Ανεμοστρόβιλος χτυπά το Perryton του Τέξας, σκοτώνει 3 και προκαλεί όλεθρο

Ένα σύστημα καταιγίδας σάρωσε το Τέξας το βράδυ της Πέμπτης, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες, δήλωσε αξιωματούχος, καθώς η πολιτεία προετοιμάζεται για ένα Σαββατοκύριακο με άγρια ​​ζέστη.

Τρεις θάνατοι και περισσότεροι από 75 τραυματισμοί σημειώθηκαν στην πόλη Πέριτον, όπου ένα πάρκο κινητής κατοικίας επλήγη απευθείας από ανεμοστρόβιλο, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής, Πολ Ντάτσερ. NBC News. είπε στον σταθμό ABC7 κίτρινο Από τις 6 το απόγευμα οι πυροσβέστες ανασύρουν ανθρώπους από τα ερείπια

Οι αξιωματούχοι στο Perryton, περίπου 115 μίλια βορειοανατολικά του Amarillo στο Panhandle της πολιτείας, δεν ήταν άμεσα προσβάσιμοι για σχολιασμό.

Περίπου 50 έως 75 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Osciltree της πόλης, δήλωσε τηλεφωνικά η διοικητή του νοσοκομείου Kelly Judis. Τα τραύματά τους κυμαίνονταν από κοψίματα έως μώλωπες και 10 ασθενείς με απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα στάλθηκαν σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Amarillo.

Δημοσιεύτηκαν βίντεο και φωτογραφίες Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Ένας δημοσιογράφος του CBS News από την περιοχή έδειξε ισοπεδωμένα κτίρια, πλημμύρες και κατεστραμμένα οχήματα.

Κυκλώνας Προειδοποιήσεις Παρακολούθηση τυφώνα ήταν σε ισχύ το απόγευμα της Πέμπτης για τρεις κομητείες στην Οκλαχόμα και το Τέξας, και 10 κομητείες στο Τέξας ήταν υπό παρακολούθηση ανεμοστρόβιλου. για να δωΣύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Perryton ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος καταιγίδων που κινούνταν στην περιοχή. Η ζέστη συνέβαλε στην καταιγίδα διαταράσσοντας την ατμόσφαιρα, δήλωσε ο Τρεντ Χόφεντιτς, μετεωρολόγος του γραφείου Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Αμαρίλο.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Τέξας αντιμετωπίζουν εκτεταμένα κύματα καύσωνα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν για μέρες και να αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιών και ασθενειών που σχετίζονται με τη ζέστη, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ορισμένα ημερήσια ρεκόρ θερμοκρασίας ενδέχεται να μειωθούν στο Τέξας και τη Λουιζιάνα, συμπεριλαμβανομένου του Χιούστον και της Νέας Ορλεάνης. Είπε η μετεωρολογική υπηρεσία Πέμπτη.

READ  Το QB, το Trae Lance των Birdy 49ers είναι ένα «λάθος», λέει ο ειδικός του ESPN

Μια προειδοποίηση για τη ζέστη τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη το βράδυ Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι Αμερικανοί, κυρίως στο Τέξας. Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άλλοι, κυρίως στη Λουιζιάνα, ήταν σε ρολόγια υπερβολικής ζέστης. Ορισμένες συμβουλές και ρολόγια παραμένουν σε ισχύ μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

δείκτης θερμότητας Μετρά πόσο ζεστό είναι έξω, λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία και την υγρασία. Οι προειδοποιήσεις για τη θερμότητα γενικά δείχνουν ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες δείκτη θα είναι 100 βαθμούς ή υψηλότερες για τουλάχιστον δύο ημέρες. Ένα ρολόι υψηλής θερμότητας σημαίνει ότι ο δείκτης αυξάνεται στους 105 βαθμούς ή υψηλότερο.

Τμήματα του Τέξας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, αναμένεται να δουν δείκτες θερμότητας από 105 έως 112 βαθμούς Φαρενάιτ την Παρασκευή ή το Σάββατο, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία. είπε σε διαβούλευση. Ενα ποντίκι έως 119 μοίρες Ήταν δυνατό σε ορισμένες χώρες του νότου.

Ο ζεστός καιρός μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία για όσους περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ή χωρίς κλιματισμό. Σε όλο το Τέξας, το The Ο Στρατός της Σωτηρίας Πολλοί σταθμοί ψύξης ανοίγουν για να ξεφύγουν οι άνθρωποι από τη ζέστη.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους αξιωματούχους στο Τέξας να εκδίδουν προειδοποιήσεις για τη θερμότητα αυτή την εποχή, είπε ο Μόντε Όουκς, μετεωρολόγος στο γραφείο της μετεωρολογικής υπηρεσίας στο Σαν Αντόνιο. Συνήθως το κάνουν όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται με άλλους παράγοντες, όπως η υψηλή υγρασία και οι δυτικοί άνεμοι που πνέουν ζεστό αέρα από ερήμους μεγάλου υψομέτρου.

Σε αυτή την περίπτωση, είπε ο κ. Oakes, η υγρασία είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο στο Τέξας λόγω μιας υγρής και θυελλώδους πηγής. Έχει δει τμήματα της πολιτείας πιο πράσινα από ό,τι συνήθως τον Ιούνιο, είπε. Σημαίνει όμως επίσης ότι η ζεστή γη «μαγειρεύει πολλή υγρασία» και την απελευθερώνει στον αέρα.

READ  Εκλογές στην Ελλάδα: Η κεντροδεξιά κερδίζει προβάδισμα αλλά όχι πλειοψηφία, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην πολιτεία αναμένεται να αυξηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω του θερμότερου καιρού, ανέφερε σε δήλωση την Τετάρτη το Electric Reliability Council του Τέξας, το οποίο διαχειρίζεται το 90% του ηλεκτρικού φορτίου της πολιτείας. Αλλά υπάρχει αρκετή προσφορά για να καλύψει τη ζήτηση, πρόσθεσε η εταιρεία, και δεν αναμένει μια «ενεργειακή έκτακτη ανάγκη».

Η υπερθέρμανση του πλανήτη κάνει τον επικίνδυνα ζεστό καιρό πιο συνηθισμένο και πιο ακραίο σε κάθε ήπειρο. Το Τέξας και το γειτονικό Μεξικό είναι πιθανό να βιώσουν τουλάχιστον πέντε φορές περισσότερη ζέστη τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με ανάλυση Τετάρτη στο Climate Central, μια μη κερδοσκοπική ερευνητική συνεργασία επιστημόνων και δημοσιογράφων.

Την Πέμπτη στην περιοχή Perryton, το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας βοηθούσε με τον έλεγχο της κυκλοφορίας και άλλες ανάγκες, δήλωσε τηλεφωνικά η εκπρόσωπος του τμήματος Cindy Barkley. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ότσιλτρι δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για την έκταση της ζημιάς ή εάν κάποιος τραυματίστηκε.

Ο Barry Nuss, ένας κυνηγός καταιγίδων με έδρα το Amarillo του Τέξας, είπε ότι ο ανεμοστρόβιλος πλησίαζε 10 μίλια ανατολικά του Perryton.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο να είναι ανεμοστρόβιλος και από ένα μπολ έγινε ένας μεγάλος ανεμοστρόβιλος που φύτεψε στο έδαφος», είπε ο κ. είπε ο Νους.

«Αλλά καλύφθηκε γρήγορα από τη βροχή», είπε. «Δεν το είδαμε αυτό».

Ο Ιησούς Χιμένεθ Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *