Ο DeSantis θα κάνει εκστρατεία υπέρ του Τραμπ μετά τη συνάντηση του ζευγαριού στη Φλόριντα: πηγές

Πολιτική

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις συμφώνησε να κάνει εκστρατεία για λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντηση των πρώην αντιπάλων το πρωί της Κυριακής, ανέφεραν πηγές στην The Post λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος θέλει να ανακαταλάβει τον Λευκό Οίκο.

Οι δύο εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι συναντήθηκαν στο Μαϊάμι σε μια προσπάθεια να επιδιορθώσουν μια τεταμένη σχέση, σύμφωνα με πηγές.

Οι εμπειρογνώμονες είπαν στην The Post ότι ο DeSantis αναμένεται να κάνει εκστρατεία για εκείνον και να συγκεντρώσει χρήματα για τον υποτιθέμενο υποψήφιο GOP, αφού οι φιλοδοξίες του για το Οβάλ Γραφείο λιγοστεύουν.

Ο DeSantis, 45 ετών, ανέστειλε την εκστρατεία του τον Ιανουάριο του 2024 και υποστήριξε γρήγορα τον Τραμπ όταν η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Nikki Haley ήταν στην κούρσα.

Ο DeSantis θα κάνει εκστρατεία υπέρ του Τραμπ μετά τη συνάντηση της Κυριακής το πρωί. Jonah Hinebaugh/Naples Daily News/USA Today Network-Florida/USA TODAY NETWORK

Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υποστηρικτές του τον Φεβρουάριο, ο Ντε Σάντις είπε ότι ορισμένα στελέχη της εκστρατείας του Τραμπ είχαν ένα τσεκούρι εναντίον του, λέγοντας ότι οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του πρώην προέδρου τον βοήθησαν να κερδίσει τη συμπάθεια των ψηφοφόρων του προκριματικού.

Επέμεινε επίσης ότι ο Τραμπ, 77 ετών, θα επικεντρωνόταν στην «πολιτική ταυτότητας» όταν επιλέγει αντιπρόεδρο.

Σε απάντηση, η εκστρατεία του Τραμπ κατηγόρησε τον DeSantis ότι πέταξε φτηνούς πυροβολισμούς από μακριά. Ένα στέλεχος της εκστρατείας αποκάλεσε επίσης τον DeSantis «λυπημένο ανθρωπάκι».

Οι δύο βαρέων βαρών του GOP ήταν κάποτε σύμμαχοι αφού ο Τραμπ ενέκρινε τον DeSantis όταν έθεσε υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Φλόριντα το 2018.

READ  Ημέρα της Νίκης της Μόσχας: Η Ρωσία αποσύρει την ετήσια παρέλαση καθώς ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία δέχεται αυξανόμενη πίεση

Όμως, καθώς ο DeSantis προετοιμάζεται για τον Λευκό Οίκο, οι ζεστές σχέσεις γίνονται ψυχρές και εχθρικές.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον πολιτικό του αντίπαλο «Ron DeSanctimonius» καθώς ο DeSantis επέκρινε πτυχές της πρώτης θητείας του Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (R) και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις φιλοξενούν μια στρογγυλή τράπεζα για την Covid-19 και την ετοιμότητα για τους τυφώνες στο Μπελέρ της Φλόριντα στις 31 Ιουλίου 2020.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντης και ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είχαν μια εξαιρετική σχέση το 2020. AFP μέσω Getty Images

Ο DeSantis είχε δηλώσει προηγουμένως ο Τραμπ δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο Η Washington Post το ανέφερε πρώτη.

Αφού ο επενδυτής ακινήτων και προγραμματιστής Steve Witkoff στη Φλόριντα έγινε κοινός τους φίλος, μιλούσαν για ώρες και έγιναν φιλικοί, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Washington Post, το ζευγάρι δεν έχει μιλήσει από το τέλος της αρχικής σεζόν.

Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς ο Τραμπ δικάζεται στο Μανχάταν για υποτιθέμενες συμφωνίες σιωπής κατά την προεδρική εκστρατεία του 2016.

Αποδεχτείτε περισσότερα…




https://nypost.com/2024/04/28/us-news/desantis-to-campaign-for-trump-after-pair-meet-in-florida-sources/?utm_source=url_sitebuttons&utm_medium=site%20buttons&utm_campaign=site %20 κουμπιά

Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL για κοινή χρήση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *