ΝΒΑ Πλέι οφ: Οι Σέλτικς προχωρούν στον αγώνα 1, νίκη επί των Καβαλίερς πίσω από τη μεγάλη βραδιά από τους Τζέιλεν Μπράουν, Ντέρικ Γουάιτ

Ο Τζέιλεν Μπράουν έστησε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς το βράδυ της Τρίτης. Ο Ντέρικ Γουάιτ τα κατέβασε.

Στο τέλος, οι Μπόστον Σέλτικς είχαν απλώς πάρα πολλή δύναμη πυρός για μια ομάδα των Καβαλίερς. Οι Σέλτικς κέρδισαν τον αγώνα 1 της σειράς πλέι οφ του δεύτερου γύρου με 120-95.

Ο Μπράουν τερμάτισε με 32 πόντους, ενώ ο Γουάιτ πέτυχε επτά τρίποντα στην πορεία προς 25 πόντους. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ αντέκρουσε με 33 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετό για το Κλίβελαντ για να παίξει το τέταρτο σερί παιχνίδι του χωρίς τον βασικό σέντερ Τζάρετ Άλεν.

Με επικεφαλής τον Μπράουν, οι Σέλτικς πήδηξαν έξω από τις πύλες με προβάδισμα 40-34 μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο δεν γύρισαν την μπάλα. Ο Μπράουν σκόραρε 15 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο δίνοντας στους Σέλτικς προβάδισμα 59-49.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στον Γουάιτ, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους σε ένα σπάγκο ενώ συνέδεσε σε τέσσερα τρίποντα. Το έβδομο τρίποντο του στο παιχνίδι αύξησε το προβάδισμα της Βοστώνης σε 87-72. Η Βοστώνη προηγήθηκε με 92-77 προχωρώντας στο τέταρτο.

Οι Καβαλίερς δεν είχαν απάντηση. Ο Μίτσελ σημείωσε τους 16 από τους 33 πόντους του στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά αυτό δεν έκανε τίποτα για να επιβραδύνει την επίθεση της αποτελεσματικής επίθεσης της Βοστώνης. Οι Celtics αύξησαν το προβάδισμά τους νωρίς στο τέταρτο και δεν επέτρεψαν στους Cavaliers να απειλήσουν το πλεονέκτημά τους. Το Κλίβελαντ τράβηξε την αρχή και κυμάτισε από τη λευκή σημαία καθώς η Βοστώνη προηγήθηκε με 115-89 με 3:42 να απομένουν.

Παρά την κακή βραδιά των σουτ από τον επιθετικό του All-NBA, Τζέισον Τέιτουμ, η Βοστώνη εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημά της από το εύρος των 3 πόντων και κέρδισε μια νίκη έκρηξης. Η Βοστώνη έχει πολλά όπλα που μπορούν να φέρουν την επίθεση σε κάθε δεδομένη νύχτα και είναι μια από τις λίγες ομάδες στο ΝΒΑ που μπορούν να ευδοκιμήσουν απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο ακόμα και σε μια βραδιά εκτός λειτουργίας για τον καλύτερο παίκτη της. Η νίκη της Τρίτης επί του Κλίβελαντ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

READ  Προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου καθώς σφοδρές καταιγίδες κινούνται στη Νότια Φλόριντα

Ο Μπράουν τερμάτισε με 32 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ, σουτάροντας 12 στα 18 από το γήπεδο και 4 στα 6 από 3. Ο Γουάιτ είχε 25 πόντους και πέντε ασίστ σε 9 στα 16 σουτ από το γήπεδο και 7 στα 12 από μακριά. Ο Τέιτουμ πρόσθεσε 18 πόντους ενώ σούταρε 7 στους 19 από το γήπεδο και έχασε πέντε από τις προσπάθειές του για τρίποντο.

Ο Τζέιλεν Μπράουν και οι Σέλτικς κέρδισαν στο 1ο παιχνίδι εναντίον των Καβαλίερς.  (Maddie Meyer/Getty Images)

Ο Τζέιλεν Μπράουν και οι Σέλτικς κέρδισαν στο 1ο παιχνίδι εναντίον των Καβαλίερς. (Maddie Meyer/Getty Images)

Ως ομάδα, οι Σέλτικς σούταραν 48,9% από το γήπεδο και 39,1% (18 από 46) από το τρίποντο. Σκόραραν 125 πόντους σε 92 προσπάθειες για γκολ. Ο επιθετικός Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο οποίος έχασε το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του λόγω τραυματισμού που υπέστη στον Γύρο 1 κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, ήταν χωρίς τραυματισμούς σε μια κυρίαρχη νίκη.

Οι Cavs σούταραν 41,1% από το παρκέ και 26,2% (11 από 42) από μακρινή απόσταση. Χρειάστηκαν 90 προσπάθειες για να πετύχουν 95 πόντους. Ο Μίτσελ είχε 33 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ ενώ σούταρε 12 στα 25 από το γήπεδο και 4 στα 11 από 3 πόντους. Ο Evan Mobley πρόσθεσε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ ως βασικός του Κλίβελαντ, σουτάροντας καλύτερα από 50% στο 8-for-12 από το γήπεδο.

Το παιχνίδι 2 της σειράς είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη το βράδυ στη Βοστώνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *