Αναφορά: Το ρόστερ του μπάσκετ των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι, Τζόελ Έμπιντ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Στίβεν Κάρι είναι για πρώτη φορά παίκτες Ολυμπιακών ομάδων. (Ezra Shaw/Getty Images)

Η ομάδα των ΗΠΑ θα παρουσιάσει μερικούς βαρείς παίκτες στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το USA Basketball ολοκληρώνει το ρόστερ του για τα καλοκαιρινά αθλήματα με τους LeBron James, Stephen Curry και Joel Embiid. Ο Adrian Wojnarowski του ESPN αναφέρει. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης οι Kevin Durant, Jayson Tatum, Devin Booker, Tyreese Halliburton, Anthony Edwards, Jrue Holiday, Bam Adebayo και Anthony Davis.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Team USA μπορεί να επιλέξει να κρατήσει μια θέση ανοιχτή από νωρίς. Προπονητής της ομάδας θα είναι ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ. Ως βοηθοί του θα υπηρετήσουν ο προπονητής των Λος Άντζελες Κλίπερς, ο Τάιρον Λου, ο προπονητής των Μαϊάμι Χιτ, Έρικ Σπόελστρα και ο προπονητής της Γκονζάγκα, Μαρκ Φου.

Οι Tatum, Durant, Booker, Holiday και Adebayo επιστρέφουν από την ομάδα που κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Ο Τζέιμς δεν ήταν σε αυτή την ομάδα. Επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά από τότε που η ομάδα των ΗΠΑ κέρδισε το χρυσό στο Λονδίνο το 2012.

Αυτή ήταν η τέταρτη εμφάνιση του Τζέιμς στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κέρδισε το χρυσό με την ομάδα των ΗΠΑ το 2008 και το χάλκινο το 2004, την τελευταία φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διεκδίκησαν χρυσό μετάλλιο.

Οι Αγώνες του Παρισιού θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Κάρι. Αναμενόταν να παίξει για την ομάδα των ΗΠΑ στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, αλλά αποχώρησε λόγω τραυματισμών στο γόνατο και στον αστράγαλο.

READ  Αρχεία FTC για αποκλεισμό συνδέσμων Tapestry, Capri

Οι αγώνες θα είναι οι πρώτοι για τον Embiid, ο οποίος έχει δεσμευτεί να παίξει για την Team USA στη Γαλλία ή την πατρίδα του στο Καμερούν τον Οκτώβριο. Ο Embiid έχει διπλή υπηκοότητα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

Η ομάδα των ΗΠΑ αναζητά τη λύτρωση αφού απέτυχε να κατακτήσει μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA ​​στις Φιλιππίνες το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά μια φιλοξενούσα ομάδα Γαλλίας με τους Victor Wembayama και Rudy Gobert θα μπορούσε να δει σκληρό ανταγωνισμό από μια ομάδα της Σερβίας με τον Nikola Jokic και μια καναδική ομάδα με τον Shai-Gilgeous Alexander.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *