Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν 2%, παρασύρονται από την ιδιοκτησία και την τεχνολογία. Οι ασιατικές αγορές ήταν μικτές

πριν 14 λεπτά

Οι μετοχές της Adani σημείωσαν άνοδο αφότου ο πρόεδρος επιβεβαίωσε τα πρότυπα γνωστοποίησης της εταιρείας

Ο πρόεδρος του Ομίλου Adani επιβεβαίωσε την Τρίτη τις αποκαλύψεις της εταιρείας ότι δεν βρέθηκε παραβίαση και ότι η έκθεση Hindenburg περιείχε ψευδείς πληροφορίες.

“Αυτή η έκθεση είναι ένας συνδυασμός στοχευμένης παραπληροφόρησης και απαξιωμένων ισχυρισμών, οι περισσότεροι από τους οποίους χρονολογούνται από το 2004 έως το 2015”, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Gautam Adani σε ομιλία των μετόχων κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Είπε ότι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που εξετάζει το θέμα δεν βρήκε καμία κανονιστική αποτυχία και οι αποκαλύψεις της επιτροπής επιβεβαίωσαν “καμία περίπτωση παραβίασης”.

Οι μετοχές της Adani Enterprise σημείωσαν άνοδο 0,56%, ενώ η Adani Transmission σημείωσαν άνοδο 1,58%. Ο Adani Green πρόσθεσε 1,52%.

– Λι Γινγκ Σαν

3 ώρες πριν

Ο καθηγητής λέει ότι η Κίνα πρέπει να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους για τις ευάλωτες χώρες

Ο Mauro Guillen, καθηγητής στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, είπε ότι η Δύση δεν έκανε αρκετά για να φέρει την Κίνα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα πρέπει να συμμετάσχουν με την Κίνα σε συνομιλίες αναδιάρθρωσης χρέους για ευάλωτες χώρες επειδή «η Κίνα έχει χρήματα» και μόχλευση με πολλές χώρες, δήλωσε ο Gillen στο «Squawk Box Asia» του CNBC.

Τα σχόλιά του έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης της 20μελούς Ομάδας Υπουργών Οικονομικών στο Γκαντιναγκάρ της Ινδίας.

Δεν υπάρχει ακόμη πρόοδος για το πόση βοήθεια θα δοθεί σε χώρες χαμηλού εισοδήματος που χρειάζονται αναδιάρθρωση χρέους.

Ο Guillen επεσήμανε ότι η έλλειψη δέσμευσης της Κίνας θα μπορούσε να οφείλεται στα δικά της προβλήματα στο εσωτερικό. «Υπάρχει μεγάλη πίεση στον Πρόεδρο Σι να οργανώσει την τόνωση για τη δική του οικονομία», είπε. «Η Κίνα μπορεί να προτιμά να επικεντρωθεί στα δικά της προβλήματα προς το παρόν, αντί να λύνει τα προβλήματα των άλλων».

– Charmaine Jacob

3 ώρες πριν

Οι μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας ήταν οι χαμένοι καθώς ο Hang Seng υποχώρησε περισσότερο από 2%.

Οι μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας οδήγησαν σε απώλειες στον δείκτη Hang Seng, ο οποίος υποχώρησε περισσότερο από 2%.

READ  Η Bud Light χάνει τον τίτλο της μπύρας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική από το Modelo Special

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Langfour Group ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος στον δείκτη, με τις μετοχές της να υποχωρούν περισσότερο από 9%, ενώ η Country Garden Holdings σημείωσε πτώση 6,67%.

Στον τομέα της τεχνολογίας, οι μετοχές της JD Health International υποχώρησαν περισσότερο από 5%, ο μεγαλύτερος χαμένος του κλάδου, ενώ η θυγατρική του Ομίλου Alibaba, Alibaba Health Information Technology, υποχώρησε 4,2%.

3 ώρες πριν

Η RBA διατήρησε τα επιτόκια σταθερά εν μέσω φόβων για πτώση του πληθωρισμού και περαιτέρω πτώση της ανάπτυξης της μεταποίησης

Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας εξετάζει εάν θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια ή θα τα αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο. Τα πρακτικά αποκαλύφθηκαν.

Η κεντρική τράπεζα αποφάσισε τελικά να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, λέγοντας ότι η νομισματική πολιτική ήταν «σαφώς περιορισμένη» στο επικρατούν επιτόκιο 4,1% σε μετρητά και οι πληρωμές τόκων στεγαστικών δανείων ήταν στο υψηλότερο επίπεδο τον Μάιο.

Αναγνώρισε επίσης ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται και αυτό θα βοηθήσει στον μετριασμό των ανοδικών κινδύνων για τις μεσοπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

Η τράπεζα είπε ότι εάν αυξηθούν τα επιτόκια, η αύξηση της παραγωγής θα ήταν πιο αργή από ό,τι αναμενόταν, σημειώνοντας ότι υπήρχε «σημαντική αβεβαιότητα» στην κατανάλωση των νοικοκυριών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

– Λιμ Χούι Τζι

πριν 5 ώρες

Η κινεζική Evergrande αναφέρει μεγαλύτερες απώλειες για το 2021 και το 2022, περισσότερες υποχρεώσεις

Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande Group παρουσίασε μεγάλες απώλειες στα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά της για το 2021 και το 2022.

Η εταιρεία βλέπει συνολική καθαρή ζημιά 686,2 δισεκατομμυρίων γιουάν (95,68 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021 και συνολική καθαρή ζημιά 125,8 δισεκατομμυρίων γιουάν το 2022.

Μέχρι το 2022, το Οι περισσότερες απώλειες Οι ζημίες που σχετίζονται με ανάκτηση γης, ζημίες σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και άλλες μη λειτουργικές ζημίες ανήλθαν συνολικά σε 69,37 δισεκατομμύρια γιουάν.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Evergrande ήταν 2,35 τρισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι, αυξημένες κατά 23%. Σε σύγκριση με το 2020Το συνολικό ενεργητικό της ήταν 1,8 τρισεκατομμύρια γιουάν, μειωμένο κατά 20% σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.

READ  Φωτιά στην Κοπεγχάγη: Το παλιό χρηματιστήριο της Δανίας παίρνει φωτιά

– Λιμ Χούι Τζι

πριν 6 ώρες

CNBC Pro: Μετά από ράλι 80% για το Bitcoin, οι ειδικοί της αγοράς προβλέπουν πού θα φτάσει το 2023

Μετά από αύξηση άνω του 80% στην τιμή του bitcoin το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι παρατηρητές της αγοράς κρυπτονομισμάτων λένε στο CNBC Pro πώς αναμένουν την απόδοση του κρυπτονομίσματος αργότερα μέσα στο έτος.

Η Carol Alexander, καθηγήτρια οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sussex, ο Jeff Kendrick της Standard Chartered και ο Antony Trenchev, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δανεισμού κρυπτονομισμάτων Nexo, εξέφρασαν τις προβλέψεις τους.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Ράιαν Μπράουν

πριν 6 ώρες

CNBC Pro: Η Barclays βλέπει «περιορισμένο όφελος» από τη διαφημιστική εκστρατεία AI σε σχέση με τα κέρδη για αυτές τις ευρωπαϊκές μετοχές chip

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ημιαγωγών βρίσκονται σε ένα «δύσκολο τρίμηνο» λόγω μιας «αστατικής περιόδου κερδών» που ξεκινά αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Barclays.

Η επενδυτική τράπεζα παρουσίασε τις βασικές προσδοκίες κερδών για τις ASML, Nokia, STMicro και Infineon και τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της για τις μετοχές chip.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Γκανές Ράο

πριν 12 ώρες

Το ETF λογισμικού τεχνολογίας φτάνει σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων

Το ETF του διευρυμένου τομέα τεχνολογίας λογισμικού iShares σημείωσε αύξηση 1,2% τη Δευτέρα, σημειώνοντας νέο υψηλό 52 εβδομάδων.

Το ETF, το οποίο στοχεύει στην έκθεση σε λογισμικό, διαδραστικά μέσα και συναφείς εταιρείες, αυξάνεται σχεδόν κατά 42% το 2023. Εν τω μεταξύ, το VanEck Semiconductor ETF σημείωσε άνοδο 56,3% σε ετήσια βάση από το απόγευμα της Δευτέρας, άνω του 1%. Συλλαλητήριο.

Δείτε το γράφημα…

Τεχνολογικό λογισμικό ETF

πριν 14 ώρες

Περισσότερες από 40 μετοχές του S&P 500 σημείωσαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων

Ο S&P 500 σημείωσε μέτρια άνοδο 0,3% το πρωί της Δευτέρας, αλλά 43 στοιχεία του ευρύτερου δείκτη της αγοράς εκτινάχθηκαν σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου επιπέδου των τελευταίων δεκαετιών.

READ  Το "Avatar 2" βρίσκεται στην κορυφή του box office του "Avatar", το "A Man Called Otto" ξεπερνά το "Airplane" - The Hollywood Reporter

Οι διαθέσεις της Booking αυξήθηκαν στο υψηλό των 2.938,38 $, φθάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών από την αρχική δημόσια προσφορά ταξιδιωτικών μετοχών το 1999.

Από το ντεμπούτο του το 1983, η Cintas έχει πετύχει υψηλά όλων των εποχών. Ο προμηθευτής εταιρικής στολής άγγιξε το υψηλό των 503,70 $. Η Cintas σημείωσε επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τα οικονομικά κέρδη τέταρτου τριμήνου να ανέρχονται στα 3,33 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 2,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία ελέγχου παρασίτων Rollins έφτασε τα 44,78 δολάρια, το υψηλότερο από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 1968.

Darla Mercado, Chris Hayes

πριν 13 ώρες

Πώς η επανεξισορρόπηση του Nasdaq 100 επηρεάζει την τεχνολογία Megacap

Αρχίζουν να προκύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με την εξισορρόπηση του Nasdaq 100 που θα τεθεί σε ισχύ στις 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Nvidia και η Microsoft είναι οι μετοχές που θα δουν τις μεγαλύτερες πτωτικές αλλαγές ως μέρος της αναδιάρθρωσης και η Apple θα είναι η μεγαλύτερη μετοχή στον όμιλο, αλλά με μικρότερο βάρος από ό,τι είναι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα για τις αλλαγές στον δείκτη και τις πιθανές επιπτώσεις στις μετοχές στο CNBC Pro.

– Τζέσι Πάουντ

πριν από 18 ώρες

Η ανάπτυξη της μεταποίησης στην περιοχή της Νέας Υόρκης σταματά, σύμφωνα με έρευνα της Fed

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης σχεδόν σταμάτησε τον Ιούλιο, με σχεδόν ισάριθμες εταιρείες να αναφέρουν μια σύντομη επέκταση.

Η έρευνα Empire State Manufacturing Survey της Federal Reserve της Νέας Υόρκης υποχώρησε 6 μονάδες στο 1,1. Σύμφωνα με τον Dow Jones, η Wall Street αναζητούσε ένδειξη μηδέν.

Οι νέες παραγγελίες σημείωσαν μικρή μεταβολή στις 3,3 μονάδες, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 8,6 μονάδες και τα αποθέματα υποχώρησαν 4,8 μονάδες στις -10,8 μονάδες. Υπήρξαν κάποια καλά νέα για τον πληθωρισμό, με τους δείκτες τόσο των τιμών που πληρώθηκαν όσο και των εισπράξεων να υποχωρούν περισσότερο από 5 μονάδες.

– Τζεφ Κοξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *