςΤο σημείωμα ανέφερε ότι η Nike εργάζεται προς την κατεύθυνση λύσεων για τους λεκέδες από τον ιδρώτα από τις αταίριαστες γκρι στολές και φανέλες των ομάδων.

«Αυτό είναι καθαρά θέμα της Nike», ανέφερε το σημείωμα. «Στον πυρήνα της, αυτό που συνέβη εδώ ήταν ότι η Nike καινοτόμησε κάτι που δεν χρειαζόταν να καινοτομηθεί».

Αξίζει να επισημάνουμε τι είναι και τι δεν είναι ένα σημειωματάριο. Αυτό, πρώτα και κύρια, δεν αποτελεί άμεση δέσμευση της Nike. (Η Nike δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.) Η ένωση ενημερώνει τους παίκτες για την πρόοδο προς αυτόν τον στόχο. Ούτε η υπόσχεση για επιστροφή στις στολές από τις προηγούμενες σεζόν. Όσον αφορά το ύφασμα και τη γενική σχεδίαση φανέλας, το Nike Vapor Premier είναι εδώ για να μείνει.

Μετά το πρώτο ντεμπούτο στο All-Star Game του 2023, η Nike κυκλοφόρησε το Vapor Premier αυτή την άνοιξη και αντιμετωπίστηκε με άμεσες αντιδράσεις. Οι θαυμαστές έσκισαν μερικά από τα σχέδια, ειδικά τα περίεργα μικρά γράμματα με όνομα στο πίσω μέρος. Οι παίκτες εξέφρασαν τη φτηνή αίσθηση της διαδικασίας εφαρμογής και του υφάσματος του παντελονιού.

READ  Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν λόγω των κερδών, τα κέρδη ξεπέρασαν εν μέσω περικοπών κόστους

Μόλις ξεκίνησε η σεζόν, εμφανίστηκαν λεκέδες από ιδρώτα, τα γκρι του δρόμου αναγνωρίστηκαν ότι είχαν διαφορετικούς τόνους και ζώνες. Άρχισε να φυσάει Προσθήκη βελονιών – προφανώς λόγω της αλλαγής στον αριθμό των βελονιών. (Ένα θέμα που δεν αναφέρεται στις προδιαγραφές είναι η διαφάνεια του παντελονιού, καθώς, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, καλά τοποθετημένες πηγές λένε ότι το ύφασμα του παντελονιού δεν έχει αλλάξει φέτος, αν και κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως το φερμουάρ και οι θηλιές της ζώνης έχουν αλλάξει.)

«Προειδοποιήσαμε τη Nike για διάφορες αλλαγές το 2022, ιδιαίτερα όσον αφορά τα παντελόνια», ανέφερε το σημείωμα. «Η MLB γνώριζε και γνωρίζει τις ανησυχίες μας. Δυστυχώς, μέχρι πρόσφατα, η θέση της Nike βασικά συνοψιζόταν στο – «δεν υπάρχει τίποτα να δούμε εδώ, οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν».

Η MLB και η MLBPA αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Επιρρίπτοντας την ευθύνη στη Nike, η MLBPA συνέχισε να υποστηρίζει τον κατασκευαστή ομοιόμορφων Fanatics. Με τους μήνες, καθώς δημιουργήθηκαν όλο και περισσότερα προβλήματα με τις νέες στολές, οι φανατικοί προκάλεσαν την οργή του κοινού για τη σύγχυση. Το MLBPA έχει αθωώσει δημοσίως τους Fanatics σε αρκετές περιπτώσεις, και το έκανε ξανά στο σημείωμα της Κυριακής: “Οι Fanatics ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης με τους παίκτες και δημιούργησαν τις στολές χωρίς προβλήματα τα τελευταία οκτώ χρόνια.” Εκτός από τις συνεργασίες της με την MLB και τη Nike, η Fanatics έχει επίσης μια προσοδοφόρα συμφωνία αδειοδότησης με την ένωση παικτών και η MLBPA έχει επενδύσει στη Fanatics.

Οι φανατικοί απέρριψαν την ιδέα.

«Οι Zealots ήταν, συνεχίζουν να είναι, ένας εξαιρετικός συνεργάτης με τους παίκτες και φτιάχνουν τις στολές τα τελευταία οκτώ χρόνια χωρίς προβλήματα», ανέφερε το σημείωμα. «Οι φανατικοί αναγνωρίζουν τη σημασία της αναζήτησης σχολίων από τους παίκτες, του buy-in των παικτών και του μη φοβούμενου να έχουν σκληρές συζητήσεις σχετικά με τις φανέλες ή την ανταλλαγή καρτών.

READ  Οι ασιατικές αγορές αναμείχθηκαν καθώς η Κίνα μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού

«Η ελπίδα μας είναι ότι προχωρώντας προς τα εμπρός, η Nike θα ακολουθήσει παρόμοια προσέγγιση».

Απαιτείται ανάγνωση

(Φωτογραφία: Kevin C. Cox / Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *