PwC Αυστραλία: Λογιστική εταιρεία διχάζει τις επιχειρήσεις μετά το σκάνδαλο διαρροής φόρων

  • Από την Annabelle Liang
  • Ανταποκριτής Επιχειρήσεων

Η PwC Αυστραλίας λέει ότι θα πουλήσει τις κρατικές της επιχειρήσεις για 1 δολάριο Αυστραλίας (0,70 $, 0,50 £) μετά από ένα σκάνδαλο σχετικά με την κατάχρηση μυστικών κυβερνητικών φορολογικών συστημάτων.

Ο λογιστικός κολοσσός ανακοίνωσε και τον διορισμό νέου διευθύνοντος συμβούλου στη χώρα.

Τον Ιανουάριο, προέκυψε ότι ένας πρώην συνεργάτης της PwC Australia είχε διαρρεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες.

Ένας πρώην συνεργάτης που συμβούλεψε την αυστραλιανή κυβέρνηση μοιράστηκε σχέδια νόμων εταιρικής φοροαποφυγής με συναδέλφους τους, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για να προωθήσουν σε πελάτες. Οι διαρροές σημειώθηκαν μεταξύ 2014 και 2017.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιούνται εμπιστευτικές πληροφορίες για να βοηθήσουν τους πελάτες να πληρώσουν λιγότερο φόρο.

Ωστόσο, πολιτικοί και αξιωματούχοι ζήτησαν να απαγορευτεί η ανάθεση κρατικών συμβάσεων στην PwC Australia. Μέχρι να απαντηθεί ικανοποιητικά η διαφθορά.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η PwC Australia δήλωσε ότι είχε εντοπίσει 76 νυν και πρώην συνεργάτες που συνδέονται με το σκάνδαλο και παρέδωσε τα ονόματά τους στους Αυστραλούς νομοθέτες.

Τη Δευτέρα, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της PwC Australia, Kristin Stubbins, δήλωσε σε κοινοβουλευτική έρευνα ότι το προσωπικό που διαπιστώθηκε ότι ενήργησε ανάρμοστα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει «σοβαρές» συνέπειες.

«Δεν τηρήσαμε τα πρότυπα που θέσαμε για τους εαυτούς μας ως οργανισμός και ζητώ συγγνώμη εκ μέρους της εταιρείας μας», είπε.

Η PwC Australia διόρισε την Κυριακή τον Kevin Burrow ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της. Προηγουμένως ήταν Παγκόσμιος Πελάτης και Επικεφαλής Βιομηχανίας του Δικτύου PwC.

«Θα εργαστεί με τους συναδέλφους του και την ομάδα διαχείρισης για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη με τους μετόχους της PwC Australia», δήλωσε ο Τζάστιν Κάρολ, πρόεδρος της ομάδας διαχείρισης της PwC Αυστραλίας.

READ  4 γυναίκες τραυματίστηκαν σε απρόκλητο μαχαίρι στο θέατρο AMC κοντά στη Βοστώνη. Συνελήφθη ύποπτος

Η εταιρεία είπε ότι πωλεί τις αυστραλιανές ομοσπονδιακές και κρατικές δραστηριότητές της στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Allegro Funds, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για τη συμφωνία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Η PwC Australia είπε ότι η πώληση θα δημιουργήσει δύο ανεξάρτητες εταιρείες “χωρίς διακοπή στις βασικές υπηρεσίες προς πελάτες του δημόσιου τομέα”.

Η κυβερνητική επιχείρηση της PwC Αυστραλίας έχει περίπου 1.750 υπαλλήλους και αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των ετήσιων εσόδων της.

Τον Μάιο, ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος της PwC Australia, Tom Seymour, παραιτήθηκε αφού παραδέχτηκε ότι ήταν ένας από τους τουλάχιστον 67 ανθρώπους που έλαβαν ευαίσθητες πληροφορίες στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, η εταιρεία αναμόρφωσε την ομάδα διαχείρισης της, θέτοντας εννέα εταίρους σε άδεια.

Ο Ταμίας της Αυστραλίας Τζιμ Τσάλμερς χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις «σοκαριστική παραβίαση εμπιστοσύνης».

Κατά το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει συνάψει συμβόλαια με την PwC αξίας 255 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το σκάνδαλο, μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένου του AustralianSuper και της κεντρικής τράπεζας της χώρας, δήλωσαν ότι δεν θα υπογράψουν νέες συμβάσεις με την PwC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *