Ο καπνός από τις πυρκαγιές του Καναδά μολύνει και πάλι τον αέρα των ΗΠΑ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση από τις πυρκαγιές του Καναδά επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα.

Υπάρχουν Περίπου 900 πυρκαγιές καίνε σε ολόκληρο τον ΚαναδάΌμως αυτή την εβδομάδα ο καπνός θα έρθει από τη δυτική χώρα.

«Δυστυχώς, οι πυρκαγιές θα αρχίσουν να επιστρέφουν στη ζώνη καπνού για να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα», δήλωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην περιοχή της Φιλαδέλφειας.

Προειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα εκδόθηκαν για πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Μεσοδυτικών, των Μεγάλων Λιμνών, του Κεντρικού Τενεσί και της Βόρειας Καρολίνας και των βορειοανατολικών.

Στις 5 π.μ. ET της Δευτέρας, Αρκετές πόλεις ανέφεραν Οι υψηλότερες μετρήσεις του δείκτη ποιότητας αέρα είναι: 158 στο Μπάφαλο, 155 στο Σικάγο και 142 στο Νάσβιλ. Ο δείκτης κυμαίνεται από 0 έως 500. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ένα AQI 201 ή υψηλότερο θεωρείται πολύ ανθυγιεινό.

Ανθυγιεινές συνθήκες προβλέπονται για τα βόρεια της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα AirNowΈνας ιστότοπος που λειτουργεί από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ που παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Προειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα εκδόθηκαν για ολόκληρη την πολιτεία τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη. Η πρόβλεψη αναμένεται να οδηγήσει σε «ανθυγιεινές για όλους» συνθήκες στην περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. AirNow. Σε άλλα μέρη της πολιτείας, οι συνθήκες μπορεί να φτάσουν «ανθυγιεινές για ευαίσθητες ομάδες».

“Ο καπνός των δασικών πυρκαγιών του Καναδά θα παραμείνει στην εικόνα μέχρι την Τρίτη καθώς οι βορειοδυτικοί άνεμοι από τα λιβάδια του Καναδά συνεχίζουν να σπρώχνουν πυκνό καπνό στα ανώτερα 48 δευτ.”, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

READ  Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τον 11ο τίτλο της Bundesliga μετά την ισοπαλία της Μπορούσια Ντόρτμουντ τη δραματική τελευταία ημέρα

Ήδη τον περασμένο μήνα, τα επίπεδα σωματιδίων στον αέρα από την αιθαλομίχλη έγιναν ανθυγιεινά, με αρκετές πόλεις των ΗΠΑ να σημειώνουν ρεκόρ. Σε σημεία, μπορεί να είναι επικίνδυνο να αναπνέεις παντού, από τη Μινεσότα και την Ιντιάνα έως τις περιοχές του Μέσου Ατλαντικού και του Νότου.

Σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Τορόντο και το Σινσινάτι, η ορατότητα έχει μειωθεί ανησυχητικά. Σε ορισμένα σημεία, ο καπνός από τις φωτιές κάλυψε τον ουρανό με πορτοκαλί χρώμα. Αυτός ο καπνός μπορεί να εντοπιστεί στις πυρκαγιές που καίνε στο Κεμπέκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *