Φωτιά στην Κοπεγχάγη: Το παλιό χρηματιστήριο της Δανίας παίρνει φωτιά

Emil Helms/Ritzau Scanpix/AFP/Getty Images

Οι φλόγες τυλίγουν το ιστορικό κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης στη δανική πρωτεύουσα στις 16 Απριλίου.CNN

Το παλιό χρηματιστήριο της Δανίας τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί της Τρίτης, με βίντεο που δείχνουν φλόγες να σκίζουν βίαια το ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το κτίριο Børsen βρίσκεται στην καρδιά του δανικού εμπορίου από τον 17ο αιώνα.

Πλάνα έδειξαν τεράστια λοφία μαύρου καπνού να αναβλύζουν από το ορόσημο της Κοπεγχάγης καθώς οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης εργάζονταν παρακάτω.

Έκπληκτοι επιβάτες και θεατές μπορούσαν να δουν φλόγες να στροβιλίζονται γύρω από τον χαρακτηριστικό πύργο των 56 μέτρων του κτιρίου – σε σχήμα σαν τις ουρές τεσσάρων πλεγμένων δράκων – λίγες στιγμές πριν καταρρεύσει στον δρόμο από κάτω.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης έχει πει στους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι υπήρχαν άνθρωποι στο κτίριο όταν ξέσπασε η φωτιά, αλλά όλοι εκκενώθηκαν.

Ida Marie/Ritzau Scanpix/AFP/Getty Images

Συγκλονισμένοι οι θεατές παρακολουθούν τη φωτιά να τυλίγει ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/AFP/Getty Images

Οι άνθρωποι ανέσυραν έναν πίνακα ζωγραφικής από το παλιό χρηματιστήριο μετά από μια τεράστια φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης.

Μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το παλάτι Christiansborg βρίσκεται το Παλιό Χρηματιστήριο – που χρονολογείται από το 1625. Χτίστηκε σε στυλ Ολλανδικής Αναγέννησης κατόπιν αιτήματος του Christian IV και ανακαινίστηκε πρόσφατα με την πρόσοψή του καλυμμένη με σκαλωσιές και προστατευτικό περίβλημα. .

Ο υπουργός Πολιτισμού της Δανίας Jakob Engel-Schmidt δήλωσε ότι η πολιτιστική κληρονομιά 400 ετών έχει υποστεί ζημιές.

READ  Η Ταϊβάν προειδοποιεί για τη «σειρά προκλήσεων» της Κίνας, λέει στις ΗΠΑ να μην περάσουν την κόκκινη γραμμή

«Πόσο συγκινητικό είναι να βλέπεις πώς το προσωπικό στο Børsen, οι καλοί άνθρωποι από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι περαστικοί ανασύρουν θησαυρούς τέχνης και εμβληματικές εικόνες από το φλεγόμενο κτίριο», πρόσθεσε σε μια ανάρτηση στο X, νωρίτερα στο Twitter.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας, το οποίο εδρεύει στο κτίριο, περιέγραψε τη σκηνή ως «φρικτό θέαμα».

Luke MacGregor/Bloomberg/Getty Images

Φωτογραφία αρχείου του παλιού κτιρίου του Χρηματιστηρίου.

Αν και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονταν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, εξαπλώθηκε μέσω του φρεατίου του ανελκυστήρα σε όλους τους ορόφους.

Ο Frank Drier Mikkelsen, διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κοπεγχάγης, δήλωσε ότι η φωτιά έκαιγε «βίαια» μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TV 2.

Σαράντα πυροσβέστες βρίσκονταν μέσα στο κτίριο και βρέθηκαν τιμαλφή, μετέδωσε το TV 2.

Ο Μίκελσεν είπε στο δανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι η πυρκαγιά ήταν το είδος που φοβούνται οι υπεύθυνοι έκτακτης ανάγκης, εξηγώντας ότι έπρεπε να αφαιρεθούν τμήματα της οροφής του κτιρίου για να σβήσει.

Μηχανήματα έχουν κληθεί να αφαιρέσουν μέρος της χάλκινης οροφής καθώς το νερό αναπηδά από πάνω της.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και θα ενημερωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *