Το Κογκρέσο ψηφίζει για να αποτρέψει το κλείσιμο της κυβέρνησης των ΗΠΑ

πηγή εικόνας, AFP μέσω Getty Images

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ένα πακέτο δαπανών 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οι νομοθέτες απέτρεψαν οριακά ένα μερικό κλείσιμο της κυβέρνησης λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Η συμφωνία σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει διακοπή της χρηματοδότησης για βασικά κυβερνητικά τμήματα, αν και οι ψηφοφορίες για μια σειρά τροπολογιών αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ώρες.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να είναι έτοιμος να υπογράψει το Σάββατο.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ είπε ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά «η επιμονή μας αξίζει τον κόπο».

«Είναι καλό για τον αμερικανικό λαό να καταλήξει σε μια δικομματική συμφωνία για να ολοκληρώσει τη δουλειά», είπε στο βήμα της Γερουσίας.

Η νομοθεσία θα τερματίσει πολύμηνες σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο κύριων κομμάτων.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε νωρίς το Σάββατο ότι το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού των ΗΠΑ έχει σταματήσει τις προετοιμασίες για το κλείσιμο, επειδή ελπίζει ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει γρήγορα το νομοσχέδιο και ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα το υπογράψει ως νόμο.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με τελικές ψήφους 286 κατά 134 – πολύ λιγότερο από την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων. Όλοι εκτός από 23 Δημοκρατικοί υποστήριξαν τη νομοθεσία, ενώ 112 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν όχι.

Μια μικρή αλλά ηχηρή ομάδα συντηρητικών αντιτάχθηκε στην προτεινόμενη αύξηση των κυβερνητικών δαπανών και ζήτησε νέα νομοθεσία που θα περιλαμβάνει αλλαγές στους νόμους για τη μετανάστευση των ΗΠΑ με στόχο την αντιμετώπιση της αύξησης των μεταναστών χωρίς έγγραφα στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

READ  Υπό τους Νάγκετς και πάλι στο συμπλέκτη, οι Λέικερς αντιμετώπισαν ένα έλλειμμα 3-0

Η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν από τη Τζόρτζια κατέθεσε αίτηση για την αναγκαστική εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής, αντικαθιστώντας τον Μάικ Τζόνσον από τη Λουιζιάνα, ο οποίος υποστήριξε το πακέτο.

Η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό της Βουλής της Παρασκευής συνεχίζει μια τάση πρόσφατων συγκρούσεων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν ενωθεί με ορισμένους Ρεπουμπλικάνους στην έγκριση νομοθεσίας για να αποφύγουν το κλείσιμο.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις πρόσφατες ψηφοφορίες, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών της Βουλής αντιτάχθηκε σε νομοσχέδιο χρηματοδότησης που διαπραγματεύτηκε το δικό τους κόμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *