Τουλάχιστον ένας νεκρός από ανεμοστρόβιλο στην Ιντιάνα

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε καθώς καταιγίδες έπληξαν τη νότια Ιντιάνα και τμήματα της κοιλάδας του ποταμού Οχάιο την Κυριακή, κόβοντας το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες.

Ένας αξιωματούχος στην κομητεία Martin, Ind., είπε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε, αλλά ότι οι ανταποκριτές αναζητούν θύματα και καθαρίζουν δέντρα από τους δρόμους. Υπάρχει υποψία ανεμοστρόβιλου αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τους μετεωρολόγους. «Είναι εδώ στη μέση του δάσους», είπε τηλεφωνικά η Mandy Wolf, διευθύντρια της ομάδας έκτακτης ανάγκης της κομητείας. «Είναι ένα χάος».

Στην κομητεία Τζόνσον, τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος είναι πιθανός κοντά στην πόλη της Νέας Γουάιτλαντ, δήλωσε ο Τσαντ Σουέιν, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην Ινδιανάπολη. «Έχουμε άλλους πιθανούς ανεμοστρόβιλους, έναν στην κομητεία Μάρτιν και έναν στην κομητεία Μονρόε», είπε ο κ. Πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, είπε ο Σουέιν.

Στη βόρεια Ιντιάνα, Δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας Πόρτερ Η κακοκαιρία σε τοπικό διυλιστήριο της BP προκάλεσε μια απρογραμμάτιστη έκρηξη αερίου στην εγκατάσταση. Τα πληρώματα διαχειρίζονται την κατάσταση και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την κοινότητα, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Από τις αρχές της Δευτέρας, λιγότεροι από 10.000 πελάτες έμειναν χωρίς ρεύμα στην Ιντιάνα. Σύμφωνα με την αντίσταση.us, το οποίο συγκεντρώνει δεδομένα από εφαρμογές. Μέχρι νότια ως το Αρκάνσας, το Κεντάκι και το Τενεσί, περισσότεροι από 300.000 πελάτες έμειναν χωρίς ρεύμα καθώς οι καταιγίδες έπληξαν τις κοινότητες.

Τα κλιπ που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φάνηκαν να εμφανίζονται Για τον τυφώνα Μέσω της πόλης Greenwood της Ινδίας, τα απορρίμματα στέλνονται στον αέρα. Ένας αποστολέας του αστυνομικού τμήματος είπε ότι αξιωματούχοι της πόλης, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους, εξακολουθούν να εργάζονται για να εκτιμήσουν τις ζημιές. Ο αποστολέας δεν σχολίασε αν κάποιος τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε στην καταιγίδα.

READ  Οι μετοχές αυξάνονται μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας Φεβρουαρίου

«Λόγω ζημιών από ανεμοστρόβιλο σε πολλές περιοχές γύρω από την κομητεία Τζόνσον, παρακαλούμε μείνετε μακριά από περιοχές που επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες σήμερα το απόγευμα», δήλωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Γκρίνγουντ. είπε στο FacebookΠροτρέπει τους πολίτες να οδηγούν με προσοχή και να σχεδιάζουν εναλλακτικές διαδρομές.

Ο Cole Basie, μαθητής γυμνασίου στο Greenwood, είπε ότι βρισκόταν στην αποφοίτηση ενός φίλου καθώς πλησίαζε ο ανεμοστρόβιλος. Αυτός και οι φίλοι του βρήκαν καταφύγιο σε ένα υπόγειο και βρήκαν πεσμένα δέντρα και ένα κοντινό σπίτι ισοπεδωμένο. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», είπε ο κ. είπε η Basie. «Έτσι αυτό μας τρόμαξε».

Τουλάχιστον 75 σπίτια υπέστησαν ζημιές, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε μια περιοχή μήκους τριών έως τεσσάρων μιλίων, επτά μίλια νοτιοδυτικά του κέντρου του Πάρκερσβιλ, δήλωσαν αξιωματούχοι. Συνέντευξη τύπου. Οι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος είναι εκτός λειτουργίας και οι αρχές εργάζονται για να ολοκληρώσουν μια δευτερεύουσα έρευνα στις πληγείσες περιοχές, ανέφεραν.

Ο Ερυθρός Σταυρός είπε ότι συντονίζεται με τις τοπικές αρχές για να καθορίσουν τις ανάγκες των πληττόμενων κοινοτήτων. «Αυτές οι ανάγκες μπορεί να περιλαμβάνουν στέγη, πρόσβαση σε τροφή και νερό, υποστήριξη υγείας και ψυχικής υγείας και πολλά άλλα», έγραψε η εκπρόσωπος της εταιρείας Stephanie Fox μέσω email, σημειώνοντας ότι η κατάσταση «εξελίσεται ενεργά».

Κύριος. Ο Σουέιν, ο μετεωρολόγος, είπε ότι οι καταιγίδες πυροδοτήθηκαν από ζεστό και υγρό αέρα πριν από ένα κρύο μέτωπο. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσουν εάν υπάρχει ή όχι σχέση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της συχνότητας ή της ισχύος των τυφώνων. Οι ανεμοστρόβιλοι είναι σχετικά μικρά, βραχύβια καιρικά φαινόμενα, και εξαιτίας αυτού, τα ιστορικά δεδομένα για την επικράτηση τους στο παρελθόν είναι περιορισμένα. Οι επιστήμονες χρειάζονται τουλάχιστον 40 χρόνια κλιματικών δεδομένων για να μπορέσουν να συνάψουν αιτιώδη συνάφεια.

READ  Η Κίνα χλευάζει το FBI ότι η διαρροή στο εργαστήριο της Γουχάν θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία Covid

Οι ανεμοστρόβιλοι εμφανίζονται σε περισσότερα «σμήνη» τα τελευταία χρόνια, λένε οι ερευνητές, και μια περιοχή της χώρας γνωστή ως Tornado Alley είναι όπου εμφανίζονται οι περισσότεροι ανεμοστρόβιλοι. κινείται προς τα ανατολικά. Ο χρόνος των εποχών των τυφώνων γίνεται επίσης πιο απρόβλεπτος, διαπίστωσαν οι ερευνητές, με πολύ νωρίτερα και μεταγενέστερα ξεκινήματα σε σύγκριση με πριν από δεκαετίες. Ο λόγος για αυτό δεν είναι σαφής.

Ντέρικ Μπράισον Τέιλορ Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *