Το βόρειο σέλας ορατό σε 17 πολιτείες Πέμπτη – NBC 5 Ντάλας-Φορτ Γουόρθ

Η πρόβλεψη ηλιακής καταιγίδας της Πέμπτης αναμένεται να δώσει στους skygazer 17 πολιτειών των ΗΠΑ την ευκαιρία να δουν το βόρειο σέλας, μια πολύχρωμη οθόνη του ουρανού που συμβαίνει όταν ο ηλιακός άνεμος χτυπά την ατμόσφαιρα.

Το βόρειο σέλας, γνωστό και ως βόρειο σέλας, εμφανίζεται κυρίως στην Αλάσκα, τον Καναδά και τη Σκανδιναβία, αλλά ο 11ετής ηλιακός κύκλος, ο οποίος αναμένεται να κορυφωθεί το 2024, μπορεί να δει τα φώτα πιο νότια. Πριν από τρεις μήνες, παρατηρήθηκαν φωτεινές ενδείξεις στην Αριζόνα, σηματοδοτώντας την τρίτη ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα από τότε που ξεκίνησε ο τρέχων ηλιακός κύκλος το 2019.

Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας στο Fairbanks προβλέπει τη δραστηριότητα του σέλας την Πέμπτη σε Αλάσκα, Όρεγκον, Ουάσιγκτον, Αϊντάχο, Μοντάνα, Ουαϊόμινγκ, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Μινεσότα, Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Νέα Υόρκη, Νιου Χάμσαϊρ, Βερμόντ και Ιντιάνα. , Μέιν και Μέριλαντ.

Η δραστηριότητα του σέλας προβλέπεται επίσης για τον Καναδά, συμπεριλαμβανομένου του Βανκούβερ.

Οι φωτεινές οθόνες αναμένεται να είναι ορατές πάνω στο Μιλγουόκι της Μινεάπολης και την Έλενα της Μοντάνα και χαμηλά στον ορίζοντα στο Σάλεμ του Όρεγκον. Boise, Αϊντάχο; Cheyenne, Ουαϊόμινγκ; Annapolis, Maryland; και την Ινδιανάπολη, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας δήλωσε ότι όσοι θέλουν να ζήσουν το σέλας θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα φώτα της πόλης και ότι οι καλύτεροι χρόνοι θέασης είναι μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ. τοπική ώρα.

Το βόρειο σέλας εμφανίζεται όταν ένας μαγνητικός ηλιακός άνεμος συγκρούεται με το μαγνητικό πεδίο της Γης και φωτίζει άτομα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Τα φώτα εμφανίζονται ξαφνικά και ποικίλλουν σε ένταση.

READ  Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής

Ένας γεωμαγνητικός δείκτης που ονομάζεται Kp κατατάσσει τη δραστηριότητα του σέλας σε μια κλίμακα από το μηδέν έως το εννέα, με το μηδέν να είναι πολύ ανενεργό και το εννέα να είναι φωτεινό και ενεργό. Η Γεωφυσική Ένωση προέβλεψε Kp 6 για την καταιγίδα του Δία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *