Οι διαδηλωτές βρίσκονται υπό κράτηση μετά την κλήση της αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (AP) — Οι αρχές συνέλαβαν διαδηλωτές αργά την Τρίτη, αφού το Πανεπιστήμιο Κολούμπια κάλεσε την αστυνομία να τερματίσει τη φιλοπαλαιστινιακή κατοχή της πανεπιστημιούπολης της Νέας Υόρκης.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, το σκηνικό εκτυλίχθηκε καθώς αστυνομικοί με κράνη, φερμουάρ και εξοπλισμό ταραχών κατακλύζονταν από την είσοδο του πανεπιστημίου Ivy League. Οι αξιωματούχοι έσπευσαν να απομακρύνουν το κτίριο του Hamilton Hall, ένα διοικητικό κτίριο στην πανεπιστημιούπολη.

Ένας φιλοπαλαιστίνιος διαδηλωτής φωνάζει «Ελεύθερη Παλαιστίνη» καθώς του περνούν χειροπέδες από την αστυνομία του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν στην πανεπιστημιούπολη, Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στο Όστιν του Τέξας. (Aaron E. Martinez/Austin American-Statesman μέσω AP)

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το Hamilton Hall για περισσότερες από 12 ώρες, αφού ήταν εκεί για σχεδόν δύο εβδομάδες και είχαν κατασκηνώσει αλλού.

Μια εκπρόσωπος της Κολούμπια είπε σε μια δήλωση αργά την Τρίτη ότι οι αξιωματικοί έφτασαν στην πανεπιστημιούπολη αφού το πανεπιστήμιο ζήτησε βοήθεια. Η κίνηση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο NYPD Brass είπε ότι οι αξιωματικοί δεν θα εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη της Κολούμπια χωρίς αίτημα από τη διοίκηση του κολεγίου ή άμεση έκτακτη ανάγκη.

«Αφού το πανεπιστήμιο έμαθε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι το Hamilton Hall είχε καταληφθεί, βανδαλιστεί και πολιορκηθεί, δεν είχαμε άλλη επιλογή», ​​ανέφερε η ανακοίνωση του σχολείου, προσθέτοντας ότι το προσωπικό δημόσιας ασφάλειας του σχολείου εκκενώθηκε από το κτίριο και ένας υπάλληλος των εγκαταστάσεων ήταν «υπό απειλή. ” .”

“Η απόφαση να απευθυνθούμε στο NYPD ήταν ως απάντηση στις ενέργειες των διαδηλωτών, όχι επειδή κέρδισαν. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η ζωή στην πανεπιστημιούπολη δεν μπορεί να διακοπεί επ' αόριστον από διαδηλωτές που παραβιάζουν τους κανόνες και το νόμο.

Οι διαδηλώσεις στην Κολούμπια νωρίτερα αυτό το μήνα πυροδότησαν διαδηλώσεις από την Καλιφόρνια στη Μασαχουσέτη. όπως και Θα πραγματοποιηθούν τελετές έναρξης Σε κοντινή απόσταση, οι διαχειριστές αντιμετωπίζουν πρόσθετη πίεση για να εξαλείψουν τους διαφωνούντες.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε πανεπιστημιουπόλεις σε πολιτείες όπως το Τέξας, η Γιούτα, η Βιρτζίνια, η Βόρεια Καρολίνα, το Νέο Μεξικό, το Κονέκτικατ, η Λουιζιάνα, η Καλιφόρνια και το Νιου Τζέρσεϊ.

READ  Apple: Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώνονται καθώς η Huawei αυξάνεται, σύμφωνα με έκθεση

Σε επιστολή του προς ανώτατους αξιωματούχους του NYPD, ο πρόεδρος της Κολούμπια Μίνους Σαφίκ είπε ότι ήταν «με μεγάλη λύπη» που ζητούσε να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές από το κατεχόμενο κτίριο και τον κοντινό καταυλισμό σκηνών. Ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους να παραμείνουν στην πανεπιστημιούπολη μέχρι τις 17 Μαΐου, οπότε και ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί έναρξης του πανεπιστημίου.

«Βγείτε από αυτήν την κατάσταση τώρα και συνεχίστε την υπεράσπιση σας με άλλους τρόπους», συμβούλεψε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς τους διαδηλωτές στην Κολούμπια το απόγευμα της Τρίτης πριν φτάσει η αστυνομία. «Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα».

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις συγκρούσεις στην Κολούμπια και στο Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνια, στο Humboldt, όπου διαδηλωτές κατέλαβαν δύο κτίρια προτού παρέμβουν αξιωματικοί με ρόπαλα κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνέλαβαν 25 άτομα. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν τη συνολική ζημιά στην πανεπιστημιούπολη της Βόρειας Καλιφόρνια σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τους χώρους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες μπροστά από το Royce Hall, Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στο Λος Άντζελες.  Η ασφάλεια έχει αποκλείσει τον καταυλισμό μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν την Κυριακή μεταξύ φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών και διαδηλωτών υπέρ του Ισραήλ.  (Εγγραφή Orange County μέσω David Crane/AP)

Οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τους χώρους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες μπροστά από το Royce Hall, Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στο Λος Άντζελες. (Εγγραφή Orange County μέσω David Crane/AP)

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις φοιτητικές διαμαρτυρίες;

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε την κατάληψη του ακαδημαϊκού κτιρίου από τους φοιτητές «απολύτως λάθος προσέγγιση» και «όχι παράδειγμα ειρηνικής διαμαρτυρίας».

Άλλα κολέγια προσπάθησαν να διαπραγματευτούν συμφωνίες με τους διαδηλωτές με την ελπίδα να πραγματοποιήσουν ειρηνικές τελετές έναρξης. όπως και Διαπραγματεύσεις ανακωχής Έχοντας φανεί να κερδίζει ατμό, δεν ήταν σαφές εάν οι συνομιλίες θα οδηγούσαν σε χαλάρωση των διαμαρτυριών.

Το Northwestern University σημείωσε μια σπάνια νίκη όταν αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατέληξε σε συμβιβασμό με τους φοιτητές και τους καθηγητές που εκπροσωπούσαν την πλειοψηφία των διαδηλωτών στην πανεπιστημιούπολη του κοντά στο Σικάγο για να επιτρέψουν ειρηνικές διαδηλώσεις στο τέλος των ανοιξιάτικων μαθημάτων.

Οι κρατικοί στρατιώτες συλλαμβάνουν έναν φιλοπαλαιστίνιο διαδηλωτή στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν του Τέξας, Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.  (Jay Janner/Austin American-Statesman μέσω AP)

Οι κρατικοί στρατιώτες συλλαμβάνουν έναν φιλοπαλαιστίνιο διαδηλωτή στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν του Τέξας, Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. (Jay Janner/Austin American-Statesman μέσω AP)

Ένας κρατικός στρατιώτης πιπεριού ψεκάζει διαδηλωτές σε μια φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν του Τέξας, Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.  (Jay Janner/Austin American-Statesman μέσω AP)

Ένας κρατικός στρατιώτης πιπέρι ψεκάζει διαδηλωτές σε μια φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν του Τέξας, Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. (Jay Janner/Austin American-Statesman μέσω AP)

Αφού η Χαμάς εξαπέλυσε μια θανατηφόρα επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, άρχισαν πανεθνικές διαδηλώσεις στην Κολομβία ως απάντηση στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Οι μαχητές σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους πολίτες, και πήραν περίπου 250 ομήρους. Το Ισραήλ, το οποίο έχει ορκιστεί να εξαλείψει τη Χαμάς, έχει σκοτώσει περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.

READ  Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Μεσοδυτική περιοχή ως περιφερειακά μέτρα για τους τυφώνες

Το Ισραήλ και οι υποστηρικτές του έχουν χαρακτηρίσει τις πανεπιστημιακές διαδηλώσεις ως αντισημιτικές, ενώ οι επικριτές του Ισραήλ λένε ότι οι κατηγορίες χρησιμοποιούνται για να φιμώσουν τους διαφωνούντες. Αν και ορισμένοι διαδηλωτές πιάστηκαν στην κάμερα να κάνουν αντισημιτικά σχόλια ή να απειλούν με βία, οι διοργανωτές της διαδήλωσης, ορισμένοι από τους οποίους είναι Εβραίοι, λένε ότι είναι ένα ειρηνικό κίνημα που στοχεύει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και στην αντίθεση στον πόλεμο.

Ένας διαδηλωτής συνοδεύεται από την αστυνομία του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν σε ένα στρατόπεδο στην πανεπιστημιούπολη, Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024.  (Aaron E. Martinez/Austin American-Statesman μέσω AP)

Ένας διαδηλωτής συνοδεύεται από την αστυνομία του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν σε ένα στρατόπεδο στην πανεπιστημιούπολη, Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024. (Aaron E. Martinez/Austin American-Statesman μέσω AP)

Στην πανεπιστημιούπολη της Κολούμπια, διαδηλωτές κλείδωσαν τα όπλα νωρίς την Τρίτη και μετέφεραν έπιπλα και μεταλλικά οδοφράγματα στο Hamilton Hall, ανάμεσα σε πολλά κτίρια. καταλήφθηκαν 1968 Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τα πολιτικά δικαιώματα και τον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι διαδηλωτές ονόμασαν το κτίριο Hinds Hall προς τιμήν μιας νεαρής γυναίκας που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές παραδόθηκαν και καταλήφθηκαν λίγες ώρες αργότερα Παλαιότερο τελεσίγραφο Εγκατάλειψη ή αναστολή από την κατασκήνωση σκηνής της Δευτέρας – Απαγορεύεται από όλους τους ακαδημαϊκούς και ψυχαγωγικούς χώρους, επιτρέπεται η είσοδος μόνο στις αίθουσες διαμονής τους και οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να αποφοιτήσουν.

Ο Μαχμούντ Χαλίλ, επικεφαλής διαπραγματευτής, ήταν μεταξύ των φοιτητών που τέθηκαν σε αναστολή πριν διακοπούν οι συνομιλίες με τη διοίκηση το Σαββατοκύριακο. Στην επιστολή του για αναστολή — την οποία μοιράστηκε με το Associated Press — ο Khalil είπε ότι αρνήθηκε να εγκαταλείψει το στρατόπεδο μετά από προειδοποιήσεις, αλλά συμμορφώθηκε με το αίτημα του πανεπιστημίου να εκκενώσει το στρατόπεδο στο γρασίδι της πανεπιστημιούπολης μέχρι την προθεσμία της Δευτέρας το απόγευμα.

READ  Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Ζωντανές ενημερώσεις - The New York Times

Ο εκπρόσωπος της Κολούμπια Μπεν Τσανγκ είπε σε δήλωση ότι οποιοσδήποτε καταλαμβάνει το Χάμιλτον Χολ κινδυνεύει να αποβληθεί από το πανεπιστήμιο για «μια απαράδεκτη κατάσταση – βανδαλισμό περιουσίας, σπάσιμο θυρών και παραθύρων και αποκλεισμό εισόδων».

Οι διαδηλωτές του Occupy επέμειναν ότι θα παραμείνουν στο Hamilton Hall μέχρι το πανεπιστήμιο να συμφωνήσει σε τρία αιτήματα. Αποκλεισμός, οικονομική διαφάνεια και αμνηστία.

Αφού η αστυνομία απομάκρυνε τον καταυλισμό από το πανεπιστήμιο στις 18 Απριλίου, οι φοιτητές έστησαν ξανά τις σκηνές τους. Συνελήφθησαν περισσότερα από 100 άτομα. Οι μαθητές διαδηλώνουν στην πανεπιστημιούπολη του Μανχάταν από την προηγούμενη μέρα, διαμαρτυρόμενοι για την ισραηλινή στρατιωτική δράση στη Γάζα και απαιτώντας από το σχολείο να αποχωρήσει από εταιρείες που λένε ότι επωφελούνται από τη σύγκρουση.

Το τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Αμερικανικής Ένωσης Καθηγητών Πανεπιστημίου είπε ότι παρά τους σχολικούς νόμους που απαιτούν συμβουλευτική, οι προσπάθειες των σχολών να βοηθήσουν στην εκτόνωση της κατάστασης έχουν αγνοηθεί επανειλημμένα από τη διοίκηση του πανεπιστημίου. Η ομάδα προειδοποίησε για πιθανές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην πανεπιστημιούπολη.

«Θεωρούμε την ηγεσία του πανεπιστημίου υπεύθυνη για τα καταστροφικά λάθη στην κρίση που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο», ανέφερε το κεφάλαιο σε δήλωση αργά την Τρίτη. «Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, το ανώτερο προσωπικό του και το διοικητικό συμβούλιο λογοδοτούν για τυχόν τραυματισμούς που προκύψουν κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε αστυνομικής ενέργειας στην πανεπιστημιούπολη μας».

Η Ilana Levkovich, μια «αριστερή σιωνίστρια» μαθήτρια στην Κολούμπια, είπε ότι ήταν δύσκολο να συγκεντρωθείς στο σχολείο για εβδομάδες εν μέσω εκκλήσεων για τους Σιωνιστές να πεθάνουν ή να εγκαταλείψουν την πανεπιστημιούπολη. Είπε ότι οι εξετάσεις του σημειώθηκαν με φωνές «Πες το δυνατά, πες το καθαρά, Σιωνιστές από εδώ» στο βάθος.

Ο Levkovich, ο οποίος αναγνωρίζεται ως Εβραίος και παρακολούθησε την πανεπιστημιούπολη της Κολούμπια στο Τελ Αβίβ, είπε ότι θα ήθελε οι τρέχουσες φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις να ήταν πιο ανοιχτές σε όσους σαν αυτόν επικρίνουν τις πολεμικές πολιτικές του Ισραήλ αλλά πιστεύουν στην ύπαρξη ενός ισραηλινού κράτους.

Ο Άνταμς είπε την Τρίτη ότι οι διαμαρτυρίες στην Κολούμπια «επιλέχθηκαν από ταραξίες εκτός του επαγγέλματος». Ο δήμαρχος δεν παρείχε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό, ο οποίος αμφισβητήθηκε από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Οι αξιωματικοί του NYPD έκαναν παρόμοιους ισχυρισμούς για «εξεγερμένους έξω» κατά τη διάρκεια των μαζικών, λαϊκών διαδηλώσεων ενάντια στη φυλετική αδικία που ξέσπασε σε όλη την πόλη το 2020 μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Οι ακτιβιστές είναι έργο βίαιων εξτρεμιστών.

___

Ο Μάτις ανέφερε από το Νάσβιλ του Τενεσί. Δημοσιογράφοι του Associated Press από όλη τη χώρα συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά, συμπεριλαμβανομένων των Colleen Long, Karen Matthews, Jim Vertuno, Hannah Schoenbaum, Sarah Brumfield, Stefanie Dazio, Christopher Weber, Carolyn Thompson, Dave Collins, Makiya Seminera, Philip Willems και Corylip Williams.

___

Αυτή η ιστορία έχει διορθωθεί για να δείξει ότι το Πανεπιστήμιο Κολούμπια δεν ακύρωσε τη σημαντική εκδήλωση αποφοίτησής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *