Ο Τραμπ προσπάθησε να μπλοκάρει την εκλογική έκθεση, η οποία απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της GA

  • Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τζόρτζια απέρριψε ομόφωνα τη μακροχρόνια προσπάθεια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την εισαγγελέα της κομητείας Φούλτον, Φάνι Γουίλις.
  • Οι δικηγόροι του Τραμπ είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να ακυρώσει μια ειδική έκθεση του Μεγάλου Ενόρκου που συνιστούσε ποινικές διώξεις στην έρευνα του Γουίλις για τις εκλογές της Γεωργίας το 2020.
  • Ο Γουίλις άφησε να εννοηθεί ότι οι κατηγορίες που σχετίζονται με έρευνα για πιθανές απόπειρες παρέμβασης στην εκλογική νίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν ενδέχεται να έρθουν τον Αύγουστο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία του 2024 Ντόναλντ Τραμπ κάνει μια χειρονομία σχετικά με την άρση βαρών ενώ μιλούσε σε εκδήλωση στρατολόγησης εθελοντών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Calvary Chapel, Fervent, στις 8 Ιουλίου 2023 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Πάτρικ Δ. Πεσμένος | Afp | Καλές εικόνες

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τζόρτζια απέρριψε ομόφωνα τη Δευτέρα τη μακροχρόνια προσπάθεια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει μια ειδική έκθεση του Μεγάλου Ενόρκου που συνιστούσε ποινικές διώξεις και έκπτωση της εισαγγελέα Φάνι Γουίλις σε μια έρευνα για τις εκλογές της Γεωργίας το 2020.

Κρίση Το κατηγορητήριο έρχεται λίγες εβδομάδες πριν ο Γουίλις, ο ανώτατος εισαγγελέας της Ατλάντα που ηγήθηκε της έρευνας για τις προσπάθειες του Τραμπ και των συμμάχων του να παρέμβουν στην εκλογική νίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία Μπιτς, ζητήσει απαγγελία κατηγορίας από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τζόρτζια.

Οι δικηγόροι του Τραμπ απέτυχαν να αποδείξουν ότι η υπόθεση είναι «μια από τις πιο σπάνιες περιστάσεις» που θα έπρεπε να αποφύγει τα κατώτερα δικαστήρια, αποφάνθηκαν οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ως εκ τούτου, η αίτηση απορρίπτεται.

READ  Το εμβόλιο Covid-19 έχει συνδεθεί με λιγότερα εμφράγματα, εγκεφαλικά και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, οι δικηγόροι του Τραμπ αναγνώρισαν στην αναφορά τους ότι η αποδοχή της υπόθεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη, επειδή συνήθως εξετάζει προσφυγές από κατώτερα δικαστήρια. Ωστόσο, υποστήριξαν ότι εφόσον ο Τραμπ είναι πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία του 2024, το ανώτατο δικαστήριο θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα.

Η νομική ομάδα του Τραμπ υπέβαλε παρόμοιο αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Fulton. Και στις δύο αναφορές, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε η ειδική επιτροπή στην εκλογική έρευνα «λήφθηκαν παράνομα».

Ο δικαστής Robert McBurney, ο οποίος προήδρευσε στην εκλογική ακρόαση, ζήτησε από τα δικαστήρια να ακυρώσουν την τελική έκθεση της ειδικής ομάδας και να απαγορεύσουν τη χρήση του περιεχομένου της «σε οποιαδήποτε μελλοντική διαδικασία, αστική ή ποινική».

Αυτό το ειδικό δικαστήριο άκουσε μαρτυρίες και μαρτυρίες από δεκάδες μάρτυρες πέρυσι, αλλά δεν έχει την εξουσία να επιστρέψει κατηγορίες. Αυτό είναι διαφορετικό από δύο μεγάλες ένορκες που συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο της περιοχής της Ατλάντα, το οποίο μπορεί σύντομα να αναλάβει να αποφασίσει εάν θα κατηγορήσει τον Τραμπ και τους συνεργάτες του.

Οι δικηγόροι του Τραμπ δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του CNBC για σχολιασμό της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αυτό είναι έκτακτη είδηση. Ελέγξτε ξανά για ενημερώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *